Folmers Mikrobageri
Åbningstider
- Lukket
- Tirsdag• Lukket
- Onsdag• 07:00 - 16:30
- Torsdag• 07:00 - 16:30
- Fredag• 07:00 - 16:30
- Lørdag• 08:00 - 14:00
- Søndag• Lukket
Et højskoleophold i 2021 og et skelsættende møde med kendt iværksætter og madentusiast skabte ideen og grundlaget for den lokale nu 25-årige Andreas Folmer Jensens forretningseventyr i Vejle. Det relativt nye mikrobageri, Folmers Mikrobageri, hvor arbejdsprocesserne er håndholdte og brødet produceres i små portioner, ligger i Rådhuspassagen i den centrale del af byen.
Maden
Surdejen har en central rolle i Folmers virke. Hvor Claus Meyer selv excellerer i store dimensioner og sammenhænge, har vejlenseren valgt at udleve sin passion for surdej ved at arbejde mere smalt og dybt i bageriets sortiment. Der bages udelukkende brød, boller, rugbrød og til den søde tand snurrer (snegle). Produktionen er baseret på bæredygtigt dansk og lokalt friskmalet mel og den langtidshævede surdej. Det giver brødene karakter, smag og knasende skorpe.
Bollerne fremstilles ligeledes i en længere arbejdsproces for at nå frem til et luftigt, saftigt resultat, der gerne benyttes som sandwich eller til varme supper i den mørke tid.
Bageriets rugbrød har sin helt egen historie med en lysere kerne end normalt, da det ikke er tilsat maltmel eller maltsirup. Sådan bliver rugsmagen og kernerne mere dominerende. De søde og svampede snurrer afviger også fra ”normalen” ved fravalg af kardemomme-/kanelfyld, der er erstattet af hjemmelavet marcipanremonce. De skal opleves og trække kunder til langvejs fra.
Drikkevarer
Der er mulighed for en kop kaffe i bageriet fx sammen med et køb af bolle med smør og ost.
Atmosfæren hos Folmers Mikrobageri
Det personlige kendetegn i firmanavnet er også overført til de fysiske rammer med et åbent bageri. Her kan arbejdsprocesserne følges på nærmeste hold. Der er også fundet mulighed for nogle siddepladser, hvis kunderne ønsker at spise på stedet. Samme mulighed findes lige uden for bageriet med flere faste borde og stole.
Betjening
Med en begrænset manpower i bageriet er der oprettet et tillidsbaseret selvbetjeningssystem, hvor kunden registrerer sit køb på iPad og betaler via kort eller MobilePay. Det er hurtigt og nemt. Betjeningen er god til at guide kunderne, så de kommer hjem med det rigtige. Der kan handles onsdag til fredag kl. 07.00 til 16.30 og lørdag kl. 08.00 til 14.00.
Prisniveau
Det relative moderate prisniveau udtrykkes i surdejsbrød og rugbrød til 45 kr., snurre 25 kr. og 5 stk. surdejsboller 50 kr..
LÆS OGSÅ:
SurdejsKokken i Jelling har håndværet i højsædet og er en økologisk surdejsbager