SurdejsKokken
Åbningstider
- Lukket •Åbent 07:00 - 16:00
- Onsdag• 07:00 - 16:00
- Torsdag• 07:00 - 16:00
- Fredag• 07:00 - 16:00
- Lørdag• 08:00 - 15:00
- Søndag• 08:00 - 12:00
- Mandag• 07:00 - 16:00
SurdejsKokken har en central beliggenhed på Gormsgade i Jelling. Det er en surdejsbager, hvor man finder brød, kager og sandwich, der er lavet med omtanke for både miljø og kvalitet.
Er der noget særligt, du ønsker, kan det bestilles online og hentes i butikken. Dog skal det bestilles to dage i forvejen. Der er åbent alle hverdage fra kl. 7 til 16 og lørdag og søndag fra kl. 8 til hhv. 15 og 12.
Maden
Der er tænkt over brødet og arbejdet med brød. Håndværet er i højsædet. De anvender dansk mel. Af brød er der surdejsstykker og surdejsbrød. Der er også burgerboller, rugbrød og baguette.
Til frokost er der 7 surdejspizzaer, sandwich, salater og panini. Står den på pizza om aftenen, kan pizzadejen, lavet på dansk fuldkornsmel, surdej, olivenolie og himalayasalt, købes i butikken om fredagen.
Kager
Der er et lille med fint udvalg. Kardemommesnurrer, tebirkes, croissanter, træstammer, cookies og kanelsnegle er nogle af mulighederne. Der er også romkugler af belgisk chokolade (70% kakao) fra Callebaut og Ron Cartavio XO rom. Altså ingen gamle kagerester, E-numre eller mærkelige tilsætningsstoffer.
Frokost
Der er flere frisksmurte sandwiches. Alle kommer i hjemmebagt sandwichbrød på surdej. Udvalget består fx af en med pulled pork og aioli. En anden med kylling, bacon og karrydressing og ellers skinke og ost samt tunsalat. Der er tilsat diverse grønt som fx salat, gulerødder, rød peberfrugt og agurk.
Ugens udvalgte
Som et tiltag for at mindske madspild har SurdejsKokken indført et produkt, som produceres i stor mængde og kun sælges én dag. Det kan være en egen brioche burgerbolle med sesamfrø på 150 g., ægte smør og æg.
Drikkevarer
Der er kaffe i forskellige varianter. Ellers er der juice, Cocio og Mathilde kakao samt sodavand som Faxe Kondi og Pepsi Max.
Atmosfæren hos SurdejsKokken
Der er pænt og hyggeligt hos SurdejsKokken. Noget af brødet er ta´selv, mens andet skal bestilles ved disken. Der er også ta´ selv kaffe, som man kan tage med eller nyde i caféen, hvor der er omkring otte siddepladser i på stole eller sofa. Caféen er lys og venlig med store vinduer. På hylderne er der jam, honning og mel.
Når vejret er godt, er der opstillet et par borde udenfor, hvor man kan nyde lidt mad og drikke eller vente på sin takeaway. Betjeningen er imødekommende og hjælper gerne kunderne med spørgsmål.
Prisniveau
Hos SurdejsKokken er der fokus på gode råvarer og kvalitet. Her hænger pris og kvalitet fint sammen. Et surdejsstykke koster 12 kr., baguette betaler man 30 kr. for, mens rugbrød koster 45 kr.. Skal det være en croissant, er prisen 25 kr., og en sandwich står til 69 kr..
LÆS OGSÅ
Hjertebageriet: Her hersker det ægte gamle bagerhåndværk