Pizzaguiden: Få overblikket over pizzaer i Vejle

 

Pizza er et hit verden over. Eller store dele af den. Det gælder selvfølgelig også i Vejle, hvor der er et væld af pizzeriaer, og der kommer hele tiden nye til. Det kan være en jungle at finde rundt i, og derfor har vi her på Spiseguiden Vejle lavet en guide, der giver dig et overblik over alt lige fra de små pizzajoints til pizzeriaer og over til restauranter med fokus på gourmetpizzaer. 

 

I guiden her vil vi forsøge at få alle spisesteder, der laver pizza i Vejle, med. Så uanset om du er en ivrig pizzaentusiast eller bare leder efter en helt ordinær og ukompliceret pizza i Vejle, er der hjælp at hente her. Der vil være billeder af pizzaer, eksempler på priser, beskrivelser af atmosfæren, maden, prisniveauet og ikke mindst åbningstiderne.

 

Italiensk pizza

Det er noget mange slår sig op på. Der er kunder i at bruge pizzaens hjemland i sin markedsføring. Desværre er det ikke alle, der kan leve op til det. I Italien er pizza mere end bare en ret. Den er en dybt forankret del af kulturen og har en lang historie. Der er flere karakteristika, der adskiller italiensk pizza fra de variationer, du måske finder andre steder i verden. Italiensk pizza er kendt for sin enkelthed. Traditionelt set har pizzaen få ingredienser, men af god kvalitet. I Vejle kan menukortet bugne af forskellige pizzaer, mens andre har et mindre eller meget småt udvalg. De sidstnævnte har gjort noget særligt ud af toppings og bunden, og de sidder i skabet hver gang. 

 

Pizza som takeaway

Stemningen på pizzastederne kan svinge en del. Nogle har gjort noget ekstra ud af den italienske atmosfære, mens andre hovedsageligt har fokus på at lave pizzaerne og så komme videre med næste kunde. Pizzaer er let at tage med på vejen som takeaway. Godt nok smager pizzaer bedst, når den er varm, men den kan nydes smålun i naturen med udsigt over Vejle Fjord eller på en bænk på gågaden eller et charmerende torv.

 

Læs mere om pizzaer i vores pizza guide herunder: 

Hver sin holdning og favorit

De fleste har i dag en mening om pizza, og hvad de foretrækker. Der er noget for alle, og i Vejle har de et bredt udvalg af pizzaer med stort udvalg af toppings, forskellige dejtyper og smagskombinationer. Måske foretrækker du en klassisk Margherita, en fyldig Meat Lovers med stor blanding af kød, den lukkede calzone eller en vegetarisk pizza med grøntsager, herunder klassikeren med lokale kartofler.

 

Bunden og tomatsaucen

Skal bunden være tyk, Deep Pan, sprød eller papirstynd? Dejen bliver der også arbejdet med flere steder. Der er den fyldige dej, hvor man får meget brød i sin pizza, men der er også mere rustikke varianter. Tomatsaucen er man  nødt til at nævne, når vi snakker om pizza. De findes som færdiglavede og hjemmelavede, som har taget længere tid at udvikle. De bedste er vanedannende og kan løfte en halvdårlig pizza flere niveauer op.

 

Toppings og råvarerne

Man kan sammensætte sin pizza med det topping, man ønsker, og næsten alt er muligt. De fleste vælger en pizza, der er på menukortet, men en del tilføjer toppings eller kreerer deres helt egen pizza. Kødet er ofte pepperoni, spicy salami, skinke, bacon, pølse og kylling, men også oksefilet, fisk og skaldyr har fundet vej til pizzaerne. De grønne elementer kan være svampe, løg, tomater, peberfrugt, kartofler, aubergine, rucola, oliven, majs, artiskokhjerter, asparges, broccoli, grønne bønner og anden salat. Nogle tilføjer ananas på pizza, mens det for andre er et no go. 

 

Vegetarpizza

Ethvert pizza-forretning med respekt for sig selv har mindst en vegetarpizza at byde på. Her kombineres friske grøntsager, ost og krydderier i en perfekt balance. Det skal dog siges, at ikke alle pizzeriaer gør lige meget ud af vegetarpizzaerne, og så kan de være en kedelig fornøjelse.

 

Brændefyret ovn

Pizza kan bages i en traditionel stenovn, en konventionel ovn eller på en pizzaovn. Det ser flot ud med en brændefyret stenovn, og den kan give mere sprødhed og en mere bålagtig smag, når der er brænde i ovnen. Dog ses de ikke på så mange spisesteder i Vejle. Her bruger langt de fleste en traditionel stenovn på el.  

 

Priserne 

Hvad er så prisen for pizza? Det afhænger meget af kvaliteten og råvarerne, hvad en pizza skal koste. Det er jo fair nok. Vi har set priser ned til 69 kr. for en pizza og op til 150 kr.. Det er en stor forskel, må man sige. Prisen kan også afhænge af, om det er takeaway, eller om du spiser på restauranten. 

 

LÆS OGSÅ

Guide til tømmermændsmad

Senest opdateret: 04/04/2024 09:04