Restaurant ved åen set udefra

 

En solrig lørdag ved frokosttid besluttede vi os for at besøge Restaurant ved åen på Toldbodvej i Vejle. Beliggenheden ved åen, kombineret med en overdækket terrasse, skabte den perfekte ramme for en hyggelig frokost. Vi tog plads indenfor, da der var selskab på terrassen.

 

Terrassen hos Restaurant ved åen er populær for selskaber

 

Den traditionelle danske frokost har fået en renæssance. Nutidens kokke har taget de gamle opskrifter frem og tilføjet en moderne twist, hvilket har givet nyt liv til den elskede spise. Det var netop, hvad vi mødte på Restaurant ved åen. 

 

Et overskueligt og genkendeligt menukort 

Vi blev taget venligt imod og sad straks efter med menukortet i hånden. Det bød på et udvalg af traditionelle danske frokostretter. Her fandt vi alt fra smørrebrød til klassiske retter som æggekage og dansk bøf.

Menukortet hos Restaurant ved åen

Vi besluttede os for at prøve en frokostplatte samt tre stykker smørrebrød sammen med et par øl. Det fortrød vi ikke!

 

 

En blanding af klassikere

Frokostplatten var fint varieret med friskstegt rødspætte, steak a la creme, hønsesalat og ost. Rødspætten, der var lagt dobbelt, var flot tyk og saftig, med remoulade, der dog ikke var hjemmelavet. Steak a la creme var til den tørre side, men der var god smag i saucen.

Frokostplatten hos Restaurant ved åen

Hønsesalaten var cremet og velsmagende, lavet af kyllingebryst med mayonnaise, champignon, fintsnittet løg og purløg. Osten, en velkendt Gammelknas, var en fin afslutning med sennep og syltede rødløg til.

 

Det hvide brød hos Restaurant ved åen

Det hvide brød, der medfulgte, var i den kedelige ende af skalaen.

 

Smørrebrød til den sultne mand/kvinde

Vi spurgte tjeneren, hvor mange stykker smørrebrød der ville være passende for en sulten mand, og han anbefalede tre stykker. Vi tog ham på ordet og bestilte tunsalat, roastbeef og rullepølse. 

Tre stykker smørrebrød hos Restaurant ved åen

De tre stykker smørrebrød var flot præsenteret, alle på relativt frisk rugbrød smurt med lidt smør og pyntet enkelt med grønt. Der var ikke så meget nyt at finde, men de smagte hver især rigtig godt. 

 

Tunsalat med smag af tun

Tunsalaten var hjemmelavet og klassisk med rød peber. Smagen af tun trådte klart frem. Den var ikke for cremet og heller ikke for fed.

Smørrebrød med tunsalat hos Restaurant ved åen

Den var pyntet med kapers, rødløg, radiser og et par cherrytomater. Et velbalanceret stykke, der ramte plet.

 

En klassiker med meget kød

Roastbeefen var ligeledes et klassisk og godt stykke. Der var ikke sparet på kødet, som var mørt og rosa – præcis som det skulle være. På toppen var der remoulade, ristet løg, peberrod og hjemmelavet agurkesalat i en tykkere udgave, der tilførte en virkelig god smag.

Tre stykker smørrebrød hos Restaurant ved åen

Et perfekt stykke smørrebrød til roastbeef-elskeren og alle andre, der kan lide mørt kød.

 

Rullepølse i tykke skiver

Rullepølsen var i tykke skiver og havde en let smag af nelliker. Det var et traditionelt stykke, dog ikke med den mest smagfulde rullepølse. Der var masser af rødløgsringe, sky og et par cherrytomater som pynt.

Stykket med rullepølse hos Restaurant ved åen

En god, men ikke prangende oplevelse.

 

Perfekt afstemte ølvalg

Udvalget af øl og vin var ganske spændende. Vi var til øl og valgte Black Bird Classic og Nørrebro Bryghus Stuykman Weissbier.

Øl til frokost hos Restaurant ved åen

Black Bird Classic med sin fyldige smag og Stuykman Weissbier med sin friske, let syrlige profil komplimenterede de forskellige retter godt.

 

Hyggelig og uformel atmosfære

Restauranten bød på en smuk udsigt til åen og en hyggelig, uformel atmosfære med store vinduer, der gav et godt lys. Indretningen var enkel med rå vægge og træborde uden duge. 

Hyggeligt hos Restaurant ved åen med terrasse ved åen

Den overdækkede terrasse er noget for sig. Her løber åen lige forbi og skaber en behagelig stemning. 

 

Vores vurdering
  • Klassisk dansk smørrebrød, hvor der ikke er sparet på pålægget. Stykkerne var høje og ikke overpyntet, hvilket gjorde dem både indbydende og nemme at spise.
  • Maden er ærlig, og alt er lavet i respekt for det danske køkken.
  • Den overdækkede terrasse er i en klasse for sig. Man føler man sidder i naturen. Den er oplagt til forretningsmøder og selskaber.
  • Enkelt, men hyggeligt og uformel atmosfære. Man sidder godt, og akustikken er god.
  • Det lyse brød var lidt kedeligt. Det kan let forbedres, og give frokosten et step op.
  • Betjeningen var imødekommende, smilende, rolig og hjælpsom, hvilket bidrog til en behagelig oplevelse.
  • God value for money.
  • Hvad restauranten hedder, kan forvirre. Hjemmesiden siger noget, Facebook noget andet og uden for restauranten står en tredje betegnelse: Restaurant ved åen, Smørrebrød & Restaurant ved Åen eller Restaurant ved Aaen. Men de er alle den samme. Eller det vil sige, der er smørrebrød som takeaway og catering ved siden af.
  • Gratis parkering foran restauranten.

 

En velbesøgt restaurant ved åen

Vi blev positivt overrasket over maden hos Restaurant ved åen. De leverede en solid frokostoplevelse med klassisk dansk smørrebrød og en afslappet atmosfære. Helhedsindtrykket var positivt, og den smukke beliggenhed ved åen var prikken over i’et. Er du i Vejle og søger en god frokostoplevelse med et touch af dansk tradition, er det restauranten at besøge.

 

Frokostplatte hos Restaurant ved åen i Vejle

 

 

 

 

Øl på fad hos Restaurant ved åen

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af frokost hos Fisk & Frokost

Anmeldelse af frokost hos Cozy i Midtpunktet

 


Restaurant ved Åen

  Restaurant ved Åen er en frokostrestaurant på Toldbodgade i Vejle. Her serverer de klassisk danske frokostretter, og beliggenheden lige ved åen gør restauranten til noget særligt at besøge.   Man kan komme forbi til en frokost, efter takeaway eller blot nyde et glas vin eller en kop kaffe…
Senest opdateret: 17/07/2024 09:07