Cozy i Vejle set udefra

 

I Midtpunktet i Vejle finder man caféen COZY. Det er på ingen måde en ny café, men de har for nyligt skiftet ejerskab. Et nyt menukort er kommet til, og der er flere nye retter på vej, fandt vi ud af. Men ellers ligner den store café i to etager sig selv. 

 

Det er værd at bemærke, at COZY ikke udgiver sig for noget, den ikke er. Det er en café med en enkel og uprætentiøs tilgang til madlavning, men det betyder ikke, at maden ikke smager godt. Tværtimod formår COZY at skabe velsmagende cafémad til en pris, hvor alle kan være med.

 

Til dagens frokost blev vi modtaget med smil og kunne vælge frit mellem de ledige borde. Vi tog plads ude på terrassen og sad straks efter med menukortet i hånden. Den store terrasse, hvor der er sol det meste af dagen, er ualmindelig populær.

 

 

Pariserbøf

Vores anmeldelse begyndte med den klassiske pariserbøf. En dansk traditionel og velkendt caféservering uden så meget snak.

 

Pariserbøf hos Cozy i Vejle

Der var dog tilføjet syltede rødløg, der gav lidt nydt og en fin kontrast til bøffen. Hakkebøffen var overraskende god, og de skal have ros for, at bøffen var rosastegt, som vi bestilte. Det vidner om omhu og opmærksomhed fra køkkenets side. Kapers var de syltede af slagsen, og ikke de saltede, men de var markant syrlige i smagen. Prisen på 149 kr. var mere end rimelig i Vejle C, hvilket gjorde det til god value for money.

 

Madpandekager

En ret, der på mange måder er overset her i landet. Vi ser ikke ret mange creperier i Vejle. COZY er nok det nærmeste, vi kommer på et. Her er fem forskellige at vælge imellem. Altså madpandekager. Hvis vi tæller de søde med, er der en del flere. Pandekagerne har en god tykkelse. Det er ikke de tynde franske crepé, vi har med at gøre. Der er mere den danske version, som er tykkere og mætter markant mere end de franske.

 

Madpandekage hos Cozy i Midtpunktet

Vi valgte den med kylling og pesto. Kyllingen var pulled og fin saftig. Det smagte godt med pesto til. En god kombi. Pandekagen var lidt grov i det, hvilket var et plus. Det smagte godt. Den blandede salat var knap så spændende og i vores bog unødvendigt. Dog kan man sige, at en del gerne vil have salat til sin mad, og til dem kan den måske give berettigelse.

 

Tartine

På menukortet var der seks forskellige at vælge imellem. De kunne forveksles med de franske tærter, hvilket de på ingen måde var. Tartine betyder på fransk et stykke brød med noget ovenpå. Det kan være stort set alt fra marmelade til foie gras. Brødet et ikke rugbrød, men med lidt god vilje kan man kalde det for fransk smørrebrød.

 

Tartine på menuen hos Cozy

Vi bestilte en klassisk hos COZY. Den var med ristede pølser, spejlæg og bacon plus noget efter vores mening unødvendigt blandet salat. Brødet var fint. Sprødt, lidt mørkt i det, og hvor hveden stadigvæk var i overtal. En pænt stor omgang, som smagte godt, og især til prisen. Der er ros for at sætte tartine på menukortet. 

 

Øl til frokost

Vi valgte at ledsage vores frokost med et par øl.

 

Øl udenfor hos Cozy

Der er ikke det store udvalg, men en Carlsberg pilsner var det perfekte valg at nyde på en dansk forårsdag. Derudover snuppede vi en forfriskende Brooklyn Stonewall, der tilføjede en mere international twist. 

 

Perfekt terrasse i godt vejr 

Maden er en ting. En anden er den helt særlige stemning, der er i Midtpunktet, og især når vejret er til det, og man kan tage plads på COZYs store terrasse. Her er borde i massevis, og markiser så man kan sidde både i sol og skygge alt efter smag og behag. 

 

Den stoer terrasse hos Cozy

Der var dømt sommerstemning den dag, vi var forbi. De kolde drinks, maden og musikken i højtalerne skabte en uformel og hyggelig stemning, der tog oplevelsen højere op. 

 

Vores vurdering
  • Udeservering i solsiden. Eller man kan sidde både i sol- og skyggesiden. Pladserne i solsiden er attraktive, og her er der ofte fuldt hus, når solen er fremme. Indenfor er indretningen holdt i stil med de klassiske caféer. Her er plads til alle, og der sidder gæster her hele dagen. En pæn del er stamgæster, som kommer på caféen jævnligt.
  • Venlig og meget serviceminded betjening. De var der med det samme, og man følte sig velkommen. Det betyder meget, og det gør bare oplevelsen bedre, hvis personalet er oppe i gear.
  • Udvalget af øl er lidt småt. Vi så gerne lidt flere øl at vælge imellem - også fra mindre bryggerier..
  • Pariserbøffen var stegt som ønsket - medium. Den var fint saftig. Tilbehøret var fordelt rundt på tallerkenen, så man selv kunne dosere.
  • Det var generelt ærlige caféretter, som smagte godt, var billige, og som var mættende.
  • Salat var frisk, men lidt kedelig især uden dressing.
  • Det er et meget stort menukort.

 

En caféanbefaling

COZY i Midtpunktet er ikke bare endnu en café i Vejle. Med enkle, velsmagende retter og rimelige priser leverede de en ægte caféoplevelse. Stemningen på deres rummelige terrasse tilføjede en ekstra dimension til oplevelsen ligesom betjeningen, der havde styr på bestillingen. COZY er en lille oase i Midtpunktet, som er et besøg værd.

 

Midtpunktet med caféen Cozy

 

Indenfor hos Cozy i Midtpunktet

 

Madpandekage hos Cozy i Vejle

LÆS OGSÅ

Café Velvet ved åen

Albert´s Sandwich og Bagel Bar i Vestergade

 


COZY

  COZY er en café, der ligger på et hjørne i Midtpunktet i Latinerkvarteret i Vejle. En central placering, hvor der om sommeren er gang i den med udeservering. Caféen er hyggelig og serverer madpandekager, burger, salater, brunch og sandwich. COZY har åbent alle ugens dage fra kl. 10 og til hen p…
Senest opdateret: 15/05/2024 05:05