Af Pernille Søborg,

 

Pitato Potato set udefra

 

En torsdag til frokost tog vi forbi Pitato Potato ved åen i Vejle for at anmelde deres pita og bowl. Straks vi trådte indenfor, blev vi mødt af et smil fra betjeningen. Her føler man sig velkommen fra første øjeblik, og den summende atmosfære samt køen af ventende gæster vidner om stedets popularitet.

 

Menukortet hos Pitato Potato

Menukortet var simpelt: pita og bowls. Men lad dig ikke narre af enkelheden. Den store beslutning ligger i at vælge kød, grønt, smørelse og dressing.

 

Vi satte os udenfor ved åen, hvor solen skinnede, og fem minutter senere blev vi hentet for at vælge vores fyld.

 

Betjeningen hos Pitato Potato doserer pitaen godt

Valgmulighederne var ikke overvældende, men alt var frisk og fristende. Hjemmelavet coleslaw, syltede rødløg, dressinger og forskellige slags smørelser gav en autentisk oplevelse.

 

Byg selv din pita 

Vi gik efter en menu med pita fyldt med flammegrillet okseflank, fritter og en valgfri drikke. At bygge sin egen pita har sine fordele, og med det friskbagte pitabrød med chia- og nigellafrø, er bunden lagt for en god oplevelse. Brødet er sprødt og let at spise, og fyldet holder sig perfekt på plads.

 

Pita me okseflank hos Pitato Potato

Vi fyldte vores pita med salat, agurk, syltede rødløg, rødløg, coleslaw, majs, gulerødder, jalapenos og feta. De syltede rødløg og rødkålen var hjemmelavede tilføjede en skøn syrlighed. Kødet var marineret flanksteak, flammegrillet. Desværre var kødet en anelse tørt, hvilket trak ned i helhedsoplevelsen. Chilimayonnaisen gav et fint bid, mens peberfrugtsmørelsen var en smule anonym.

 

Skin-on pommes fritter

Sådan hedder de her. De var tilberedt lige som de skulle, så de var sprøde og varme. Af dyppelse valgte vi den hjemmelavede chilimayo, der havde en let, men mærkbar styrke.

 

Skin on fries kalder de deres pommes frites hos Pitato Potato

 

Masser af grillet kylling i bowlen

Her valgte vi en kyllingebowl, og det valg fortrød vi ikke. Bowlen var fyldt med næsten samme grønt som i pitaen nemlig gulerødder, rødkål, salat, agurk, majs, syltede rødløg, feta og jalapenos, men også edamamebønner.

 

Bowl hos Pitato Potato. Der var ikke sparet på kyllingen.

Der var ikke sparet på kyllingen. Den var grillet og dejlig saftig. Hvidløgsdressingen var gennemtrængende, og med meget hvidløg. Det kunne vi ret godt lide! 

 

Vores vurdering
  • Pitabrødet, som de selv bager, er virkelig godt. Sprød uden at kradse ganen, og det holdte fuldstændig på indholdet. Den var doseret godt, og blev ikke våd. De skal ganske enkelt smages og ikke skrives om.
  • Indbydende og frisk salatbar, hvor flere elementer er hjemmelavede. Særligt deres hjemmesyltede rødløg og kål havde god syrlighed, og bør prøves.
  • De hjemmelavede dressinger og smørelse var hver for sig markante i smagen.
  • Begrænsede siddepladser indendørs. Man skal enten tage maden med eller håbe på godt vejr til at sidde udenfor.
  • I frokosttilbuddet sparer man 10 kr. på bowl eller pita. Så der er god value for money.
  • Den flammegrillede okseflank var godt marineret, men desværre alt for tør, og var en skuffende hovedrollen i pitaen. Ærgerligt!
  • Særligt kyllingen stod frem i bowlen. Saftig i kødet og velsmagende. Den var grillet, og der var ikke sparet på den.
  • Begrænset udvalg af drikkevarer. Der er sodavand og vand.
  • Smilende og hjælpsom betjening, der tog sig tid til ekspeditionen og var klar med anbefalinger.
  • Ventetid i perioder. Det kan være irriterende, men det vidner om stedets popularitet.

 

Attraktive siddepladser i solen 

Med sine 60 kvadratmeter er Pitato Potato et intimt takeawaysted. Der er et par højstole indenfor, men hovedparten af pladsen er udendørs ved borde og stole under store parasoller ved Sønderåen.

 

Lille takeaway hos Pitato Potato

Indretningen er enkel med gule og grå nuancer, og et par grønne planter har fundet vej til Pitato Potato. Her føler man sig hjemme, omgivet af venlig betjening og glade gæster, der nyder maden under åben himmel.

 

Pitato Potato er et besøg værd!

Pitato Potato er oplagt, hvis du søger hjemmelavet og frisklavet takeaway lige ved Bryggen og åen. På trods af få siddepladser indendørs og en lille ventetid i frokostrushen, er Pitato Potato bestemt et besøg værd. Det fortjener de. Tag selv forbi Pitato Potato og oplev, hvorfor flere står i kø for en bid af Pitato Potato.

 

Pitato Potato vedd åen i Vejle

 

Der er flere siddepladser uden for hos Pitato Potato, når vejret er til det.

 

Pitato Potato er et takeaway der laver pita og bowls.

 

Betjeningen har styr på bestillingerne.

 

Hos Pitato Potato har de hjemmelavede pitabrød

 

Pitato Potato har en enkel indretning.

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Fresh burgerbar ved Midtpunktet

Anmeldelse af Brōed & Bōef Burgerbar i Midtpunktet

 


Pitato Potato

  Pitato Potato er en lille takeaway ved Sønderåen i Søndergade. Sicilie Nissan er kvinden bag spisestedet sammen med kompagnon, Jan Goriel. Tidligere husede lokalerne Delux Pizza & Kebab. Hos Pitato Potato er der noget for både kødelskeren, salat-entusiasten og vegetaren både til frokost, aftens…
Senest opdateret: 16/10/2024 05:10