Masaya set udefra

 

En råkold tirsdag slog vi vejen forbi Masaya Restaurant til anmeldelse af en let frokost. Let frokost, var noget vi troede, men det viste sig, det var en af de store frokoster, vi fik, og til en helt vildt god pris.

 

Ved ankomsten blev vi mødt af en varm og imødekommende atmosfære, der satte tonen for vores oplevelse. Vores første indtryk af Masaya var en blanding af smilende ansigter og åbne arme. Betjeningen var ikke blot høflig, men også opmærksom og klar til at imødekomme vores behov.

 

Hvem havde troet, at bag de rødmalede mure i Midtpunkt lå et syrisk spisested med en verden af smagfuld mad og en sjældent set gæstfrihed.

 

Stemningsbillede hos Masaya

Med et frit valg af pladser, satte vi os ved vinduet og studerede menukortet, som vi straks fik i hånden. Menuen bød på hjemmelavet mad fra Mellemøsten, primært grillretter tilberedt på den store indendørs kulgrill. 

 

Grill og kebab hos Masaya

 

Vi bestemte os for en ret med lammespyd og ris og en shawarmaret med kebab og fritter. Det var trods alt en frokost. Til alle hovedretterne serveres et udvalg af dips og tilbehør, herunder hummus, tzatziki, motabbal (libanesisk auberginedip) og en hvidløgsdip samt en del grønt som icebergsalat, en agurk og tomat salat, rødløgssalat og rå rødkål.

 

God og gratis start

Linsesuppe hos Masaya i Vejle

Efter vores bestilling blev en linsesuppe med karry serveret for os. Ikke noget vi havde bestilt, men kvit og frit, for sådan gør man her. God stil – og den smagte godt! 

 

Shawarmaret med masser af kebab 

Kebab hos Masaya

Shawarmaretten blev serveret på to tallerkener. En stor omgang saftige og sprøde kebabstykker på den ene.

 

 

Shawarmaret hos Masaya

På den anden var tilbehør som fritter, salater og dip og til sidst det bløde fladbrød. Flot og indbydende anrettet. 

 

Spyd med mørt lammekød

Lammespyddet var en lækker skildring af mørt kød, der nærmest smeltede i munden. Perfekt grillet, rosa i midten og velsmagende.

 

Lammespyd hos Masaya

Lammekød, som er så mørt, er høj klasse. Det var placeret ovenpå gule og røde ris, og kunne dyppes i de forskellige dips og spises sammen med salaterne.

 

Det grønne tilbehør var klasse 

Men det var ikke kun kødet, der stjal frokosten. Til begge retter blev der serveret et udvalg af dyppelse og tilbehør. Hummussen, med sin cremede konsistens og rig smag af kikærter, var uimodståelig. Tzatzikien tilføjede en friskhed med sin grove tekstur og hint af mynte, mens den perfekt afstemte hvidløgsdressing tilføjede et strejf af krydret varme til retterne. Motabbal var en velsmagende ledsager med sin rige, auberginebaserede smag, der komplimenterede kødet helt perfekt. 

 

Tilbehør til Shawamaret hos Masaya

Tilbehøret satte virkelig prikken over i’et på måltidet.

 

Rundede frokosten af med en kop te på huset

Te hos Masaya

Gavmildhed var der nok af, og det husker gæsterne. Restauranten rundede frokosten af med en kop te på huset, hvilket var en dejlig gestus. 

 

Vores vurdering
  • Et værtskab man skal lede længe efter. Imødekommende, behagelig og opmærksom.
  • Hjemmelavet god mad. Portionerne var store, og der var stor variation på tallerkenen og flere smage.
  • Kebabben var velsmagende, sprød, mør og ikke mindst saftig. Der var rigtig meget af det og mere, end vi kunne spise.
  • Lammet var flot rosa grillet og pivmørt.
  • Drikkevarerne omfattede ikke-alkoholiske muligheder, så vi snuppede en enkel vand.
  • Autentisk mellemøstlig stemning. Indretningen er rustik og hyggelig med rå vægge. De små lamper lyser lokalet op, grønne planter skaber hjemlig hygge, mens det åbne køkken i det første lokale tillader gæsterne at følge med i kokkenes arbejde. Musikken holder også den mellemøstlige stil - dog som baggrundsmusik.
  • Value for money. Vi fik meget mad for pengene. Rigtigt meget. Se bare på billederne.

 

Et kig til det åbne køkken hos Masaya

 

Vi kommer snart igen

Masaya Restaurant bringer en bid af Syrien til Midtpunktet i Vejle med sin varme atmosfære, venlige betjening og autentiske køkken. Restauranten formår at imponere fra det øjeblik gæster træder ind, med smilende ansigter og åbne arme, der skaber en varm og indbydende stemning. Betjeningen er ikke blot høflig, men yderst opmærksom og villig til at imødekomme gæsternes behov.

 

Restauranten imponerer med gratis linsesuppe som en uventet forret og en afsluttende te, der viser opmærksomhed på detaljer og gæsternes tilfredshed. Maden er af høj kvalitet af både kød og tilbehør, og med portionsstørrelserne er man sikker på at blive mæt.

 

Samlet set leverer Masaya Restaurant en førsteklasses madoplevelse, når vi taler om syrisk madkultur og gæstfrihed. Vi giver de bedste anbefalinger med herfra – og kommer snart igen.

 

Spyd klar til kulgrillen hos Masaya

 

Dip og grønt hos Masaya

 

Fladbrød hos Masaya

 

Vand hos Masaya

 

Stemning hos Masaya i Midtpunkt

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Fisk & Frokost i Vejle

 


Masaya Restaurant

  Masaya Restaurant er et syrisk spisested i Midtpunktet i Vejle. Tidligere lå Brød by Vanilla i lokalerne på Nørregade. I dag er der noget for enhver smag - barn som voksen. Missionen hos Masaya er nemlig, at familier skal gå ud at spise sammen og tage sig tid til at nyde maden i det gode selska…
Senest opdateret: 17/03/2024 01:03