Vi er ved åen i Vejle. Området er bl.a. kendt for deres mange caféer. Det er svært at sige café i det område uden at tænke på brunch. En pæn del af caféernes dna ligger også i deres brunch. Men hvordan har brunchscenen det i Vejle i dag. Er der nyt under solen, og er der value for money? 

 

Indenfor hos Café Velvet

Brunch er populært i Vejle, selvom det til tider kan være en tvivlsom oplevelse. Vi har sat os for at tage temperaturen på den. En af de oplagte caféer med brunch i Vejle er Café Velvet.

 

På en mandag formiddag var der pænt mange gæster hos Café Velvet. Det er et godt tegn med liv, og vi var overrasket over, hvor mange der var, da vi landede i det store lokale.

 

 

Velvet God Morgen Tallerken

Spejlæg med stegt bacon. Roastbeef serveret på rugbrød med remoulade, og ristede løg, håndskårne pommes med chilimayo, varmrøget laks med estragoncreme, 1 stykke skiveost med marmelade, belgisk vaffel med Nutella og en mini donut. Vær obs på, at denne type brunch kun serveres mandag til fredag fra kl. 10.00-12.00, og ikke i weekenden. 

 

Den varmrøgede laks havde en fin røgsmag og var flot i strukturen. Den passede glimrende på en morgenmadstallerken, blot vores mening. 

 

Spejlægget var som ventet, men sprødt og med fin blød blomme. Baconen var sprødt, som den skal være. Fritterne var varme og ligeledes fint sprøde. Men lidt sjovt med fritter på en morgentallerken, men måske er det bare os, der er lidt bagefter her.

 

Ristet rugbrød med roastbeef, remoulade og løg – en god ide, men det var vakuumpakket roastbeef, og der var ikke gjort noget særligt ud af stykket. 

 

Belgisk vaffel er nu engang bedst, når den kommer direkte fra vaffeljernet. Det gjorde den så ikke her. Den var givetvis varmet i ovnen. Den smagte ikke af smør. Men igen, det kan man heller ikke forvente til den pris. Den lille donut var tør og ikke frisk på nogen måde.

 

Osten var uskadelig og mild. Marmeladen var fin.

 

Til brunchen var der en brødkurv og små pakker med Lurpak smør. Det kunne gøres bedre, men det var fint. 

 

Byg selv brunch 

I hverdagene mellem kl. 10 og 12 kører Café Velvet med byg selv brunch. Her kan man afkrydse de retter, man ønsker.  Vi snuppede fem. Yoghurt med granola, sirup og frisk frugt, avocadotoast med spejlæg, brunchpølser med ketchup, tunmousse med basilikumpesto, et stykke rugbrød, et stykke hvidt brød og smør.

 

En fin omgang brunch. Yoghurten var, som de nu er i klassiske brunch. Ikke noget særligt, men den smagte fint. 

 

Tunmousse var bedst. En stor portion, der ikke var fed. På toppen lå lidt basilikumpesto. 

 

Brunchpølserne var af oksekød og kunne dyppes i ketchup. Der var tre stk. og de var ganske velsmagende. 

 

Avocadotoasten var med  et fint spejlæg, men avocadoen havde ikke den store smag, men ægget var smilende og helt igennem vellykket.

 

For os hører der sig kaffe og friskpresset juice til brunch. Men det er jo en smagssag. Vi gik med en stor stempelkaffe og en appelsinjuice. 

 

Betjeningen

Lige fra vi trådte ind ad døren, og til vi gik igen, følte vi os velkomne. Vi blev mødt med et stort “Velkommen”. Vi fik lov til selv at vælge bord, og tog plads i de bløde sofaer ud mod åen. Menukortet fik vi med det samme, og betjeningen var tålmodige omkring spørgsmål. Man glemme nogle gange hvor meget en god, smilende og imødekommende betjening betyder. På Café Velvet var det værtskab af den slags, vi husker. 

 

Vores vurdering
  • Særligt i Velvets God Morgen Tallerken får man noget for pengene. 
  • Helt overordnet set var brunchen stor, god og varieret. Som positive overraskelser var der den varmrøget laks med estragoncreme og den belgiske vaffel.
  • Stempelkaffen smagte godt og var stor. Her får man noget for pengene.
  • Maden blev ikke præsenteret, men bare stillet på bordet.
  • Imødekommende betjening, der var effektive.
  • Brødet var jævnt kedeligt. Der kunne gøres mere, når der nu er så meget godt brød.
  • Det var store portioner, der mættede godt. 
  • Pommes fritter til morgenmad/brunch er lige i overkanten
  • Vælg selv brunch havde et pænt udvalg, og rart man selv bestemmer, hvad der skal på tallerkenen. 
  • Hyggelig og afslappet stemning, afdæmpet musik og der er god plads til de mange gæster. Akustikken var god, noget som bør fremhæves i så store lokaler. 
  • Drikkevarerne blev serveret straks efter bestillingen, og brunchen ventede vi heller ikke længe på. 

 

Den store café er delt op i flere afdelinger efter farverne lyserød, blå på podiet og grøn i sofaerne med udsigt til åen. Musikken var afdæmpet, og der var god akustik til at samtale over bordet. 

 

Helt overordnet set var vi positivt overraskede over brunchen hos Café Velvet. Brunch kan være en rodet omgang, men her slap de hæderligt fra det. Dejligt, at man selv kan bygge sin brunch op og geare det efter, hvor sulten man er. Udsigten, beliggenheden og stemningen ved åen kan også noget. Så når det kommer til brunch i Vejle, var vi godt tilfredse med formiddagens oplevelse. 

 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Fresh Burgerbar: Håndholdte burgere med Himmerlandskød

Anmeldelse af Yazzy’s Pita i Paladspassagen

 


Café Velvet

  Café Velvet ligger på Søndergade ved det populære område ved åen i Vejle. Den hyggelige café har indgang mod Sønderåen. Foran caféen er et skønt udeområde, hvor gæsterne gerne tager plads i godt vejr.    Ejeren bag Café Velvet er Caglar Koycu. Han har sørget for, at der er mad for alle. U…
Senest opdateret: 01/04/2024 07:04