
Husker du Restaurant Galionen i Brejning?
Restaurant Galionen lå i vandkanten af Vejle Fjord ved Brejning Lystbådehavn, lidt gemt væk fra Børkop by. Det var en skjult perle med en beliggenhed, man skulle lede længe efter. De fleste gæster kendte allerede Restaurant Galionen eller hørte om restauranten fra tidligere gæster, og det var en restaurant, hvor man kom igen. Den 1. oktober 2024 var det slut. Her lukkede Margaret og Henrik Pontoppidan Galionen på havnemolen i Brejning.
Restaurant Galionen havde en maritim atmosfære med en flot beliggenhed ved vandet og velanrettede retter. Man skulle dog være opmærksom på, at der ikke altid var åbent alle ugens dage – det afhang af sæsonen.
Maden
Restaurant Galionen tilbød en overskuelig, varieret menu, der imødekom de fleste præferencer. Her var alt fra smørrebrød og stjerneskud til burger.
Frokost
Frokosten blev serveret mellem kl. 12 og 15. Der var fire forskellige slags smørrebrød: et med marineret sild, et med pandestegt rødspættefilet og hjemmelavet remoulade, et med kartoffel og bacon samt et med æg og håndpillede rejer. Derudover var der stjerneskud, koldrøget laks med rygeostcreme eller en okseburger.
Aftenretterne
Fra kl. 17.30 var det aftenkortet, der gjaldt. Der var ikke mange retter at vælge imellem, men dog to forretter, som blev serveret med deres surdejsbrød og sæsonens smør. Hovedretterne bestod for eksempel af kulmulefilet eller moules frites, og til dessert var der oste eller pandekager med is.
Vin og drikke
Restaurant Galionen havde et smalt øl- og vinkort. Der var få vine på glas. Af fadøl havde de tre forskellige Hancock, og på flaske havde de flere alkoholfri øl samt et par andre varianter. Uanset om man foretrak et glas vin, en lokalt brygget specialøl eller en forfriskende aperitif, så havde Restaurant Galionen noget at byde på.
Atmosfæren hos Restaurant Galionen
Der var en hyggelig og indbydende stemning – dog afhængigt af årstiden og om man sad inde eller ude. Uanset hvad var stemningen hyggelig og afslappet.
Om sommeren gav den velplacerede udendørsterrasse den perfekte ramme for en spiseoplevelse ud over det sædvanlige. Det opmærksomme og venlige personale havde stor erfaring og overblik. De havde humor og serverede med et smil.
Selskaber
Skulle man holde barnedåb, konfirmation, fødselsdag eller et andet selskab til frokost eller aften, stod Restaurant Galionen klar til at hjælpe. Der var et selskabslokale til minimum 25 personer.
Prisniveau
Priserne var moderate. Man betalte for kvalitet og den gode beliggenhed, hvilket var fair. Frokostretterne kostede 95 kr. for et stykke smørrebrød eller 235 kr. for stjerneskud. Hovedretterne om aftenen kostede mellem 195 kr. og 245 kr.. Drikkevarerne var ikke specielt billige.
LÆS OGSÅ
Børkop Vandmølle: Hjemmelavet, god mad i den historiske vandmølle
Remouladen har godt smørrebrød og fantastisk udsigt