Restaurant Børkop Vandmølle

Vandmøllevej 4a, 7080 Børkop 75 86 87 88

 

Børkop Vandmølle ligger idyllisk omgivet af frodige marker, enge, skove og ikke mindst møllesøen. Det er et perfekt sted til en udflugt, en god  middag på Restaurant Børkop Vandmølle eller en mindeværdig festlig begivenhed. 

 

Den fredede vandmølles historie går tilbage til 1546, og møllen er stadig i drift. De eksisterende bygninger er opført omkring 1827. Den historiske vandmølle giver en stemningsfuld oplevelse for restaurantens gæster. 

 

I køkkenet står islandske Sigga. Hun kombinerer det danske, islandske, franske og italienske køkken med hinanden. Det kommer der ofte noget ret spændende mad ud af. Urter og råvarer, der vokser omkring vandmøllen, tages gerne i brug. 

 

Mandag holder restauranten lukket. De øvrige dage er der åbent fra kl. 11.30. Takeaway er også en mulighed. Bestillinger modtages indtil kl. 16.

 

Maden

Restauranten har åbent til frokost og aften og byder på retter med lokale råvarer i sæson. Der er både menuer og a la carte. 

 

Frokost

En, to eller tre retters frokostmenu er altid at finde i restauranten. Er du ikke til flere retter, kan der vælge fra a la carte. Her er smørrebrød med fx rugbrød med æg og håndpillede rejer eller med kryddersild. Der er også pandestegt rødspættefilet, burger, stjerneskud, pariserbøf eller wienerschnitzel. 

 

Aftenretter

Også om aftenen er der sammensat menuer, og der kan vælges mellem 2 og 4 retter. De bliver løbende skiftet ud, så de passer til sæsonens råvarer. Vil man selv vælge retter, er der a la carte. En forret kan være indbagt jomfruhummersuppe med fine urter, jomfruhummerhaler eller ristet hvid fisk på sommergrønt, citronglace og ærtepuré. Af hovedretter er der fx trøffelbagt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites eller timianmarineret sommervildt, bagt portobello, tyttebær og blomkålspuré, mens desserten kan være en trilogi af oste eller møllens hjemmelavede islagkage.

 

Vin og drikke

Vin prioriteres højt og skal selvfølgelig supplere maden på Restaurant Børkop Vandmølle. Det handler både om de rigtige vinglas og temperatur. Vinkortet er stort med vine fra flere dele af verden. Der er også fadøl og flaske øl. Der kan naturligvis også købes sodavand, vand og kaffe. 

 

Atmosfæren på Restaurant Børkop Vandmølle

Restaurant Børkop Vandmølle har en historisk og rustik charme, og her er en varm og indbydende atmosfære. De knirkende trægulve og indretningen skaber en hyggelig stemning. Om sommeren kan mad og drikke nydes på den udendørs terrasse med den idylliske udsigt. Betjeningen er imødekommende og sørger for, at gæsterne får en god og afslappende oplevelse. 

 

Selskaber

Restaurant Børkop Vandmølle er et ideelt sted til at afholde særlige begivenheder som bryllupper, julefrokoster, jubilæer og firmafester. De historiske lokaler er lyse og kan tilpasses både store og små selskaber. 

 

Prisniveau

På Restaurant Børkop Vandmølle hænger pris og kvalitet meget godt sammen. Man kan kalde det moderate priser. Vælger du en frokostmenu med tre retter, er prisen 370 kr., mens en 3-retters menu koster 410 kr. om aftenen. Hovedretterne a la carte koster mellem 180 og 335 kr. om aftenen og til frokost kan et stjerneskud købes for 195 kr..

 

LÆS OGSÅ

Besøg Café Brejning tæt på Børkop

 

Senest opdateret: 15/02/2024 01:02