The Hotdog Company

Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Man går aldrig galt i byen med en hotdog, sagde den norske mand ved siden af os i køen hos The Hotdog Company i Billund, som er navnet på et af spisestederne i Legoland. Det ligger relativt tæt på indgangen og er altid velbesøgt. Her er det “kun” hotdogs – dog i flere forskellige udgaver, det handler om – intet andet. Pomfritter findes heller ikke her. I grunden er det meget befriende med et spisested, som er stringent i det, de laver. Der er åbent kl. 10 til 20 på alle Legolands åbningsdage.

 

Maden, hvad kan den?

Hotdog ikke ligefrem verdens mest avancerede ret at lave. Der er fem forskellige slags at vælge imellem. Den klassiske danske er nok den mest solgte. 

 

Deres New York style kan også noget. Den er med sød amerikansk sennep, ketchup, bløde løg, chilisauce og drueagurker. De søde og bløde løg kombineret med den milde chili giver en anderledes smag. Den er ikke voldsom spicy, men den varmer i munden. 

 

Er man til mere kød og helst oksekød, så tjek deres Steak & Cheese dog ud. Den er med mør flanksteak i stedet for pølse. Ellers ser vi relish, peberfrugt, bløde løg, fransk sennep og en mild cheddar ost. 

 

Mexican style er, som navnet antyder, med inspiration fra det mexicanske køkken. Jalapenos, guacamole, salsa, rå løg, creme fraiche og en ristet pølse. Den smager godt, og er dejlig spicy, uden det bliver for meget. 

 

Den grønne hotdog

Vegetarerne er der også tænkt på. Sweet Veggie er deres kødfrie udgave af en hotdog. En ren plantebaseret hotdog med ananas-chutney, drueagurker, rodfrugtechips og ærteskud. En fin dog, og som spås en stor fremtid. Ingen tvivl om, vi kommer til at se flere plantebaserede hotdogs i fremtiden. Så det kunne være fint, Legoland i Billund kom med endnu en, så der var et par stykker at vælge imellem.

 

Siddepladser

Der er godt 60 udendørs siddepladser tæt ved The Hotdog Company. Man sidder ikke for sig selv her. Pladserne deles med Premiere isens kunder, men – sådan det er intet problem. Her er hyggeligt med blomster og grønne træer. Hvis man vil have mere ro, skal man længere ind i parken. Der er fin skygge over en del af siddepladserne.

 

Prisniveau

Det er fair, hvis du spørger os. Det er ærlig mad, og det smager godt. Set i det lys er det fair nok, at en hotdog i størrelse xl skal koste 49 kr.. Den er større end den klassiske, man typisk får ved pølsevognen eller på tankstationen. Det forsvarer prisen, da en hotdog er nok til at blive mæt for de fleste. Hvis man smider 15 kr. oveni, så får man en ekstra stor pølse i sin hotdog.

 

En menu med fransk hotdog og en halv liter kildevand koster 55 kr.. Hvis det er med sodavand, er prisen 69 kr.. Steak & cheese doggen koster 59 kr..

 

Ventetid

De er pænt oppe i gear her. Der er altid mange mennesker, og spisestedet med de mange hotdogs er højt på gæsternes to-do-liste. Heldigvis har gæsterne god tid, når de er i Legoland, så hvis der ellers er flow i en kø, så går det, og generelt er ventetiden ikke lang. Vi stod i kø i små 10 minutter efter vores hotdogs – og det var en lørdag i juli måned. Det var acceptabelt, og vi kunne se, at personalet arbejdede og gjorde, hvad de kunne for at få nogle gæster igennem. Der er handicapindgang til The Hotdog Company. 

 

Drikkevarer

Legoland gør ikke så meget i drikkevarer. Det er meget den samme slags, man kan købe. Hvorfor vides ikke, men hvis man vil prøve noget andet end sodavand fra Coca Cola Company eller øl fra Carlsberg, er mulighederne ikke mange. Sådan er det, men langt de fleste sætter sig tilfreds med udbuddet. Udover sodavand og øl er der Cocio crushed ice, som er skabt til en klassisk dansk hotdog. 

 

Der er også varme drikke på menukortet. Måske ikke helt så oplagt til en hotdog, men der er de traditionelle kaffetyper, te og varm kakao.

 

LÆS OGSÅ:

Hunters´ Hotdogs

 

Senest opdateret: 27/08/2023 08:08