Fisk & Frokost
Åbningstider
- Lukket •Åbent 10:00 - 16:00
- Onsdag• 10:00 - 16:00
- Torsdag• 10:00 - 16:00
- Fredag• 10:00 - 16:00
- Lørdag• 10:00 - 15:00
- Søndag• Lukket
- Mandag• Lukket
Fisk & Frokost er ganske enkelt en lille oase i Vejle. Den ligger i de lokaler, som tidligere husede Restaurant MeMu – og før dem Oda’s. Adressen er Vissingsgade 8 tæt på gågaden. Fisk & Frokost fungerer både som delikatesseforretning, frokostrestaurant og takeaway. Stedet har ikke aftenservering og lukker kl. 16 hver dag på nær lørdag, hvor de lukker kl. 15.
Det er de tidligere ejere af Restaurant Neptun, Birthe og Lars Aastrup, som ejer og driver Fisk & Frokost. De er selv dagligt i restauranten, som har en stor og trofast skare af gæster og kunder.
Maden hos Fisk & Frokost
Fisk fylder selvsagt en stor del her. Men ikke kun. Der er flere retter med kød, men fisk og skaldyr er deres signatur. Alt mad er lavet fra bunden. Det er en selvfølge her. Retterne er velkendte og efter de mere klassiske kogebøger. Som eksempel kan nævnes stjerneskuddet. Det er i referenceklassen og nok det bedste eller et af de bedste i Vejle. Deres friskstegte og hjemmelavede fiskefrikadeller smager forrygende. En af vores favoritter er deres marinerede sildefileter med friteret æg, karrycreme, løg, kapers og rugbrød. Håndpillede rejer på ristet brød er der også altid på menukortet. Det samme med den lille fisketallerken og frokosttallerkenen. I kødafdelingen kan nævnes deres cæsarsalat med kylling.
Takeaway
Fisk & Frokost laver også takeaway og andre færdigretter. Det er samme kvalitet, som når man spiser i restauranten. Her kan nævnes stjerneskud, smørrebrød og sandwich som take away. Står den på kød, så er der cæsarsalat eller pariserbøf. Priserne er lavere, end hvis man skulle købe tilsvarende retter i restauranten. Der er ingen udbringning, så man henter selv sin mad.
Delikatessen
Eller fiskebutikken, som de selv kalder den, byder på sæsonfriske fisk, alle flåede og klargjorte. Der er også skaldyr, som både kan købes friske eller tilberedte. Flere af dem er lige til at tilberede derhjemme uden de store anstrengelser. Ellers er der hjemmelavet rejesalat, røget ål, røget laks, håndpillede rejer. Der er også forskellige slags pølser fra Als Pølser. Vin kan der også købes med hjem af samme slags, som sælges i restauranten.
Atmosfæren hos Fisk & Frokost
Hyggeligt og intimt er dækkende ord. Lokalet er pænt, og den gode stil fornægter sig ikke. Der er en afslappet atmosfære her. Man kommer ned i gear. Birthe og Lars Aastrup hygger om deres gæster eller kunder. Det fornemmer man med det samme. Der er plads til 30 spisende gæster, og restauranten er ofte fyldt til frokost. Der er ikke mange spisesteder, som kan prale af fuldt hus til frokost, og det gør de i øvrigt heller ikke hos Fisk & Frokost. Blot et faktum.
Her kommer alle typer gæster. Hvis der er en fællesnævner, så må det være kærligheden til frisk fisk, hjemmelavet mad og sympatiske priser.
Prisniveau
Det er sympatisk og fair. Maden er god, og kvaliteten af råvarerne er nøje udvalgte og friske, hvilket koster mere end alle de industriprodukter, som også er på markedet. Pandestegte rødspættefileter serveret med hjemmerørt remoulade, sprød spidskål, samt frisk hjemmebagt rugbrød koster 155 kr.. På ingen måde dyrt. En anden anbefaling, hvis man er to personer eller flere, er deres frokosttallerken med pandestegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade, limemarineret laks med ramsløgsmayo, rosastegt kalvetyksteg med marinerede kartofler og to udvalgte oste med kompot. Prisen er 265 kr. for en person, og der er god value for money.
Åbent for arrangementer
Hvis man har en fødselsdag, firmafest, julefrokost eller lignende, så kan man leje hele Fisk & Frokost til sin fest. Maden er til diskussion, og her er der tæt på frit valg på alle hylder. Der er plads til op til 40 gæster, hvis man lejer hele lokalet, dog alt afhængigt af, hvad det er for et type arrangement.
LÆS OGSÅ
Tortilla Flats: Mexicansk restaurant i Vejle