Espresso House

Rådhustorvet 6, 7100 Vejle 31 43 84 83

Åbningstider

  • Lukket
Vis næste 7 dage Åbningstider hele året Luk åbningstiderne

april åbningstider


Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
1.
2.
3.
4.
5.

 

Espresso House er en kaffebar og café, som ligger centralt i Vejle på Rådhustorvet. Her er ingen fine fornemmelser, men plads til alle. I 1996 åbnede den første Espresso House i Lund i Sverige. Det er parret Charles og Elisabet Asker, der står bag. I dag er der 500 Espresso House kaffebarer i Norden. Omdrejningspunktet er kvalitet, stordrift og passion.

 

Hos Espresso House i Vejle har de åbent alle ugens dage.

 

Maden

Der er noget for både kødspisere, vegetarer og veganere. Kommer du forbi fra morgenstunden, så er der chiagrød med bær og frugt, skyr, rugbrødsbolle, surdejsbolle eller croissant med ost eller skinke. I løbet af dagen er der baguette, bagel, foccacia eller rugbrødsbolle med fx. kylling og bacon, tunsalat eller avocado og artiskok. Der er også bowls med fx ristede artiskokker, risoni-salat, sojabønner og syltede rødløg, ligesom der er en cæsarsalat. 

 

Wrap

To forskellige er der. Den ene er tortilla fyldt med kylling, bbq-sauce, quinoa og linser samt syltede rødløg eller en veggie wrap med grillede grøntsager, estragonsauce, quinoa og linser samt greek style cheeze.

 

Bagværk

Skal der sødt til kaffen, er der flere forskellige muffins, cookies, tærter, snurrer og cheesecake.

 

Picnickurven fyldes

Om sommeren, når vejret er godt, kan man fylde picnickurven med mad og drikke fra Espresso House. Der er frisklavede wraps, baguettes og kager, og til at slukke tørsten kan du købe forskellige iskolde drikke. 

 

Kaffen hos Espresso House

Størstedelen af kaffen kommer fra Syd- og Mellemamerika. Som Seasonal Brew kan bønnerne komme fra Afrika eller Asien. Espresso House rister selv kaffen på deres risteri i Länna uden for Stockholm.

Udvalget er stort. Der er de mere velkendte udgaver af kaffe som espresso, latte, cappuccino og americano. Men også de søde udgaver med vanilje eller flødeskum. Ellers er der varme drikke som te, varm chokolade eller chailatte.

 

Kolde drikke

Islatte, frozen lemonade, ischai, frapino og iste kommer i flere varianter også i nye veganske udgaver. Der er også de klassiske sodavand og kildevand. 

 

Atmosfæren hos Espresso House

Espresso House er fyldt med gæster i alle aldersgrupper. Der er børnefamilierne, hvor børnene kan snuppe en af de frozen lemonader, og forældrene nyde en kop kaffe. Unge mennesker hænger ud i caféen, og flere tager kaffen med to go. 

Lysindfaldet er godt, og man kan tage plads på højstole ved vinduerne eller inde i cafeen ved højborde eller almindelige borde. Der er også områder med sofaer og gjort naturligt med grønne planter. Der er en uformel stemning, og betjeningen er smilende og imødekommende. Mad og drikke henter gæsterne selv ved disken. 

 

Prisniveau

Espresso House er ikke en billig kaffebar. Det kan man ikke påstå. Men der er tænkt over tingene, og der er bæredygtighed og gode råvarer i fokus. Det koster! En cappuccino koster fx 54 kr.. Det er i den høje ende af skalaen og matcher Aarhus og København. Maden er i den mere moderate prisklasse, eller her er priserne nok mere acceptable. 

 

LÆS OGSÅ:

Café Nordic – DGI Huset

Frellsen i Nørregade laver chokolade og serverer kaffe i caféen

 

 

Senest opdateret: 14/03/2024 05:03