Caféen Kongernes Jelling

Gormsgade 23, 7300 Jelling 41 20 63 33

 

I caféen på museet Kongernes Jelling, der ligger midt i byen på Gormsgade i Jelling, kan man tage en pause før, under eller efter et besøg på museet. I caféen kan man drikke en kop kaffe, en øl, et glas vin eller spise lidt mad eller en kage. Der er flere siddepladser inde og ude og udsigt til UNESCO verdensarv i Kongernes Jelling. 

 

Åbningstiderne afhænger af, hvilken tid det er på året. 1. marts er caféen åben i weekenderne, og fra 1. april er der åbent alle dage fra kl. 11. Der er en stor parkeringsplads med ladestationer og særligt afsnit for autocampere. Det findes på Kollegievej 22 og busparkering på Herningvej 3A, så det er let at komme til og fra Kongernes Jelling. 

 

Maden

Der er stor forskel på, hvor meget der er på menuen i forhold til, om det er sommersæson (1. april – 31. oktober) eller vintersæson (1. november – 31. marts) vi er i. Der kan dog altid købes kaffe, te, chokolade, sodavand, vand og snacks.

 

Sommermaden

Om sommeren er der friskbagte boller, kager og lette anretninger. Der er Vikingplate med kyllingelår, ølpølse, quinoasalat, hummus og ostebrød. Vegetarer kan købe en Vegkingplate, og der er særlige retter til børnene. Der er også is og kage. 

 

Vintermaden

Caféen har kun åbent i skoleferier, hvor der serveres lette frokostretter. Man kan også forudbestille arrangementer. 

 

Drikke

Øllene er bl.a. fra Jelling Bryggeri, og på etiketterne står der Svend Tveskæg, Kong Harald, Gorm Den Gamle og Sote. Der er også en almindelig Grøn Tuborg samt sodavand. Af kaffevarianter er der caffe latte, americano, cappuccino og espresso. Ellers er der varm chokolade og te. 

 

Atmosfæren på caféen på Kongernes Jelling

Med en beliggenhed i det historiske område omkring Jelling Kirke, får man Danmarkshistorien helt ind under huden. Caféen er uformel og med plads til alle. Der er store vinduer ud til udeområdet, hvor der også er borde og stole at tage plads i.  

 

Arrangementer

Caféen kan klare større arrangementer og grupper af mennesker, men det kræver forudbestilling.

 

Prisniveau

Der er rimelige priser på caféen. Den største ret, man kan vælge, er Viking tallerken som koster 85 kr.. Ellers er der kanelsnurrer til 35 kr. og hvilken som helst kaffevariant til 38 kr..

 

LÆS OGSÅ

Pandekagehuset: Nyd pandekager, is og kaffe midt i Jelling

 

Senest opdateret: 09/02/2024 12:02