Madanmeldelse: 1401 Tapas & Burgers forstår, hvad social dining handler om
Læs madanmeldelsen
Tapas, social dining eller delemad. Ja, kært barn har mange navne, og det er et ord, der er blevet så udvandet, at det nærmest er blevet et lotteri at finde en autentisk tapasoplevelse i Vejle. Hos 1401 Tapas & Burgers på Rådhustorvet har de fundet melodien og lavet deres udgave af de små tapasretter.
Den solrige sommerdag havde lokket folk udenfor. En livlig stemning fandt sted på terrassen hos 1401, der var fyldt. Det forstår vi godt! Vi tog plads indenfor, hvor stemningen var rolig og hyggelig.
Varm velkomst og omhyggelig betjening
Fra det øjeblik vi trådte ind, blev vi mødt med smil og venlighed. Vi kunne frit vælge bord indenfor, og tog os en vinduesplads. Vi blev guidet gennem deres store udvalg af tapas – hele 21 forskellige retter, hvoraf 18 er faste og tre skifter hvert kvartal.
Smertefri bestilling
På baggrund af en række anbefalinger fra tjeneren, fik vi afkrydset syv forskellige tapasretter – tre med fisk og fire varme retter. Dertil bestilte vi to øl.
Brød med hjemmerørt smør
Først kom brødet fra Mette Munk på bordet. Groft og lyst surdejsbrød i skiver med hjemmerørt smør af cremefraiche, citron og citronskal. Smørret, der var syrligt og luftigt, løftede brødet.
Tapas serveret med stil
Vores tapas blev serveret på et langt fad, der blev placeret midt på bordet. Det så flot og visuelt indbydende ud.
Hjemmelavet tunmousse
Den var velsmagende og cremet uden at være for fed, og den havde en friskhed, som var fuldendt med masser af purløg på toppen. Det var en god start på vores tapas.
Sprødt rugbrød med tatar af laks
Laksetataren bestod af pænt store stykker laks, der var møre og smagfulde. Den sprøde rugbrødsbund tilføjede en dejlig kontrast i både tekstur og smag. Laksen var pyntet med karse.
Avocado og rejer
En klassiker, der stort set aldrig skuffer. Retten blev serveret på en bund af salat med et pænt antal rejer. Smagen var frisk og god. Mayo´en havde et strejf af sennep, som spillede godt sammen med resten. Pynten bestod af karse og skiver af gulerod, hvilket gjorde retten visuelt tiltalende.
Avocadoen var lidt til den brune side og var nok sidste udkald. Men det gik.
Dagens stjerne
Beef Wellington forårsrulle med trøffelmayo. En sprød og luftig forårsrulle fyldt med godt krydret kød, pakket ind i lufttørret skinke. Trøffelmayoen var til stede uden at være overdøvende, og lidt rødløg og karse på toppen fuldendte retten.
Nøj, siger jeg bare – den bedste tapas denne dag. Gennemført og smagte af mere.
Svinemedaljon med 1401 svampesauce
Den cremede og velsmagende svampesauce passede perfekt til det møre svinekød. Svinemedaljonen var tilberedt flot, og saucen tilføjede en fin dybde af smag.
Svampe og svinekød er gode sammen.
Grillet Hoballemølle kylling med Sauce Verde
Respekt for at anvende lokale råvarer. Kyllingeskindet var sprødt og krydret, mens kyllingekødet var saftigt og ikke mindst mørt. Den grønne og syrlige Sauce Verde tilførte en friskhed, der harmonerede smukt med kyllingen.
Retten var toppet med forårsløg og lidt karse, hvilket gav et friskt og farverigt indtryk.
Kalve shortribs med BBQ og puffet boghvede
Selvom kødet var mørt, var retten desværre lidt kedelig. Den puffede boghvede på toppen gav lidt ekstra tekstur, men kunne desværre ikke redde retten. BBQ-saucen var lettere kraftig og tilførte noget smag, men den manglede lidt finesse.
Øl fra Møn
Til at skylle det hele ned med valgte vi Kong Asgers hvede økologisk fra Bryghuset Møn. En frisk hvedeøl, brygget med inspiration fra Belgien. Den er brygget med citrongræs og koriander, der tilføjede en god smag. Carlsberg fadøl var ganske, som den plejer.
- Godt varieret udvalg af tapas. Maden var frisklavet, og smagen var i højsædet. Menuen med tapas er fast, men de skifter tre af dem hvert kvartal.
- Betjeningen tog sig tid til at anbefale tapasretterne og svarede på spørgsmål med en imødekommenhed og ro, der virkelig fik os til at føle os velkomne. Det var en service, der satte en høj standard for resten af frokosten.
- Brødet var bake-off. Det var fint, men det kan let gøres endnu bedre. Til gengæld var smørret godt og løftede brødet.
- Det er pænt store størrelser af tapas og klart god value for money.
- Avocadoen var i den overmodne ende af skalaen og begyndende brun.
- Beef Wellington forårsrulle med trøffelmayo er værd at prøve. Den var gennemført og smagte af mere.
- Der anvendes lokale råvarer såsom kyllingen fra Hopballe Mølle.
- Betjeningen var opmærksomme på, at de varme retter var blevet kolde, da vi nåede til dem. De tilbød at lave nye. God stil! Et tip er, at bestille de varme retter, når man er klar til det og ikke alt på samme tid.
- Vær opmærksom på, at enkelte retter har merpris.
- Visuelt flot tapas. Der er gjort noget ud af serveringerne og sammensætningerne. Ros for det!
- Restauranten var pænt og enkelt indrettet. Der er god akustik og en hyggelig og nede på jorden stemning.
Hyggelig atmosfære med enkelt design
Stemningen hos 1401 Tapas & Burgers var nede på jorden og afslappet. Lokalet var pænt og enkelt indrettet med stole og bænke i sarte grønne og brune farver. Der var ingen duge på bordene, men små fyrfadslys skabte en hyggelig atmosfære. Lounge musik spillede i baggrunden, og akustikken var god.
Grønne planter tilføjede liv i rummet. De store vinduer og døre, der kunne åbnes, gav mulighed for masser af naturligt lys og en dejlig brise. Udeserveringsområdet var attraktivt den dag, vi var forbi og helt sikkert et skønt sted at nyde maden, når solen er fremme.
Besøg hos 1401 Tapas & Burgers
1401 Tapas & Burgers har med omhyggelig tilberedning og spændende variation formået at skabe deres egen tapas, der er velsmagende. Det er ikke bare maden, der skiller sig ud. Den varme velkomst og den venlige, hjælpsomme betjening gør 1401 Tapas & Burgers værd at besøge. Man mærker straks, at personalet brænder for at give dig den bedste oplevelse, og det skinner igennem i både deres anbefalinger og deres opmærksomhed på detaljer.
Så næste gang du vil ud at spise, skal du ikke snyde dig selv for et besøg hos 1401 Tapas & Burgers. Deres tapasretter, kombineret med den gode atmosfære og service, gør det til et must-visit, uanset om du er tapas-entusiast eller blot på udkig efter en varieret madoplevelse.