Af Pernille Søborg,

 

Indgangen til Vanilla Chocolatier & Konditori i Paladspassagen i Vejle

 

I den karakteristiske hvide bygning ved Paladspassagen har Vanilla Chocolatier & Konditori siden 2014 været et yndet sted at besøge for dem, der sætter pris på god kvalitet og godt håndværk. Her formår de at kombinere traditionelt bager- og konditorhåndværk med moderne smage. 

 

Håndlavede kager

Vanilla Chocolatier & Konditori tilbyder håndlavede kager og chokolade, hvor passionen for konditorhåndværket tydeligt skinner igennem. Vi var forbi en eftermiddag til kage og kaffe.

Håndlavede kager hos Vanilla Chocolatier & Konditori

En disk fyldt med farvestrålende kager, skabt af dygtige bagere, konditorer og chocolatiers, møder kunderne, så snart de træder ind. Sortimentet ændres hver tredje måned, så der er altid nye kager at opdage. Vi prøvede tre forskellige kager samt kaffe.

 

 

Fokus på kvalitet og håndværk

Råvarerne er omhyggeligt udvalgte. De er blandt de absolut bedste. Her anvendes bl.a. Valrhona chokolade, Bora Bora vanilje, økologisk mælk fra Naturmælk og dansk økologisk mel. Bag konditoriet står Jeanette N. Sørensen og Gabriel T. Ahlgreen, som i 2016 blev hædret med en lokal iværksætterpris for deres dedikation til kvalitet og håndværk.

 

De smukke kager

Lise var navnet på kagen med hvid chokolademousse med lime, saltkaramel, chokolade-mandelbund og en crunchbund med hasselnød. Pyntet med marengs og gule blomster. 

Kage og latte hos Vanilla Chocolatier & Konditori

Den hvide chokolademousse var let og luftig, og lime-essensen tilføjede et herligt, syrligt twist, der harmonerede perfekt med den søde og saltede karamel. Chokolade-mandelbunden og hasselnøddecrunchen gav kagen en smuk kontrast mellem det bløde og sprøde.

 

Nanna var den anden kage

Den var med passionsfromage, lys chokolademousse og mandel/chokoladebund. 

Nanna hos Vanilla Chocolatier & Konditori

Kombinationen af passionsfrugt og den milde chokolademousse var perfekt afbalanceret. Passionsfromagen var blød, cremet og intens i smagen, mens den lyse chokolademousse tilføjede sødme. Mandel- og chokoladebunden var blød og gav god tekstur til kagen. 

 

Kransekage

De anvender en mandelmasse lavet af fede valencia mandler til deres kransekage. Det kan i den grad smages. Kransekagen var med chokolade i bunden og på endesiderne. 

Kransekage hos Vanilla Chocolatier & Konditori

 

God ledsager til kagerne

En fyldig og aromatisk americano blev serveret i en stor kop. Den havde en dyb, rig smag med en fin balance mellem syrlighed og bitterhed. Perfekt til dem, der foretrækker en klassisk og enkel kop kaffe.

 

Ren hygge hos Vanilla Chocolatier & Konditori

Den anden kaffe var Macchiato Latte. Den blev serveret i et højt, dekorativt glas, så latten var både smuk at se på og velsmagende. Mælken var skummet og tilføjede en cremet tekstur til den stærke espresso. Smagen var harmonisk med en dejlig balance mellem kaffesmag og mælkens naturlige sødme.

 

Tag plads inde eller ude

Caféen er lys og indbydende med et åbent bageri i baggrunden, hvor store glaspartier giver gæsterne mulighed for at følge med i produktionen. Der er mange mennesker, der kommer forbi, hvilket skaber en livlig og urban stemning. 

 

Hyggeligt caféområde hos Vanilla Chocolatier & Konditori

Caféens siddeområder er fordelt rundt omkring i konditoriet med flere pladser i den bagerste del, hvor der er mere ro og afdæmpet instrumentalmusik. Ved indgangen er der mere trafik. Man kan også tage plads udenfor. Det er jo en smagssag, hvad man foretrækker.

 

Vores vurdering
  • Kvaliteten og håndværket er i højsædet her.
  • Passionen for kager og chokolade skinner igennem alt, hvad de laver.
  • Sammensætningerne af kagerne er i den allerbedste klasse.
  • Man må forvente lidt kø ved disken.
  • Hyggelig café med afslappet stemning. Her er plads til alle, om du bare henter kager og brød, eller om du tager plads inde eller ude.
  • Venlig betjening, der har stor viden og gerne fortæller om kagerne.
  • Der er risiko for afhængighed af stort set hele udvalget.
  • God kaffe.

 

En anbefaling herfra

Besøget hos Vanilla Chocolatier & Konditori var en sand fornøjelse. Deres passion for kager og chokolade ses og smages i hver eneste detalje, og de håndlavede kager vidner om stedets dedikation til traditionelt håndværk og kvalitet. Jeanette N. Sørensen og Gabriel T. Ahlgreen har skabt en prisbelønnet café, hvor sæsonbestemte kager og en indbydende atmosfære gør besøget mindeværdigt. Vanilla Chocolatier & Konditori er uden tvivl et must-visit for kageelskere.

 

Mange kunder hos Vanilla Chocolatier & Konditori

 

De mange kager og chokolade hos Vanilla Chocolatier & Konditori

 

Flere pladser udenfor hos Vanilla Chocolatier & Konditori

 

Store vinduer hos Vanilla Chocolatier & Konditori, der skaber godt naturligt lys.

 

Is hos Vanilla Chocolatier & Konditori

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Conrads Konditoriet

Anmeldelse af fastelavnsboller hos Lagkagehuset

 


Vanilla Chocolatier & Konditori

  I den smukke hvide og markante bygning ved Paladspassagen i byens centrum mellem rådhus og sygehus har parret Jeanette N. Sørensen og Gabriel T. Ahlgreen siden 2014 skabt en lille fin lastens hule for alle sukkersyndige eller med hang til at udfordre smagsløgene. Navnet er Vanilla Chocolatier &…
Senest opdateret: 16/10/2024 05:10