Anmeldelse: Autentisk og prisvenlig sushirestaurant, der imponerede os
Læs madanmeldelsen
Nara Sushi på Dæmningen i Vejle er et kendt navn, når det kommer til sushi. Med over seks år på bagen har Nara Sushi slået sig fast på sushiscenen i Vejle. Den ret store restaurant har omkring 100 siddepladser fordelt på to etager. Restauranten er altid velbesøgt af gæster, og det forstår vi ganske udmærket!
Det var med høje forventninger, vi gik ind ad døren til den japanske restaurant en søndag til frokost. Lad os sige det med det samme: Maden skuffede ikke, og vi vender helt sikkert tilbage.
Bestil din egen buffet
Favoritten på menuen hos Nara Sushi er uden tvivl deres sushi ad libitum til 199 kr. søndag til frokost. Det er dog ikke en traditionel buffet, hvor man spiser og levner, som det passer en. Eller running sushi, der efter at have kørt flere omgange rundt, kan virke noget træt. Nej, hos Nara Sushi bestiller man løbende fra menukortet på en iPad, og maden bliver tilberedt frisk og bliver serveret ved bordet.
IPads til bestilling af ad libitum
Vi fandt selv vej hen til vores bord. Betjeningen lod os i første omgang passe os selv, men da de på vores efterspørgsel dukkede op igen, var de venlige og hjælpsomme.
På bordene stod der iPads klar til at modtage vores bestillinger af mad og drikke. Det gjorde processen nem, problemfri og effektiv. Vi hoppede på det populære “Ad libitum” koncept og kastede os ud i at prøve lidt af hvert fra det store udvalg sammen med asiatisk øl.
En række forretter
Kort efter bestillingen landede de første tallerkener og skåle på bordet. Som en slags forretter havde vi valgt edamame med salt og citron, hjemmelavede forårsruller, crispy curry, tempura ebi og grill and sammen med de fire saucer: Teriyaki, chili mayo, goma og sur-sød sauce.
Forretterne satte tonen for resten af vores måltid. De hjemmelavede forårsruller med grøntsager og oksekød med sweet chili var sprøde og med kraftig krydderi, der gav en intens smag til hvert eneste bid. Frituren var frisk og rullerne havde ikke været for længe i frituren. Det gjorde dem ekstra lækre.
Grillet and
Grill and var crunchy og fyldt med smag, uden at være tør. Af saucerne var det sur-sød sauce, der tilføjede et ekstra lag af smag til oplevelsen. Crispy curry, var ganske fine uden den store wow-faktor. Tempura ebi var en helt anden historie. Rejerne var med en let omgang panering, og var sjældent set saftige og perfekt tilberedte, hvilket gjorde dem til en favorit blandt vores forretter.
Alt i alt var vores første omgang hos Nara Sushi en fornøjelse, der fik os til at glæde os til resten af måltidet.
Sticks på menuen
Vi startede med kongereje sticks. De var crispy på ydersiden og saftige indeni, hvilket gjorde dem til en fornøjelse at spise. Lammet var takket være den gode hjemmelavede marinering fyldt med smag. Det var dog en anelse tørt. Kyllingsticksene var med en kraftig karrysmag og en teriyaki glasur på toppen.
Sticksene var pyntede med bønnespirer og lå på en smule salat. Alt i alt var sticksene hos Nara Sushi en fin variant, hvis man ikke er til sushi.
Sushi var højdepunktet
Den tredje omgang var det højdepunkt, vi havde varmet op til. Sushien! De kæmpede lidt om pladsen på fadet, men kvaliteten var god.
Nigiri
Først valgte vi nigiri med en variation af laks, hellefisk og tun. Mens hellefisken var lidt sart og savnede smag, skinnede den fløjlsbløde laks og også tunen med deres friske chili mayo og purløg.
Vores favorit
Deres Kaburimaki Nara Deluxe var vores favorit – en stor og luksuriøs kombination med otte stykker. De var med tempura reje, spicy sauce og avocado, toppet med grillet laks, chilimayo, teriyaki og purløg. De kombinerede alle smagstyper og konsistenser i ét: Sød, syrlig, knasende, lettere grillet og fedme. Og så var den flamberede laks på toppen suveræn. What´s not to like?!
I den mere lette sushivariant snuppede vi nogle rispapirruller fyldt med saftige krebsehaler, avocado, frisk agurk, sprød salat, chilimayo og goma sauce. Sammensætningen var i god balance mellem smag og tekstur.
Uramaki med kylling og hosomaki med jordbær
Uramaki med tempura kylling, avocado, spicy sauce og white sesam var heller ikke at kimse ad. Sprødt, friskt og fyldt med smag. Vi nød også et sæt af hosomaki med tun og chilimayo samt fire stykker med jordbær. Sidstnævnte var anderledes og et frisk islæt.
En stor håndrulle med tun
Den største udfordring fik vi ved en håndrulle med tun, avocado, salat og agurk, der viste sig at være en større mundfuld end forventet, og hvor tangen næsten var umulig at tygge sig igennem. Tunen var mør og velsmagende, og kombinationen med de sprøde grøntsager var en fornøjelse.
Alt i alt leverede Nara Sushi en oplevelse fyldt med variation, friskhed og smagsoplevelser, der flere gange fik os til at vende tilbage til iPaden efter mere.
- Kokkene stod i det åbne køkken, og man kunne følge med i, hvordan sushien blev lavet. Risene var i en god konsistens - ikke for kolde og rigtig gode.
- Autentisk sushi - bæredygtigt ad libitum. Levner man mere end tre stykker, koster det 10 kr. stk. Dermed mindskes madspild. Et stort plus hos os.
- Bestillingen på iPads fungerede uproblematisk og var effektivt. Maden var hurtig klar, og betjeningen var effektiv til at komme ned med det bestilte.
- Betjeningen gjorde ikke meget væsen af sig. De var venlige, smilende og imødekommende, men vi savnede opmærksomhed på detaljerne. Men når vi først henvendte os, var personalet altid hurtig til at assistere os og svare på eventuelle spørgsmål.
- Vi blev ikke informeret om menukortet og konceptet, hvilket kunne have været nyttigt, hvis man er førstegangsbesøgende. Det var dog ganske enkelt, men en introduktion havde været at foretrække. Det samme med opmærksomheden på præsentationen af maden, da tallerkenerne bare blev sat på bordet uden nogen form for introduktion.
- Kokkene hos Nara Sushi forstår at flambere fisk. Det var en oplevelse.
- Bordene var godt slidte og kunne trænge til fornyelse.
- Atmosfæren er afslappet med stille musik og afdæmpet belysning. Der er plads til både børn og voksne.
- Der er noget for sushi-elskere og også for gæster, der ønsker kød samt varme retter.
- Saucerne kunne være undværet. Der var masser af smag i sushien og sauce på. Men det er jo op til hver enkelt.
- Der er ikke gjort meget ud af pynten på tallerkenerne. Lidt spæde salater og bønnespirer var tilfældigt spredt, ligesom sushien kæmpede om pladsen på fadet.
- Value for money. 199 kr. for ad libitum sushi på dette niveau er ganske enkelt et fund!
- Vand med is blev serveret fra starten og er gratis.
Behagelig og uformel stemning
Atmosfæren var afslappet med stille musik, rå vægge, mørkebrune bjælker og afdæmpet belysning. Perfekt til en hyggelig frokost eller middag med venner eller familie. Restauranten var stor og med plads til omkring 100 gæster.
Et åbent køkken
Der var ikke nogen støj fra køkkenet, selv om det var åbent, og man dermed havde mulighed for at følge med i, hvordan sushimesterne tryllede.
Vi ses igen!
Nara Sushi har potentiale til at blive et af byens foretrukne spisesteder. De formåede med autentisk sushi og et bæredygtigt ad libitum koncept at imponere med deres friske og velsmagende retter. De blev leveret med en variation, smag og tekstur, der tilfredsstillede vores sushientusiastiske hjerter.
Kokkene i det åbne køkken skabte autentiske sushioplevelser, og restauranten tilbød noget for både sushi-elskere og gæster, der foretrækker kød og varme retter. Efter vores frokost på Nara Sushi er én ting helt sikkert: Vi kommer tilbage, når sushi-cravings rammer os næste gang!
LÆS OGSÅ
Anmeldelse af Masaya i Midtpunktet
Atami Sushi i gågaden har sushi ad libitum
Anmeldelse af Wok This Way i Vejle