Restaurant Lyst
Åbningstider
- Lukket •Åbent 13:00 - 00:00
- Søndag• Lukket
- Mandag• Lukket
- Tirsdag• Lukket
- Onsdag• Lukket
- Torsdag• 18:00 - 00:00
- Fredag• 18:00 - 00:00
Restaurant Lyst slog dørene op i 2019, og siden er det gået stærkt. Rigtig stærkt. Restauranten ligger i den ikoniske bygning Fjordenhus i Vejle Fjord, som er et af Olafur Eliassons kunstneriske mesterværker.
Køkkenchefen er Daniel McBurnie, og han har været med fra starten. Han er sågar særlig udvalgt til restauranten, og var før køkkenchef på Restaurant Remouladen, som også ligger ved Vejle Lystbådehavn.
Vi spiste første gang på Restaurant Lyst kort tid efter, de åbnede, og der fornemmede vi med det samme, at det her kunne blive stort. Og det gjorde det, og efter flere besøg hos Restaurant Lyst må vi blot konstatere, at det er en af Jyllands absolut bedste restauranter, vi har med at gøre. Lyst har en michelin-stjerne i den franske spiseguide.
Maden på Lyst
Den er ganske enkelt nytænkende og i toppen af den bedste liga i Danmark og kan matche en stor del af de nordiske toprestauranter. Køkkenet er svært at sætte i bås. Det er nok heller ikke meningen, ud over at det handler om fine dining. Det handler om lokale råvarer, og det er ikke bare snak. De mener det.
Menuen på Lyst ligger fast og er på 20 serveringer. Der er kun den ene menu, så valget er let. Idéen er, at de 20 serveringer indtages forskellige steder i den spektakulære restaurant. Menuen tager et sted mellem fire og seks timer. Der er ikke mange serveringer, der er med kød. Måske en enkelt eller to. Når det kommer til fisk og skaldyr, er der flere, men de fleste er grøntsagsbaseret.
Tager bæredygtighed alvorligt
Restaurant Lyst har kun lokale råvarer, som er dyrket efter bæredygtige produktionsprincipper. For at opnå det så stræber folkene på Lyst efter at hente alt, hvad de serverer, indenfor en radius på 160 km fra restauranten, men også at udnytte råvarerne til fulde. Det vil sige, der ikke er meget spild i et køkken på allerhøjeste niveau. Det er ikke normalt at se, men Lyst er her blandt de første, der går all in. Deres bestræbelser på at skabe en bæredygtig restaurant er oppe i tiden og værd at notere sig.
Atmosfære
Den er helt sin egen. Det er ganske enkelt en helt unik restaurant, vi ser her. Et sted, hvor gastronomi, kunst, kultur og arkitektur går op i en højere enhed. Her er tænkt over alt, og tilfældigheder er ikke noget, man synes om her. Olafur Eliasson kan noget med bygninger, og den arkitektoniske oplevelse er svær at overdrive. Der er noget storhed over at spise på Restaurant Lyst. Det er som om, det hele går op i en højere enhed.
LÆS OGSÅ
Aagaard Kro: Historisk kro fra 1772 serverer kro-gourmet-mad
Treetop er en af Vejles bedste restauranter, der ligger i smukke omgivelser