Retter til social dining
Mulighederne er mange! Det kan være små skåle eller tallerkener med pasta, skaldyr, paella, hummus, baba ganoush, kinesiske dampede dumplings, pizza, sliders, fisk osv.. Et klassisk element i social dining er et stort tapasbrættet med charcuteri, friske salater, spændende dips, forskellige oste, oliven, mandler og små, kreative retter.
Skål i vin eller lemonade
Uanset om du er til et hyggeligt tapasbord med venner eller en mere gourmet-inspireret social dining-oplevelse, spiller drikkevarer en vigtig rolle i at fuldende den samlede oplevelse. Det er naturligvis individuelt, hvad man ønsker at drikke. Vin er et klassisk valg til social dining, og der findes et bredt udvalg af vine, der passer til forskellige retter. Det samme gælder for øl. Cocktails kan give et festligt og elegant touch til social dining selvom det nok ikke er førstevalg. Og er man til de alkoholfrie drikke, kan danskvand, hjemmelavet limonade eller iste være gode muligheder. Det er dog altid vigtigt, at holde øje med, hvad der kommer bordet, så mad og drikke passer sammen.
Fællesskabet om samme måltid
Social dining handler om mere end blot mad. Det handler om at skabe et rum for samvær, hvor man kan styrke relationer og samles omkring et fælles måltid. I en tid med travlhed og individualisme tilbyder social dining en kærkommen pause og en mulighed for at genopdage glæden ved fællesskab.
Historiske perspektiver
Gennem historien har måltidet fungeret som et samlingspunkt for familier og venner. Fra de ceremonielle festmåltider i oldtiden til de hyggelige søndagsmiddage i nutiden har deling af mad skabt en følelse af samhørighed og fælles identitet – også selv om vi i Danmark i mange år har været mest tilfredse med at have vores egen tallerken. Fællesskabet omkring måltidet er heldigvis på vej tilbage. Flere og flere prioriterer dialogen omkring et måltid uden mobiltelefonen liggende foran en.