Guide til tømmermændsmad: Hvad spiser man dagen derpå i Vejle?

 

De fleste har været der – vågnet op efter en aften med fest kun for at blive mødt af den frygtede tilstand kendt som tømmermænd. Når hovedpinen er ankommet, og kroppen føles som om, den har deltaget i en hårdtslående boksekamp. Her kan tømmermændsmad være redningen. Men ambitionerne om at stå i køkkenet og selv lave maden er der sjældent, og vi foretrækker at ty til takeaway, junkfood eller fastfood. 

 

Heldigvis er der i Vejle flere spisesteder, der laver fastfood. Både hvis du selv vil hente maden, ønsker maden leveret eller vil spise på stedet. 

 

Hvad er tømmermændsmad?

Når ordet nævnes, er det som om, vi alle sammen har en fælles forståelse af, hvad der menes. Begrebet er blevet en fast bestanddel af vores lokale madkultur, og definitionen af, hvad der udgør tømmermændsmad, har udvidet sig over tid. I Vejle er grillmaden stadig populær, og de mest almindelige former er:

 

  • Burger 
  • Fritter
  • Pizza
  • Pita
  • Pasta
  • Shawarma
  • Hotdog
  • Pølsemix
  • Bøfsandwich
  • Steak

 

Men hvem i Vejle serverer tømmermændsmad, som også kaldes junkfood, grillmad eller fastfood, der kan “hjælpe” mod tømmermændene? 

 

Vi har herunder givet vores bud på restauranter, caféer og takeaways, der laver tømmermændsmad:

 

LÆS OGSÅ 

Få overblikket over pizzaer i Vejle

 

Hvad har vi brug for og lyst til?

Tømmermændsmad refererer til den slags mad, vi higer efter, når tømmermændene kommer snigende. Kroppen søger efter genoprettelse, og visse fødevarer kan hjælpe med at lindre symptomerne efter for meget alkohol. Den har brug for fedt, salt og sodavand. Og disse egenskaber synes at have en magisk evne til at dulme tømmermændenes hårde slag. 

 

Takeaway er oplagt

Når tømmermændene har taget kontrollen, er det sidste, de fleste ønsker at lave mad. Her kommer takeawayen dig til undsætning. At kunne bestille tømmermændsmad uden at forlade hjemmet er som at finde en skat ved enden af regnbuen. Hvad man ønsker at spise er op til hver enkelt, og det er kun et opkald eller et klik væk.

 

Levering af maden til døren

Den moderne tidsalder har bragt en anden luksus til tømmermændsramte sjæle: Madlevering til døren. Ingen grund til at forlade sengen eller sofaen. Bare tast dine ønsker ind på din foretrukne madleveringsapp, og inden du ved af det, banker eller ringer det på døren med den livreddende tømmermændsmad. 

 

Vær dog opmærksom på, hvor langt væk takeawaystedet ligger. For det er ikke en kold burger og slatne fritter du har brug for, når du har tømmermænd, og maden bliver leveret til døren.

 

 

Senest opdateret: 03/04/2024 10:04