The Licious i Tønnesgade

 

I Tønnesgade i Vejle, finder man den ret beskedne, men charmerende, takeaway The Licious. Vi besøgte spisestedet en kølig lørdag til en lille frokost og blev straks mødt af en varm velkomst.

 

Et par børn var i gang med at sammensætte deres sandwich. Ikke meget grønt kom der i,  men kylling og peanuts var i høj kurs. Den venlige fyr bag disken tog sig god tid til børnene, var tålmodig og imødekommende. 

 

The Licious i Vejle

Menukortet er overskueligt med seks forskellige sandwiches, tre salater og tre paninis at vælge mellem. Et enkelt menukort kan vi egentlig ret godt lide. Hellere få valgmuligheder og med friske råvarer. Så tak for det!

 

 Stor og spicy sandwich

Spicy sandwich hos The Licious

Vores første valg fra menuen var The Licious´ mest populære sandwich, Spicy, Chili brød. Her lod vi os friste af den spicy variant på et chilibrød. Sandwichen var med guacamole, chilikylling, cheddar, nachos, jalapenos, frisk salat, tomat, agurk, løg og chilimayo. Efter anbefaling tilføjede vi også syltede løg. Det råd var vi glade for, da det gav et ekstra lag af smag. 

 

Den store sandwich blev serveret i en kurv, skåret over på midten, og var både godt doseret og fyldt med friske og sprøde grøntsager. Det grove chili brød, som blev ristet på begge sider, viste sig at være vellykket. Chilimayoen, som var hjemmelavet, bidrog med en passende mængde spice. Men man skal være til chili for at vælge den sandwich. 

 

Alt brødet er fra Schulstad. Det var det største kritikpunkt ved vores sandwich. Brødet smagte som sådan fint, og en opvarmning peppede da også brødet en lille smule op. 

 

Det åbne køkken

Disken med grønt hos The Licious i Vejle

Vi kunne følge med i madlavningen i det åbne køkken. Et overraskende element var, da gasbrænderen blev fundet frem og brugt til at smelte osten. Det forventede vi ikke. 

 

Middle Eastern salat

Salat med falafel hos The Licious

Det andet valg faldt på Middle Eastern salat, der bestod af couscous, falafel, syltede rødkål, persille, rødløg, tomat, agurk, syltede peberfrugter, iceberg salat, citron, hummus, cremefraiche og forårsløg. 

 

Falaflerne var fra Faour Factory i Aarhus. De blev lunet i en sandwichgrill og tilføjede en fin smag til salaten. Dog var de for tørre, og en hjemmelavet falafel var at foretrække. Den hjemmelavede hummus og dressing var rigtig god, og salaten var generøst toppet, mens de syltede rødkål tilføjede en behagelig syrlighed til retten.

 

Det hjemmelavede løftede maden

Hjemmelavede dressinger

Det skal fremhæves, at næsten alle dressinger og smørelser hos The Licious er hjemmelavede, hvilket bidrager til den overordnede kvalitet af maden. De friske grøntsager var frisksnittede, sprøde og var med til at løfte smagsoplevelsen.

 

Skipper Skræk

Friskpresset juice hos The Licious

En friskpresset juice ved navn Skipper Skræk var ledsager til maden. Den grønne farve indikerede en juice fuld af vitaminer. Det var en frisk og velafbalanceret blanding af æble, broccoli, spinat, agurk, citron og ingefær.

 

Vores vurdering
  • Store portioner med frisk grønt - særligt sandwichen var i kategori stor.
  • Der er enhedspris indenfor hver kategori, og man kan uden ekstra beregning tilføje ekstra i sin sandwich eller salat. God stil!
  • Det er billigt og god value for money.
  • Maden er godt sammensat og velsmagende, men når brødet og falaflerne ikke er hjemmelavede, så skal der noget til at få det op at ringe.
  • Overskueligt menukort, hvor The Licious har sammensat retterne. Det er også muligt selv at komponere din sandwich eller salat med et fint udvalg af grønt.
  • Brødet er ikke hjemmebagt, men kommer fra Schulstad og masseproduceres. Et friskbagt brød ville være at foretrække og kunne have løftet oplevelsen.
  • Imødekommende og venlig betjening, der tog sig tid til gæsterne og en formel stemning med plads til alle.
  • Falaflerne var for tørre og desværre ikke hjemmelavede, hvilket var en skuffelse i forhold til andre gode takter, som de hjemmelavede dressinger og smørelser.
  • Dressinger og smørrelse er hjemmelavede og der er et pænt udvalg af grønt.
  • Ikke mange siddepladser. Men The Licious lægger vægten på takeaway.

 

Få siddepladser

Det lille caféområde hos The Licious

Der er ikke gjort meget ud af det lille caféområdet på The Licious, men her er en pæn og enkel indretning. Her er en behagelig og rolig stemning. Med fire siddepladser og to små borde er det muligt at tage plads og spise maden hos The Licious. Betjeningen var sød og imødekommende, og den afdæmpede musik skabte en afslappet atmosfære.

 

Samlet set leverede The Licious en tilfredsstillende oplevelse med velsmagende retter til yderst rimelige priser. Med lidt justering som friskbagt brød og hjemmelavede falafler kunne stedet nemt blive et yndet spisested for lokale og besøgende i Vejle.

 

 

Salatbaren med frisk grønt

 

Salat og friskpresset juice hos The Licious

 

The Licious i Vejle

 

Grønt hos The Licious

 

Indretningen i det lyse lokale

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Mad & Brød der har sandwich, brød og kager

 


The Licious

  The Licious ligger i Tønnesgade som nabo til Midtpunktet. Her serverer de salater, sandwich, panini og wrap. Ret overskueligt. De laver alt, hvad de kan fra bunden af. Det er lige fra deres dressinger, sylt, størrelser og kyllingmarinade og smoothies. Dog bager de ikke selv deres brød.  …
Senest opdateret: 17/03/2024 01:03