Restaurant Toscana
Åbningstider
- Lukket •Åbent 17:00 - 22:00
- Søndag• 17:00 - 22:00
- Mandag• 17:00 - 22:00
- Tirsdag• 17:00 - 22:00
- Onsdag• 17:00 - 22:00
- Torsdag• 17:00 - 22:00
- Fredag• 17:00 - 22:00
Restaurant Toscana på Banegårdspladsen i Vejle er en af de første restauranter, man får øje på, hvis man ankommer til byen i tog. Restauranten ligger nemlig i forlængelse af banegården.
Det er, som navnet antyder, en italiensk restaurant. Men hvor autentisk deres mad er, kan efter sigende diskuteres. Det er dog ikke noget, kokkene hos Toscana tager sig af. De laver den mad, deres gæster kan lide, og det er de gode til. Stedet er populært og har en stor og fast kundekreds. Det skal understreges, at der ikke er pizzaer på menukortet hos Restaurant Toscana.
Maden hos Restaurant Toscana
Menukortet er a la carte. Alle retterne kan købes enkeltvis, men der er også fast rabat, hvis man bestiller to retter. En forret og en hovedret. Der er to kategorier, man skal vælge fra på menukortet.
Hvis vi skal nævne nogle af forretterne, kunne det være gravad laks på salatbund med dilddressing. Deres Carpaccio El’ Toscana er også et hit. Det er tynde skiver af oksemørbrad med pesto, citronsaft, rucola og parmesan.
Til hovedret er deres T-Bone Bistecca a la Fiorentina værd at gå efter. Her serveres den med ratatouille, kartofler i ovnen med olivenolie, krydderier og balsamicosauce. Deres rødtunge med blandede grøntsager, pillede kartofler og limesauce er også værd at nævne. Måske ikke så typisk italiensk, men velsmagende.
En klassiker, hvis man er til gorgonzola, er deres Fettuccine el Gorgonzola. Pastabånd med gorgonzolasauce, kylling og champignon. Intet andet, men den smager godt og er meget lig den italienske smag.
Der er de klassiske og traditionelle desserter på menukortet. Det er fint, og de skal også være der på en italiensk restaurant. Hvis man er til ost, så er det Toscanas tallerken med parmesanost, gedeost og gorgonzola, man skal prøve. Den serveres med figenmarmelade, artiskok og valnødder med honning. Det er et must try, hvis du spørger os her på Spiseguiden Vejle.
Atmosfæren hos Restaurant Toscana
Hyggeligt er nok det første, man tænker på. Stemningen er intim og til tider romantisk på den gode italienske måde. Her er levende lys på bordene, man sidder godt i stolene, og der er fint plads ved bordene. Betjeningen er jordnær og personlig. Dem kunne man fint møde som tjenere på en restaurant i Toscana. De er stolte af det, de laver, og er gode værter.
Prisniveau
Der er god value for money her, især hvis man vælger to retter. Det er ligesom også det, de ønsker. Deres bedste tilbud på to retter er 229 kr.. Det er en god pris på en restaurant i Vejle. Vi skal huske på, at det er en restaurant og ikke en fastfood-joint, vi er på. Hvis man vil om bord i de dyrere retter, er deres tilbud for to retter på 349 kr.. Det er yderst fair, da råvarerne er noget dyrere, da vi taler om oksemørbrad, rødtunge, T-Bone, lammekølle mv..
Ud af huset
Toscana har også takeaway eller mad ud af huset, som de selv kalder det. Hvis det er til få personer, og uden forudgående bestilling, er udvalget begrænset. Til daglig er der syv – otte retter at vælge imellem. Alle er pastaretter, og som er velegnede som takeaway. Hvis der er tale om større bestillinger, kan man vælge alle retter på menukortet, og de skal forudbestilles.
LÆS OGSÅ:
Il Teatro serverer traditionelle italienske retter