Byens Forlag og Bogcafé
Åbningstider
- Åben nu • Lukker kl. 17:00
- Fredag• 09:30 - 17:00
- Lørdag• 10:00 - 16:00
- Søndag• 10:00 - 15:00
- Mandag• 09:30 - 17:00
- Tirsdag• 09:30 - 17:00
- Onsdag• 09:30 - 17:00
Byens Forlag og Bogcafé i Vejle ligger i Rådhuspassagen. Godt gemt. En hule og et fristed af de sjældne. Her står tiden på mange måder stille. Gæsterne eller kunderne har ikke travlt her.
I daglig tale kalder “man” eller vi caféen for Bogcaféen, velvidende at boghandlen fylder lige så meget som caféen. Thomas Aagaard Skovmand er manden bag Byens Forlag og Bogcafé i Vejle. Han er altid god at snakke med, og man fornemmer med det samme, han er en passioneret mand. Han er god til kunder, og her kommer alle typer mennesker. Caféen er fyldt med bøger og lp’er, og her er der en helt specielt stemning, som man kun kan holde af.
Maden hos Byens Bogcafé
Fokus er på det lette og gode måltid. Det er en café på den jordnære måde, vi har med at gøre: Befriende på mange måder. Idéen er vist, man ikke skal gøre måltidet kompliceret. Morgenmad og brunch kan man faktisk købe det meste af dagen. Det samme med deres tapas og den/de hjemmelavede toast og forskellige kager.
Drikkevarer
Der er forskellige juicer og de gængse varme kaffer, men også en iskaffe. Varm chokolade med flødeskum er der også. Øl, vin og sodavand kan man også købe her. De har øl fra Thisted Bryghus, hvilket tæller op i vores bog.
Atmosfæren hos Byens Forlag og Bogcafé
Den er intellektuel – på den gode og usnobbede måde. Det er jo et forlag, og her kommer der mange kunder eller gæster, som går op i litteratur og bøger, men også musik og kunst. Der er noget boheme over stamkunderne og personalet. Man føler sig velkommen med det samme. Bøgerne skaber en naturlig nysgerrighed, og man kommer hurtig i snak med andre i caféen. Bøger er geniale til at skabe kontakt og dialog.
Der er både høje og lave borde i caféen. Der er udeservering i den fælles passage, når vejret tillader det. Det er ganske enkelt en af Vejles bedst gemte huler, man er i her. Den skal i øvrigt oplevelse og ikke skrives om.
Prisniveau
Det er fair. Man får god mad og drikke, og det koster lidt mere. Bollerne og brødet er hjemmebagte og ikke bake off. En friskbagt bolle med smør og ost koster 35 kr. Deres tapasplatte og brunch koster 90 kr., hvilket er en god pris.
Betjening
Personlig og mere end almindelig hjælpsom. Personalet går op i det, de laver. Typisk er det forfattere eller kunstnere, som arbejder i caféen. De er altid gode for en snak og går oprigtigt op i, at gæsterne føler sig hjemme og har det godt. De tager sig god tid til gæsterne, og tingene tager den tid, de nu tager. Det er en del af charmen og noget, man kun kan sætte pris på i vores travle hverdag.
LÆS OGSÅ:
Onkel A ligger i Orla Lehmannsgade og har bæredygtighed og økologi i fokus