Yazzy’s Pita: Stort potentiale i deres pitaer med hjemmelavet brød
Læs madanmeldelsen
Paladspassagen i Vejle er en lille oase, et socialt samlingspunkt med det, de selv kalder for social dining. Her er flere køkkener samlet under samme tag, og i midten er der borde og stole, hvor man kan slå sig ned og spise maden i fælles omgivelser. Nogle af køkkenerne har deres eget spiseområde. Sådan er det hos Yazzy’s Pita, der byder på en mellemøstlig madoplevelse med deres pitaer, hvor fokus er på hjemmebagt brød og hjemmelavede dressinger.
Pita skiller vandene
Pita kan vække begejstring og skepsis hos nogle få. Der sker, at det er forrygende god mad, mens man andre gange bliver skuffet over en omgang mad med masseproduceret pitabrød i den tørre ende af skalaen og uden, der er kræset om kød, falafler, grønt, smørelse eller dressing.
Hos Yassy’s Pita er det traditionsrige og mellemøstlige pitaer, vi har med at gøre. Det er hjemmebagt brød, der bages på stedet, så der også er friskbagt. Opskriften på pitabrødet er Yazzy’s egen og laves i deres afdeling i Odense.
Menuen
Menuen er kendetegnet ved sin enkelthed. Respekt for et skarpt menukort. Tre pitaer at vælge mellem. Favorite pita, Fellow Falafel og så er der Greek Pita. De to første kan også laves som salat. Altså i en skål med brød til. Vi valgte at prøve Fellow Falafel og en salat med indholdet fra Favorite Pita, samt en hjemmelavet lemonade.
Pita: Fellow Falafel
Fellow Falafel-pitaen indeholdt store hjemmelavede falafler med frisk salat, dressing af mango og tahin samt saltsyltede agurker og peanuts. Falaflerne var store og saftige indeni og sprøde udenpå. De havde god smag. Agurkerne var sprøde og gav god syrlighed.
Mens fyldet var velafbalanceret, salaten frisk og brødet holdt sin form, var tomaterne vandede – sådan er det på denne årstid. Det var ikke de største pitaer. Brødet var stort nok, men de var lidt nærige med fyldet. Der kunne uden problemer have været mere fyld i.
Salaten
Salaten baseret på indholdet fra Favorite Pita bød på tandoori-marineret kylling, avocado creme, tyrkisk ost, salat, hjemmelavet dressing og en bund af couscous. Kyllingen var marineret og havde en svag spicy smag. Salaten var frisk med spæde salater og iceberg, men der manglede peanuts, som ellers var angivet på menuen, og avocadocremen var en tavs deltager.
Næsten hjemmelavet lemonade
Udvalget af drikkevarer var ikke stort hos Yazzy´s Pita. En lemonade, en ice tea eller vand. Vi snuppede den hjemmelavede lemonade med citron og mynte. Helt hjemmelavet var den dog ikke. Essensen køber de, og så topper de selv lemonaden med bl.a. med timian og mynte. Det er såmænd fint nok, og lemonaden var forfriskende med både syre og sødme.
- Pitabrødet var friskbagt, og de bager det selv. Det smagte godt og holdte på fyldet helt til det sidste.
- Falaflerne var hjemmelavede, fyldige og velsmagende.
- Det var ikke den største pita. Eller brødet var. Men der kunne sagtens være mere fyld i, uden det gjorde noget.
- Priserne er i den dyre ende i forhold til, hvor meget mad man får. Der skal fyldes mere i pitaerne, for at det bliver value for money. Hvorfor salaten er 30 kr. dyrere i forhold til pitaen, ved vi ikke. Måske er det bowlen, man betaler for?
- Begge retter var præget af friske og velsmagende råvarer.
- Kyllingen var fint marineret, hvilket gav kant til salaten.
- Det grønne var frisk snittet, men der var ikke gjort noget ekstra ud af det grønne i retterne.
- Et lille udvalg af drikkevarer, men der er mulighed for at købe andre drikkevarer i Paladspassagens egen bar.
- Manglende peanuts i salaten. Nok en forglemmelse. Avocadocremen var forbavsende anonym.
- Dressingerne var hjemmelavede.
- Yazzy's Pita har egne siddepladser, hvis man ikke ønsker at sidde i det store lokale.
- Betjeningen var sin egen. Det var ikke helt klart, hvor man skulle bestille sin mad, og svaret var ikke imødekommende. Når man først havde bestilt, var betjeningen dog venlig.
- Yazzy's Pita kan lave maden vegetarisk.
Åbent køkken
Yassy’s Pita har egne siddepladser, hvor man kan trække sig væk fra de øvrige gæster. Indretningen er minimalistisk og musikken behagelig. Fire borde med plads til fire personer ved hvert står på række.
Køkkenet er åbent, så man kan følge med i madlavningen. De fleste gæster vælger at sidde i det fælles lokale blandt køkkener og baren, hvor der er stemningsfuldt og hyggeligt.
Alt i alt
Samlet set er Yazzy’s Pita et sted med potentiale, og så er der en helt særlig stemning i Paladspassagen. Maden smagte godt, og der var fokus på det friske og delvist hjemmelavede.
På trods af nogle forglemmelser, for lidt fyld i pitabrødene, og et lille udvalg af drikkevarer, præsenterer Yazzy’s Pita en overvejende positiv madoplevelse. Det hjemmebagte brød, de hjemmelavede dressinger og falaflerne trækker oplevelsen op. Så Yazzy’s Pita har bestemt potentiale til at blive et populært valg i Paladspassagen.
LÆS OGSÅ
Anmeldelse af The Licious i Tønnesgade
Anmeldelse af Albert´s Sandwich og Bagel Bar i vestergade
Royal Pitabar er kendt for sine store pitabrød, som ofte er fyldt til randen