Af Pernille Søborg,

 

Royal Pitabar ligger på Dæmningen i Vejle.

 

Fristelsen var svær at modstå, da rygtet om, at Royal Pitabars havde fået lammekød på menukortet, spredte sig i Vejles gader. Som en skeptiker over for fastfood-kød, der ofte lover mere, end det holder, måtte jeg simpelthen se, om Royal Pitabar på Dæmningen kunne ændre min opfattelse. 

 

Royal Pitabar ligger på Dæmningen.

 

Personlig betjening slår maskinerne

I stedet for at trykke på en kold skærm, gik jeg direkte til disken, hvor ejeren stod. Med venlighed og et smil, der virkede oprigtigt, fik jeg bestilt mad og drikke. 

Selvbetjening er en mulighed hos Royal Pitabar.

Selvbetjening – nej tak. 

 

Man føler sig velkommen

Der blev hilst på stamgæsterne per navne, og verdenssituationen blev vendt. Her tager de sig tid til gæsterne – både de nye og dem, der kommer igen og igen. Jeg følte mig straks hensat til en tid, hvor folk faktisk kendte hinanden. 

 

 

Godt marineret og stegt lam

Pitabrødet var fyldt til randen. Delvist min egen skyld, da jeg valgte for meget grønt. Lammekødet var godt! Ejeren hakker og marinerer det selv. Det var mørt, velkrydret og med den karakteristiske lammesmag, der stadig var tydelig.

Kødet steges over grillen hos Royal Pitabar, hvilket giver en god smag.

 

Brødet gav op

MEN… det gode kød fortjente et bedre hjem end det pitabrød, det blev serveret i! Brødet holdt skansen i starten, men gav efterhånden efter for dressingen, hvilket gjorde de sidste bidder til en udfordring for både hænder og servietter. Jeg endte med at spise de sidste mundfulde med gaffel, mens jeg diskret forsøgte at tørre dressing af mine fingre og vist også min kind. 

En stor pita med lam hos Royal Pitabar.

Godt fyldt pita med velsmagende lam og hjemmelavet dressing.

 

Frisk salatbar med faldgruber

Salatbaren med friskskåret grønt var indbydende. I min begejstring pegede jeg på “lidt af det hele” og endte med en pita så overfyldt, at den ikke kunne spises uden gaffel. Min anbefaling: Vælg maks. fire ting fra salatbaren, hvis du faktisk vil kunne lukke munden om din mad.

Farverig salatbar hos Royal Pitabar.

Frisk og farverig salatbar.

 

Hjemmelavede dressinger med smag

Hvidløgsdressingen fortjener særlig opmærksomhed – en intens oplevelse, der satte et markant aftryk på smagsoplevelsen. Den kraftfulde smag matchede lammet godt, men efterlod også en duft, der fulgte mig resten af dagen. Velsmagende? Absolut. Diskret? Ikke det mindste.

Hjemmelavede dressinger hos Royal Pitabar.

De laver selv deres dressinger hos Royal Pitabar – og de er gode!

 

Kylling, der faktisk smager af noget

En stor kyllingesalat blev serveret i en bowl. Der var ikke sparet på noget. Kyllingen bar tydelige grillmærker og var ikke tør brystfilet, man nogle gange får serveret. Vi valgte selv fra salatbaren, og den hjemmesyltede rødkål og rødløg gav et friskt modspil. Pestodressingen var god. Ikke den industrielle supermarkedsversion, men med tydelig basilikumsmag og et strejf af hvidløg. 

En stor salat med velsmagende kylling.

En stor bowle fyldt til randen

 

Enkel indretning 

Lad os være ærlige! Royal Pitabar vinder ingen designpriser for indretningen. Det er funktionelt, simpelt og uden dikkedarer. Siddepladserne er få, og stemningen er mere “spis-og-smut” end “bliv-og-nyd”. Men på en eller anden måde passer det til stedet.

 

  • Hjemmelavet mad, hvor ejeren selv marinerer kødet og laver de hjemmelavede dressinger. Lammekødet og kyllingekødet var mørt, velkrydret, godt stegt og med god balance i smagen. Det håndværk, der lægges i kødet, kan smages.
  • Indretningen var enkel og funktionel, men ikke et sted til lange middage.
  • Ejeren, der fløjtede og småsnakkede med kunderne, mens han tilberedte maden, gav stedet sjæl. Han virkede oprigtigt glad for at lave mad til folk.
  • Pitabrødet blev vådt og gav efter for dressingen. Hjemmebagt brød vil gøre noget godt for pitaen her. For at være ærlig - med et hjemmebagt pitabrød ville Royal Pitabar ligge i toppen af lamme-pitaskalaen.
  • Der er god værdi for pengene. 109 kr. for pita med lam er i den dyre ende af skalaen, men lam koster. Portionerne var store, råvarerne friske, og er man til kød, så var der ikke sparet på det.
  • Bedre fordeling af kød og grønt havde løftet pitaen endnu mere.

 

Uperfekt perfektion

Royal Pitabar er et sted uden de store armbevægelser. Maden er enkel, men der er kræset ekstra om velsmagende kød og hjemmelavede dressinger. Indretningen er enkel, og siddepladserne er begrænsede, men det passer fint til konceptet, hvor de fleste alligevel tager maden med sig. Atmosfæren var afslappet og nede på jorden. Betjeningen var venlig, personlig og ægte. Ejeren fløjtede sig gennem arbejdsdagen og virkede tilfreds med sit arbejde. Her er man ikke bare et nummer i køen – man bliver mødt med smil og opmærksomhed.

Venlig og nærværende betjening hos Royal Pitabar.

 

Jeg forlod stedet med pletter på tøjet, en duft af hvidløg, der fulgte mig resten af dagen, og et oprigtigt ønske om at vende tilbage. Hvis du er ligeglad med fancy omgivelser og vil have ærlig mad med smag, så fortjener Royal Pitabar et besøg.

 

Menukortet hos Royal Pitabar i Vejle.


Royal Pitabar

  Royal Pitabar er en populær pitabar, som ligger på Dæmningen i Vejle. Royal Pita er kendt for sine store pitabrød, som ofte er fyldt til randen med kød og frisk grønt. Nu skal man ikke klage over, at der er meget mad i pitaerne, men det kræver, at man har servietter ved hånden, når pitaerne ska…
Senest opdateret: 05/04/2025 04:04