Af Jan L. Pedersen,

Indgangen til Restaurant Galionen i Vejle

 

Hvis man vil have god mad til fornuftige priser og en udsigt, som slår de fleste, så er det umuligt at komme uden om Restaurant Galionen, som ligger på Brejning Lystbådehavn. Man sidder tæt på vandkanten med en ualmindelig smuk udsigt ud over sydsiden af Vejle Fjord.

 

Restaurant Galionen set udefra

Det ville være synd at sige, at vejen går forbi Restaurant Galionen. Det gør den ikke. Men den er let at finde og ligger tæt på Børkop og godt 10 km fra Vejle. Og så er restauranten værd at køre efter. 

 

Maden

Det var til frokost, vi kiggede forbi. Vejret viste sig fra sin allerbedste side. Menukortet var overskueligt og hurtigt fik vi bestilt mad og drikke. Der var styr på det. Kort efter stod de iskolde øl på bordet, så var der ro herfra.

 

Smørrebrød stod højt på vores liste, så dermed faldt valget på tre højtbelagte stykker. Og så laks med surdejsbrød.  

 

 

Et stykke med marineret sild hos Restaurant Galionen i Vejle

Marineret hvid sild, æggesalat, æbler, kapers, rødløg og dild. Silden var gammeldags modnede, tyk, mør og ikke for syrlig. Den smagte godt. Brødet var godt, tykt og friskbagt. Æggesalaten var fin og smagte ikke af meget. Heldigvis, da silden var så velsmagende, som tilfældet var. 

 

Pandestegt rødspættefilet

Pandestegt rødspættefilet, der var pæn tyk og med god smag. Hjemmelavet remoulade i udgaven fin og velsmagende. Der var meget af det og var placeret under fiskefileten. Syltede sprøde rødløg på toppen, der gav en god syrlig smag.

 

Æggemad med rejer

Æg, håndpillede rejer, citrusmayo og ørredrogn. Æggene var lune. Godt med mayo. Et klassisk stykke smørrebrød i den bedste liga. Ærligt og velsmagende uden så mange fine fornemmelser. Men smukt anrettet.

 

Kold røget laks, rygeostcreme, syltede rødløg og surdejsbrød

Kold røget laks, rygeostcreme, syltede rødløg og surdejsbrød med sprød kant. Laksen var fast i kødet og den smagte fint af røg. En servering af den slags, man altid ønsker, der var mere af. 

 

God tykkelse på brødet hos Galionen

Generelt var der god tykkelse på brødet, der var smurt med smør. Stykkerne havde en god størrelse, og vi blev godt mætte af to stykker hver.

 

To store øl

Øllet var to store Hancock. En pilsner og en Black. Dejligt med gode øl, der passede godt til maden og ikke bare de gængse danske øl.

 

Vores vurdering
  • Betjening med overblik, et glimt i øjet og med fart på.
  • Hurtig bestilling og kort ventetid. 
  • Rift om pladserne, når vejret er godt, så man kan gå forgæves.
  • God terrasse med udsigt over lystbådehavnen - perfekt beliggenhed.
  • Der er et stykke at køre for at komme til restauranten.
  • Et stykke med sild i den bedste klasse og en lakseservering, der smagte af mere.
  • Store og visuelt flotte stykker smørrebrød.
  • Ikke åbent alle ugens dage, så vær opmærksom på åbningstiderne.
  • God value for money. 
  • Indenfor er der lyst og venligt. 
  • Ikke mange pladser indenfor, når vejret er dårligt.

 

Restaurant Galionen ligger væk fra byens travlhed og larm. Men det er en restaurant, man godt gider at køre efter og kommer tilbage til. Beliggenheden fås ikke meget bedre, og selvom betjeningen har fart på, er der en helt særlig ro i restauranten. Restaurant Galionen får klart en anbefaling herfra. 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse Enzo & C på Flegborg: Traditionel italiensk håndværk og autentisk smag

 


Restaurant Galionen

  Restaurant Galionen ligger i vandkanten af Vejle Fjord ved Brejning Lystbådehavn. Lidt gemt væk fra Børkop by. Men det er en skjult perle med en beliggenhed, man skal lede længe efter. De fleste gæster her kender Restaurant Galionen i forvejen, eller hører om restauranten fra tidligere gæster,…
Senest opdateret: 19/03/2024 08:03