Af Pernille Søborg,

 

Terrassen hos Remouladen i Vejle er perfekt i godt vejr.

 

Restaurant Remouladen har for længst slået sig fast som en uundgåelig del af Vejles madscene. Siden åbningen i 2009 har restauranten ved lystbådehavnen sat sit præg på byens og områdets gastronomi, og det er især deres smørrebrød, der stjæler rampelyset til frokost. 

 

Med fokus på økologi, dyrevelfærd og primært danske råvarer, ofte fra lokalområdet, leverer Remouladen mad af højeste kvalitet. Maden hos Remouladen i Vejle er visuelt flot og velsmagende.

Det er visuelt flot mad, klart fra øverste hylde, uden at det bliver for højtideligt. Bare rigtig godt håndværk med smag i højsædet.

 

Placeringen ved lystbådehavnen giver restauranten et maritimt præg. Vi havde vejret med os den dag, vi var forbi til en frokost. Vi tog plads udenfor, hvor den fantastiske beliggenhed med udsigt til Vejle Fjord, Vejlefjordbroen, og de omkringliggende skove virkelig kom til sin ret. Vi gav os i kast med deres smørrebrødskort, og vi blev bestemt ikke skuffede. 

Indretningen hos Remouladen i Vejle er elegant og flot.

Restauranten med den flotte udsigt over lystbådehavnen i Vejle.

 

 

Flot sild

Første stykke var yuzu-marineret sild, der blev serveret på økologisk malt-rugbrød og toppet med daikon (kinaradise), agurk, wasabi-mayo og miso cremé. Et kunstværk at se på. Den gammeldags modnede danske sild var en helt særlig fortolkning af en klassiker. Den var fast i kødet og mør. Smagen var afdæmpet i syrligheden, og silden er blandt de bedste, vi har smagt. 

Flor stykke smørrebrød med sild hos Remouladen i Vejle.

Et ualmindeligt flot stykke visuelt, og vi har svært ved at tro, at der findes en bedre sildemad i Vejle end den her.

 

Fiskefilet med rejer

På samme tid blev en smørstegt sprød fiskefilet med håndpillede rejer, serveret med en aspargessauce og syltede grøntsager også på malt-rugbrød. Saucen nage, med en skøn fransk smørsmag, blev hældt over ved bordet og løftede den smørstegte fisk til et højt niveau – både i smag og konsistens. 

Smørrebrød med fiskefilet og håndpillede rejer hos Remouladen i Vejle.

Sauce nage blev hældt over fiskefileten og sætte prikken over i´et.

 

Farverig kyllingesalat

Et af de mere moderne indslag var kyllingesalaten, som blev serveret på velsmagende grillet øko-surdejsfocaccia. Den confiterede kylling var plukket i rigelige mængder og blandet med en ristet kyllingemayo, peberbacon, bladselleri, agurker, forårsløg og urter. Stykket havde et farvespil uden sammenligning. Måske lidt forvirrende for øjet. 

Remouladen i Vejle serverer kyllingesalat med masser af farver.

Kyllingesalaten bød på en god blanding af smage og teksturer. 

 

Eminent lammerullepølse

Lammerullepølsen fra Varde Ådal var i en klasse for sig. Serveret med ramsløg, persille, saltbagt selleri og brunet smør med 25 års balsamico på det velkendte malt-rugbrød var stykket intet mindre end en smagsbombe. Den var høj klasse. Ikke noget, man oplever hver dag! 

Hvis man kan lide lammekød, vil man elske den her lammerullepølsen.

 

Der var ikke sparet på lammerullepølsen, og den brunede smør var helt forrygende god til lammerullepølsen, der smagte af intens kvalitet.

Den brunede smør kom i en lille gryde, hvorfra tjeneren på fin vis hældte den over lammerullepølsen.

 

Afslutning med bravour 

Til sidst kom tataren. Det var af hakket kød. Hvilken afslutning. Trøffelsmør, friteret æg og sortfods-lardo på toppen, alt sammen anrettet på smørstegt øko-rugbrød. 

Tataren var saftig og velsmagende.

 

Da vi skar i det friterede æg, flød blommen smukt ud over stykket og løftede den intense smag af tatar og lardo til et perfekt niveau.

Et stort og visuelt flot stykke.  

 

Øl fra Jyske Bryghuse

Vi blev også positivt overraskede over ølkortet, hvor øl fra Jyske Bryghuse havde en fremtrædende plads. Vi valgte en lys pilsner og en Klassik, der begge passede fortrinligt til smørrebrødet. To gode valg til en dansk frokost.

En pilsner fra Jyske Bryghuse på Remouladen i Vejle

Pilsneren var let med en afbalanceret humlesmag.

 

Klassik fra Jyske Bryghuse serveres hos Remouladen i Vejle.

Klassik-øllen bød på en svag bitterhed og fyldigere smag.

 

Vores vurdering
  • Smørrebrød hos Remouladen er noget helt særligt. Flot mad, og klart fra øverste hylde. Både visuelt og smagsmæssigt. De kan håndværket, er kreative til perfektion og får smag og det visuelle til at hænge flot sammen.
  • Hvert stykke var i en klasse for sig. En perfekt kombination af klassiske dyder og moderne finesse.
  • Afdæmpet god musik og grønne planter bidrog til en rolig og hyggelig atmosfære, der føltes lige så gennemført som maden på bordet.
  • Flot beliggenhed med smuk udsigt inde og ude. De majestætiske skove maler et billedskønt bagtæppe. Det er et panorama, der gør noget godt for sjælen. Indenfor er der en rolig og behagelig atmosfære. Der er stil over det med flot indretning.
  • Betjeningen er erfaren. Der var tid til snak ved bordet, og man følte sig set og hørt gennem hele frokosten.
  • Respekt for valg af De Jyske Bryghuse. Men øllene er dyre. 75 kr. for 40 cl. fadøl er i den høje ende af prisskalaen i Vejle.
  • Det er en populær restaurant, hvor man kan forvente mange gæster. Selv til frokost på en mandag oplevede vi, der var over 70 spisende gæster. Så sørg for at booke bord.
  • Priserne på manden er fair, også selvom det kan lyde af meget med smørrebrød til mellem 120 og 145 kr.. Stykkerne var store.
  • Blandt de bedste frokostrestauranter i Jylland.

 

En af Jyllands bedste

Restaurant Remouladen er en oplevelse, der er værd at køre efter. Deres smørrebrød er enestående. Både hvad angår smag og præsentation og understreger, hvorfor de har en fast plads blandt Jyllands bedste spisesteder. Med en afslappet atmosfære, hvor både maden og omgivelserne imponerer, er det svært ikke at lade sig betage af det gennemførte helhedskoncept. 

 

Betjeningen er professionel, men personlig. Her er godt værtskab. Maden emmer af kvalitet, kreativitet og godt håndværk. Uanset om du er til den klassiske sild eller moderne tatar, leverer Remouladen en frokostoplevelse, der bliver hængende i smagsløgene længe efter. Det er smørrebrød fra øverste hylde – uden tvivl.

 

Remouladen i Vejle ved lystbådehavnen.

 

God udsigt til lystbådehavnen fra Remouladen i Vejle

 

Der er en særlig stemning hos Remouladen i Vejle.

 

Vinkortet hos Remouladen i Vejle er godt.

 

Der er mange pladser på terrassen hos Remouladen, og det er populært i godt vejr.

 

Hyggelig terrasse med grønne planter hos Remouladen i Vejle.

 

Remouladen i Vejle har god og professionel betjening.

 

Indgangen til Remouladen i Vejle er i forlængelse af terrassen.

 


    Restaurant Remouladen

      Restaurant Remouladen er en institution i Vejle. Det har den været i en del år efterhånden. Remouladen, som restauranten hedder i daglig tale, startede i 2009 og har siden været en af de toneangivende restauranter i Vejle.   Økologi og dyrevelfærd er i højsædet her, og de bruger, så vidt…
    Senest opdateret: 07/10/2024 02:10