Casablanca i Vissingsgade

 

Marokko og Vejle rimer måske ikke umiddelbart på hinanden. Men trods det er der en ualmindelig hyggelig marokkansk restaurant i Vejle. Casablanca er navnet, og den er over 20 år gammel. Casablanca åbnede i 2002 i Vedelsgade og rykkede i 2015 til de nuværende lokaler i Vissingsgade. 

 

Casablanca i Vissingsgade er marokkansk

 

Det marokkanske køkken

Det marokkanske køkken er især berømt for sine småretter, couscous, oliven, tørret frugt og ikke mindst de langsomt simrede retter tilberedt i taginer, som er lerfade. De kan indeholde alt fra lam, kamel, okse til kylling. Marokkansk madlavning er kendetegnet ved brugen af en rig variation af krydderier, men den er sjældent stærk. I stedet bruges krydderierne mere til at fremhæve kødets eller grøntsagernes smag. Nogle af de mest almindelige krydderier i Marokko er spidskommen, paprika, koriander, kanel og gurkemeje.

 

Man føler sig velkommen

Vi blev modtaget med smil og venlighed, tog plads ved vores bord og fik et menukort i hånden. Tjeneren informerede om, at hun havde været i restauranten, siden hun var 14 år. Hun kunne uden den mindste tvivl menukortet udenad. Efter kyndig vejledning fik vi bestilt, og vand kom på bordet. Vinen havde vi selv medbragt – for det kan man nemlig her. 

 

Hyggeligt hos Casablanca i Vejle

 

Forretten – til deling

Det var hvidløgsbrød med marineret tomatsalat. Brødene var tynde og pænt sprøde. Der var godt med hvidløg og krydderier. Tomatsalaten var med tomater, gul peber, rå løg og krydderurter. Den var dejlig frisk, smagte af noget og havde en vildt god marinade. 

 

Hvidløgsbrød med tomatsalat hos Casablanca

 

Hovedretter i taginer

Tajin med oksekød, couscous og årstidens grøntsager var en af de retter, tjeneren anbefalede. Her var grønne bønner, rød peber, løg, blomkål, gulerødder, squash, gul og rød peber samt kikærter. Kødet, der var fars, var godt krydret og med spidskommen. 

 

Tajin med oksekød og couscous hos Casablanca

De fleste retter serveres i en varm tagine. Lertøjet, som den slags jo hedder, er over 250 grader varm ved servering og dermed brandvarm, hvilket vi blev gjort opmærksom på. Så snart låget kom af retten, blev vi omkranset af en fantastisk duft. Det var i den grad noget, der skærpede appetitten. 

 

En gryde af de bedre

Medina gryderet med hvide bønner og kylling. Den så indbydende ud. Der var god smag i kombinationen af kylling og hvide bønner, gulerødder og løg.

 

Medina gryderet hos Casablanca i Vejle

Kødet var pivmørt, da det kom på bordet. Gryderetten var spicy på den gode og milde måde. I midten var der syltede rødkål, spidskål og syltet citron, som gav lækker syrlighed til retten. 

 

Lunt brød

Fladbrød på hvedemel serveres til alle retterne. Det smagte fint og skal helst spises, mens det er varmt eller lunt. 

 

Fladbrød til alle retterne

 

Drikkevarer

I restauranten kan købes sodavand, vand og kaffe. Er det ikke, hvad du ønsker til maden, så må man selv medbringe vin. Det gør en del. Har man vin med skruelåg, så kommer flasken til at hænge i loftet – en anderledes og sjov gimmick.

 

Vinflasker hænger i loftet

 

Autentisk stemning 

Man kan ikke sige Casablanca uden at tænke på Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i den udødelige filmklassiker, Casablanca, fra 1942. I restauranten i Vissingsgade er der ikke meget natklub og spillebule, som vi så det i den marokkanske by, Casablanca. Men der er så meget andet originalt. Hvert et hjørne i restauranten er fyldt med ting og sager, der skaber hygge og charme. På væggene hænger masser af billeder fra Marokko. Hyggefaktoren er plus 100 her.

 

Autentisk stemning hos Casablanca i Vejle

 

Vores vurdering
  • God betjening, som havde stor viden om Marokko, maden og menukortet. Ud over det, så var der ikke lang tids ventetid på maden.
  • Store portioner. Man bliver mæt, og der er rigtig god value for money.
  • Medina-gryden var ualmindelig velsmagende, og kødet var helt perfekt mørt. En ret som helt sikkert tager kegler hos de fleste.
  • Tajin med oksekød og couscous havde sprøde og mange grøntsager. Den var fra starten meget varm, og smagen kom mere og mere frem, des koldere retten blev.
  • Restauranten er hyggelig og autentisk i en grad, man sjældent ser i Danmark.
  • Man sidder lidt tæt i det lille lokale. Sådan er det, og det skal man vide. Akustikken er relativt god.
  • Hvad man mener om, at en god restaurant ikke serverer vin eller øl, er individuelt. Vi synes, det er synd. Men trods alt er det godt, at man selv må tage sin vin med, mod at man betaler 80 kr. i propenge.

 

Unik restaurant i Vejle

At der er så etniske og autentiske restauranter i Vejle er i vores bog et stort plus, som er svært at undervurdere. Casablanca er unik, og vi kaster en stor anbefaling efter dem. Det er de kun fortjent. De er sig selv – og tak for det. Bliv ved med det! 

 


Restaurant Casablanca

  I hjertet af Vejle, nærmere bestemt Vissingsgade - en sidegade til gågaden, finder du den stemningsfulde restaurant, Casablanca. Her tilbyder de en autentisk og smagfuld oplevelse, der tager gæster med på en rejse til det marokkanske køkken.   På Casablanca er der en indbydende indretning…
Senest opdateret: 07/05/2024 11:05