Hjertevarm frokost: Cafébutikken forener hjemmelavet mad, omsorg og socialt ansvar
Læs madanmeldelsen
Midt på Vejles travle gågade finder man Cafébutikken. Et særligt sted, der ikke bare byder på kaffe og kage, men på noget dybere. Både for sjælen og maven.
Caféen gemmer sig bag en facade, der er en butik, men her er meget mere på spil. Som en del af Karriereværkstedet fungerer caféen som en beskyttet arbejdsplads for mennesker med særlige behov.
Butikken indeholder mange fine ting til en værtsgave eller til eget brug.
Varm velkomst og gæstfrihed på menuen
Hos Cafébutikken er personalet imødekommende og nede på jorden, uden de store armbevægelser. Vi blev budt velkommen ved disken og fik besked på at finde os et bord. Det kunne have været et problem, da alle borde var optaget, men venlighed er en del af pakken her. En ældre dame inviterede os til at dele hendes bord. Sådan noget sker bare ikke hver dag. Desværre.
Når man træder ind i Cafébutikken, er der en følelse af ro og ægte venlighed.
Sæsonmenu med hjemmelavet mad
Cafébutikken kører med en sæsonmenu, der skifter hvert kvartal. Vi kastede os over to klassikere fra kortet: Tarteletter og en salat med laks. Deres menukort er overskueligt. Caféen har fokus på økologi, og selvom de ikke er økomærkede, så er 60 % af råvarerne økologiske, og det meste bliver lavet fra bunden, heriblandt deres hummus, pesto og aioli.
Menukortet er fint indpakket.
Klassiske tarteletter, men skallerne svigter
To brandvarme tarteletter med høns i asparges blev serveret. Fyldet var generøst. Der var ikke sparet på hønsekødet eller måske rettere kyllingekødet. Smagen var klassisk, præcis som man husker det fra mormors køkken. Desværre var skallerne en smule tørre! Salaten ved siden af tarteletterne bestod af radiser, syltede rødløg og tomater. Enkel, men passede fint til tarteletterne.
Klassiske tarteletter med meget fyld.
Salat med laks
Laksen, som kom fra en lokal fiskehandler i Aarhus, var både frisk og velsmagende. Salaten havde en bund af mini romaine og bagte gulerødder, som tilføjede en god sprødhed. Der var også fint med syltet fennikel, edamamebønner og rugbrødssnacks, som gav god tekstur. Det hele blev toppet med lidt for meget grøn pynt, men det er en mindre detalje. Smagen af fennikel og de bagte gulerødder gik fint i spænd med laksen. Der var brød til. Desværre ikke hjemmelavet, hvilket undrede os, da der er hjemmelavet brød i caféen.
Salaten med varmrøget laks var en farverig skål med grønt.
Drikkevarer og dessert
Til at skylle maden ned tog vi en Naturfrisk rabarber. Vi hentede den selv fra køleskabet ved disken. Det er små detaljer som denne, der gør Cafébutikken til en afslappet oplevelse, hvor man gerne hjælper sig selv lidt. Der er også hjemmebagt kage på menuen, og næste gang må vi prøve deres gammeldags æblekage. Den fristede!
Naturfrisk rabarber. En syrlig og frisk drik lavet på økologiske rabarber.
Kreativitet og hygge i hver en krog
Cafébutikken er en kombination af café og butik, hvilket giver stedet en særlig charme. Her skabes en tryg og meningsfuld hverdag i samarbejde med både psykisk sårbare borgere og professionelt personale, hvilket giver stedet en særlig varme og autenticitet. Rundt omkring kan man finde brugskunst, lys, legetøj og kvalitetschokolade, alt sammen lavet af udsatte borgere. Selv bordene og lysestagerne, man sidder ved, har en pris.
Væggene prydes af kunst, som også er til salg, hvilket sikrer, at der altid er noget nyt at se på. Det skaber en levende atmosfære, som gør hvert besøg unikt.
- Cafébutikken skaber en tryg og meningsfuld hverdag gennem samarbejde mellem psykisk sårbare borgere og dygtigt personale, hvilket giver caféen en unik varme og autenticitet. Godt initiativ!
- Hjemmelavet og velovervejet mad, der er lavet fra bunden og af økologiske råvarer, hvor det giver mening.
- Value for money. Man får meget kvalitet og mad for pengene her. Der anvendes gode råvarer, og køkkenet formår at tilberede maden.
- Det hjemmelavede brød var ikke en del af salaten. Ærgerligt, da der er så meget godt og hjemmelavet brød i caféen.
- Hyggelig og rolig café med plads til alle. Her er venlig betjening, der gør, hvad de kan for at give gæsterne en god oplevelse.
- Overskueligt menukort, der skifter efter sæsonen. Nogle favoritretter får dog lov til at blive.
- Skallerne til tarteletterne var lidt tørre
- Borde, stole, malerier og lysene på bordene er til salg. Det skaber en god forandring i caféen, og man kan afprøve tingene inden køb.
Autentisk caféoplevelse med hjerte og mening
Cafébutikken i Vejle er ikke bare en café, men en oplevelse. Her mødes man af hjertelighed, autentisk madlavning og en ægte fornemmelse af, at der er mening bag det hele. Priserne er rimelige, kvaliteten høj, og selvom der er små ting, der kunne justeres, som de lidt tørre tarteletter og den manglende brød til salaten, så er det et sted, man har lyst til at komme tilbage til.