Anmeldelse Lagkagehuset: Veganeren overraskede mellem de traditionelle fastelavnsboller
Læs madanmeldelsen
Det er sæson for fastelavnsboller. Sæsonen starter tidligere og tidligere, og det siger vi ikke noget til her på Spiseguiden Vejle! En af bagerne, der naturligvis er med på det festlige indslag i fastelavnstiden, er Lagkagehuset på Torvegade i Vejle. Med et bredt udvalg af klassiske varianter og nogle mere nytænkende bud, er der noget for enhver smag.
Vi besluttede os for at prøve fire forskellige fastelavnsboller. Hindbær og Sarah Bernhardt, blåbær og nougat, mokka og saltkaramel samt den veganske Hindbærballade blev valgt.
Hindbær og Sarah Bernhardt
Den flotte lyserøde farve var tiltalende, da vi skulle vælge fastelavnsboller i disken. Her har vi at gøre med en fastelavnsbolle i wienerdej med en mild og syrlig hindbærcreme. Der var sødme gennem en mousse af Sarah Bernhardt, hvilket skabte en ganske velkomponeret fastelavnsbolle. På toppen var der pyntet med hindbærmousse og frysetørret hindbær.
Mokka og saltkaramel
Wienerdejen blev elegant omfavnet af Lagkagehusets egen espressoblend af kaffebønner fra Brasilien og Colombia. Fastelavnsbollen var fyldt med smag og karakter. Kaffesmagen var tydelig, men overtog ikke smagen. Saltkaramel var der dog forbavsende lidt af? Den havde vi ellers glædet os til, men vi blev skuffede. Men ingen tvivl om, at kaffeelskere vil nyde denne variant.
Blåbær og nougatbollen
Med den iøjnefaldende lilla farve fra blåbærmoussen, de friske blåbær på toppen og nougatglasur præsenterede fastelavnbollen sig på bedste vis. Samspillet mellem blåbær og nougat var veludført. Den var cremet, og der var en god kombination af det syrlige og søde.
Den veganske med hindbærballade
Lagkagehuset har også tilgodeset veganere med en fastelavnsbolle. Hindbærballade er navnet, og den var dagens mest overraskende bolle. Den var lavet med vegansk wienerdej, og var fin sprød. Bollen var fyldt med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage og omkranset af hindbærskum. På toppen var der pyntet med tørret kornblomst. Denne bolle viste, at veganske varianter også kan imponere, og at Lagkagehuset forstår at levere en balanceret og velsmagende fastelavnsbolle uden animalske produkter, som stadig formår at bevare smagsoplevelsen.
Alt i alt leverer Lagkagehuset i Vejle en kollektion af meget traditionelle fastelavnsboller i år med fine valgmuligheder og noget for enhver smag.
- Pænt store fastelavnsboller og et godt udvalg med variation.
- Den veganske fastelavnsbolle var overraskende god. Selvom den ikke nødvendigvis konkurrerer direkte med den traditionelle fastelavnsbolle, leverede Hindbærballade en frisk og fyldig smagsoplevelse, der overraskede positivt.
- Manglede saltkaramel i den, de kalder Mokka og saltkaramel.
- Lagkagehuset holder fast i de velkendte fastelavnsboller år efter år, men der kommer også nye til.
- Fair priser. Særligt hvis man tager fire fastelavnsboller til 120 kr..
- Der er generelt meget fløde i fastelavnsbollerne. Det kan tage fokus fra de frugtige smagsnuancer, og dejen kan drukne.
Du skal være til flødeskum og creme, da der er en god mængde af det i fastelavnsbollerne her. Mens nogle varianter kan have små mangler, viser engagementet i at inkludere en vegansk mulighed, at Lagkagehuset formår at følge med tidens trends og imødekomme diverse behov. Uanset præference vil fastelavnsbolle-entusiaster finde noget at glæde sig over i udvalget.
LÆS OGSÅ
Anmeldelse af The Licious der har store sandwich og salater