
Husker du Brōed & Bōef Burgerbar
Brōed & Bōef Burgerbar åbnede i oktober 2023 og lå centralt i Vejles Latinerkvarter – nærmere bestemt i Midtpunktet på Nørregade, hvor Big Bite tidligere havde lokaler. Med et udtalt fokus på kvalitet og nordiske råvarer markerede stedet sig hurtigt som et alternativ til de mere klassiske burgersteder. Missionen var at servere gennemarbejdede gourmetburgere med respekt for både dyrevelfærd, smag og råvareoprindelse.
Brōed & Bōef Burgerbar lukkede den 28. april 2025
Hvad var det for et sted?
Det var brødrene Ahmed og Hamed Jallouli, der sammen med deres samarbejdspartner Anas Ayoubi stod bag konceptet. Inden åbningen havde de tre brugt måneder på at eksperimentere med opskrifter og råvarer, indtil de ramte det ønskede niveau. De smagte sig igennem utallige burgere for at finde den rette balance mellem tekstur, fedme, syre og friskhed. Resultatet blev et lille, men velovervejet menukort med fire burgere – tre med oksekød og én vegetarisk.
Burgerbaren havde åbent fra tirsdag til søndag. På hverdage og søndage åbnede den kl. 16.30 og lukkede kl. 20.30, mens lørdage bød på åbning allerede fra kl. 12.00. Man kunne vælge at spise maden i selve burgerbaren, hvor der var plads til ni siddende gæster, tage den med som takeaway eller – hvis vejret tillod det – slå sig ned ved de udendørs borde foran restauranten.
Maden
Råvarerne spillede en stor rolle i Brōed & Bōefs profil. Burgerbollerne blev bagt af det økologiske bageri Jalm&B i København, som specialiserer sig i håndværksbrød. Kødet kom fra Grambogård på Fyn og var af typen marmoreringstykkam, der blev valgt for sin saftighed og struktur. Osten i burgerne var enten Gammel Knas fra Arla Unika – en lagret og krystalliseret ost – eller en blåskimmelost, afhængigt af burgerens øvrige elementer.
Signaturburger
Stedets signaturburger var navngivet Brōed & Bōef og bestod af bøf, frillicesalat, bøftomat, Unikas Gammel Knas, syltede agurker, friske rødløg og husets egen sauce. Den vegetariske burger – Brōed & Grōent – blev lavet med smørstegt økologisk portobellosvamp, Gammel Knas, syltede rødløg, bøftomat, rucola, granatæble, frisk mynte og urtesauce. Begge versioner viste tydeligt, at smagslag og kontraster var i centrum for køkkenet.
Tilbehør
Som tilbehør kunne man få grove kartofler med skræl, tilberedt i jordnøddeolie med timian og Himalaya-salt. En fast favorit blandt gæsterne. Derudover tilbød burgerbaren tre forskellige dips: en krydret chilidip, en frisk urtedip og en klassisk aioli.
Drikkevarer
Selvom drikkevarer ikke havde det store fokus, havde stedet alligevel et lille udvalg. Her kunne man vælge mellem sodavand, alkoholfri øl samt vand med eller uden brus – alt sammen udvalgt med hensyn til at matche madens karakter.
Stemningen hos Brōed & Bōef
Indretningen i Brōed & Bōef var enkel og funktionel med rå vægge og åbent kig til køkkenet. Det gav gæsterne mulighed for at følge med i tilberedningen og understøttede stedets uformelle og transparente atmosfære. Når vejret tillod det, blev de udendørs pladser hurtigt fyldt – særligt i sommermånederne.
Prisniveau
Prismæssigt lå burgerbaren i den højere ende af skalaen. En burger kostede 110 kr., mens en komplet menu med burger, kartofler, en valgfri dip og drikkevare stod til 190 kr.. Kunderne fik til gengæld serveret et måltid med omtanke og et tydeligt kvalitetsfokus.
Selvom Brōed & Bōef Burgerbar kun nåede at eksistere i halvandet år, satte den et aftryk med sit kompromisløse valg af råvarer og sin dedikation til håndværket. Lukningen den 28. april 2025 markerede afslutningen på et ambitiøst og anderledes burgerkoncept i Vejle.
LÆS OGSÅ
Fresh Burgerbar ved Midtpunktet serverer store burgere