V’indian Restaurant er en indisk restaurant, der ligger på Dæmningen i Vejle. Her er den set udefra

Husker du V’indian Restaurant på Dæmningen?

 

V’indian Restaurant var en indisk restaurant, der lå på Dæmningen i Vejle. Som navnet henviste til, handlede det om indisk mad. Her var noget for både vegetarer, kødspisere og dem midt i mellem. Indisk mad kunne være meget stærk, men de var gode til at spørge ind til, hvad gæsterne ønskede.

 

Hos V’indian Restaurant ønskede de, at gæsterne blev lige så inspirerede og glade for den indiske mad, som de selv var. Derfor tilpassede de retterne, så de passede til gæsternes smagsløg, uanset om de ønskede maden mild, medium eller stærk. Maden kunne spises i restauranten eller bestilles som takeaway, der skulle hentes i restauranten, da de ikke havde udbringning. V’indian havde åbent tirsdag til søndag fra kl. 16.

 

Maden

Menukortet var delt op i vegetar- og ikke-vegetarretter. De vegetariske forretter omfattede blandt andet paneer, som var stegt hytteost med peberfrugt, løg, chili og krydderier eller samosa. Forretter med kød inkluderede fx V`indian special, som var rejer stegt med peberfrugt, løg, grøn chili og indiske krydderier samt kyllingeretter. Hver forret var nøje tilberedt for at fremhæve de unikke smage af indiske krydderier.

 

Hovedretter med kød hos V’indian Restaurant

De velklingende hovedretter inkluderede chicken masala, butter chicken og lamb daal. Der var også biryani, som var en ret lavet af deres egen blanding af krydderier, ris, kød/grøntsager og yoghurt. Der var fx chicken biryani, der var en traditionel sydindisk ret. Det var ris med smag af indiske krydderier blandet med kyllingestykker. Retten blev også lavet med lam eller beef i stedet for kylling. Hver hovedret var rig på smag og præsenterede autentiske indiske traditioner.

 

Vegetarretter og tilbehør

Hovedretterne til vegetarer var karry med ost, linser eller blot grøntsager. Af tilbehør kunne nævnes naan brød med eller uden hvidløg, chapati, parotta og mangochutney. Disse tilbehør var perfekte til at komplementere de rige og krydrede smage af hovedretterne.

 

Desserter

Desserter var der ikke mange af, men man kunne få lidt is, som var en let og behagelig afslutning på måltidet.

 

Vin og drikke

Udvalget af vin var ikke stort. Der var husets hvidvin, rosé og rødvin. Øllene var de indiske som Kingfisher eller Cobra, som oprindeligt var lavet i London og siden eksporteret til Indien. Af softdrinks var der diverse sodavand i to størrelser som Coca Cola, Zero, Fanta og Sprite. Der var også hyldeblomst med danskvand eller Mango Lassi, der var på yoghurt. Drikkevarerne supplerede perfekt de krydrede retter og tilbød en forfriskende pause mellem mundfuldene.

 

Atmosfæren hos V’indian Restaurant

V’indian Restaurant var ikke en stor restaurant, og den så ikke ud af meget udefra. Der var plads til omkring 18 gæster indenfor. Bordene var dækket med hvide duge, og der var røde sofaer samt almindelige stole at tage plads i. Fra loftet hang indiske flag og hvidt stof, hvilket skabte en hyggelig og autentisk atmosfære. Denne intime setting gjorde det muligt for gæsterne at nyde en rolig og fokuseret madoplevelse.

 

Betjeningen var venlig og guidede gerne i, hvor stærk maden skulle være, samt hvilke retter man skulle gå efter. De tog sig tid til at sikre, at hver gæst havde en behagelig og personlig oplevelse.

 

Prisniveau

Det var et moderat prisniveau hos V’indian Restaurant. Man fik meget mad for pengene. Hovedretterne havde omtrent samme pris, uanset om det var med eller uden kød. Dette gjorde det til et attraktivt valg for både studerende og familier, der ønskede at nyde autentisk indisk mad uden at sprænge budgettet.

 

Gæsternes oplevelse

Gæsterne satte pris på den autentiske smag og den personlige service, som V’indian Restaurant tilbød. Mange blev stamkunder på grund af den konsekvente kvalitet af maden og den venlige betjening. Restauranten blev kendt som et sted, hvor man kunne nyde ægte indisk mad i en afslappet og indbydende atmosfære.

 

Takeaway og fleksibilitet

Takeaway-muligheden var populær blandt dem, der ønskede at nyde deres måltid hjemme. Selvom der ikke var udbringning, gjorde den centrale beliggenhed det nemt for folk at hente deres bestillinger. Dette fleksible koncept tiltalte mange og bidrog til restaurantens succes.