Af Pernille Søborg,

 

På en tilfældig mandag aften i Vejle slog vi vejen forbi Enzo & C på Flegborg. En velkendt italiensk restaurant, hvor god mad og venlig atmosfære forenes. Stemningen er levende og fyldt med energi, selv på en hverdagsaften. Selv uden bordreservation blev vi mødt af imødekommenhed ved døren, og vi var heldige, for der var kun to borde tilbage, der ikke var reserverede. Enzo & C er populær, må vi konstatere! 

 

Hjemmelavet mad når det er bedst

Det var tydeligt, at der var styr på tingene i køkkenet. Det var italiensk mad af den bedste skuffe, vi havde med at gøre. Med et udvalg af veganske retter er det tydeligt, at Enzo & C imødekommer forskellige præferencer. Resultatet denne aften blev en smagsoplevelse, der gik lige i hjertet hos os som tilhængere af mad lavet fra bunden og af gode råvarer. 

 

 

Paccheri al ragù napoletano

Vi bestilte pastaret nr. 20, Pacchetti al ragù napoletano. Retten sendte tankerne tilbage til solrige dage i Italien med sin sprøde blanding af grøntsager, herunder bladselleri og gulerødder, perfekt doseret og smukt kombineret med hjemmelavet pasta og en blanding af svin og oksekød.

 

Fiat 500 – en køretur til smagens verden

Pizza nr. 73, på Enzo & C kaldet Fiat 500, er med mozzarella, cherrytomater, salsiccia, peberfrugt og olivenolie. Den imponerede med en velsmagende bund i referenceklassen. Dog gav tomaterne lidt for meget væde til pizzaen, og pizzaen blev en anelse våd i midten. Men det skal ikke tage rosen væk fra den sprøde bund, de gode råvarer og velsmagen. 

 

Pistacie var overraskende 

Den anden pizza var nr. 74 Ducati med mozzarella, parmaskinke, pistaciepesto, rucola og olivenolie. Parmaskinken tilføjede en saltet kant, der komplimenterede den milde smag af mozzarellaen. Pistaciepestoen var en overraskende og velkommen twist, der tilføjede en nøddeagtig dybde og en sødme til hvert bid. Rucolaen var anbragt på toppen af pizzaen, og olivenolien, der blev dryppet over pizzaen, var af høj kvalitet. Igen var dejen perfekt bagt. Ikke en finger at sætte på den. 

 

En hemmelighedsfuld præsentation

Vinudvalget på Enzo & C er fint, men præsentationen – i hvert fald den her aften – var ret hemmelighedsfuld. Vi bestilte to forskellige glas rødvin. Vinen blev ikke skænket ved bordet, men det var kun navnene, der blev afsløret. Så det var godt, vi kendte vinene i forvejen. 

 

Pænt store glas af vin nr. 21 Zenato Alanera Rosso Veronese og vin nr. 33 Barbera D´Alba Le Masche Superiore, Bel Colle fra Piemonte ledsagede vores måltid, og selvom flaskerne forblev skjulte, tilføjede de en ekstra dimension til smagsoplevelsen. Den første havde bløde tanniner og var struktureret, mens den anden var mere fyldig og også struktureret.

 

Prikken over i´et

Vi sluttede middagen af med en espresso, der hører sig til ovenpå en god italiensk middag. 

 

Vores vurdering
  • Det er hjemmelavet mad, når det er bedst. Der er kræset om smag og sammensætning. Retterne hænger godt sammen og giver plads til de forskellige smage.
  • Pizzabunden var sprød og i referenceklassen. Lige som den skal være. Det var napolitanske pizzaer, så ikke noget med helt tynde bunde, men heller ikke en voldsom omgang brød, der mætter. Her var det tilpas. Det er et klart tegn på håndværk og omhu.
  • Tomater på en pizza er en udfordring, da det gør pizzaen våd. Det trækker ned.
  • Pastaen var hjemmelavet, og retten havde simret i 6 timer, hvilket skabte for alvor god smag og dybde.
  • Der blev vist forståelse for sammensætningen af ​​smage og teksturer.
  • Maden var brandvarm og blev serveret straks efter, det var lavet
  • Maden bliver lavet i et åbent køkken, hvor der er ro og en professionel tilgang til tingene.
  • Pænt store glas vin, så man får noget for pengene.
  • Effektiv betjening, der fik noget fra hånden. Det sætter vi pris på, især når der er mange gæster.
  • Betjeningen hører ikke til ved et bord, så der er forskellige tjenere omkring bordet. En forkert pizza blev også serveret til os, men det blev hurtigt rettet.
  • Uformel og behagelig stemning, selv om der var travlt. Musikken var afdæmpet, og man kunne let tale sammen ved bordene, hvor der for øvrigt er fin plads omkring.
  • Takeaway har egen indgang, så det er ikke forstyrrende.
  • Det er ikke billigt at spise på Enzo & C, men priserne er fair set i lyset af kvaliteten.
  • Vinen skænkes i baren eller køkkenet og ikke ved bordet. Det er ikke god stil.

 

Enzo & C på Flegborg er helt sikkert populær. I dag oplevede vi hvorfor. Det er hjemmelavet italiensk mad, når det er bedst, og mad man kommer igen og igen efter. Der er ingen store armbevægelser, men derimod stemningsfuldt og roligt.

 

Det er som at komme hjem, når man tager plads ved et af bordene hos Enzo & C. Så det bliver til en af de helt store anbefalinger herfra. Enzo & C er et godt bud på, når vi snakker om de bedste pizzaer i Vejle. Et must try, hvis man er på de kanter.

 

 

 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Galionen: Smørrebrød i vandkanten

Anmeldelse af Masaya i Midtpunktet

Anmeldelse Casablanca: Marokko midt i Vejle

 


Enzo & C – Flegborg

  Autentiske, italienske restauranter er der ikke mange af i Vejle. En del påstår, at de er italienske restauranter, men når man så nærstuderer dem, så er de det ikke alligevel. En af de autentiske, italienske restauranter er Enzo & C, som ligger på adressen Flegborg 4. De driver også to andre sp…
Senest opdateret: 17/07/2024 09:07