Udsigt over Vejle Fjord

Treenighedens dynamik

 

Et veritabelt kraftcenter, det jyske udviklingstog, fremtidseksponent. Der kan bestemt hæftes mange prædikater på det sydøstlige Jylland. Med de tre markante byer Kolding, Fredericia og Vejle, der deres forskelligheder til trods har udgjort stammen af det såkaldte ”Trekantsområde” siden starten af 1960´erne.

 

Alle gode gange tre

Kolding, som det historiske fyrtårn, med f.eks. Koldinghus og den charmerende bymidte. Fredericia som trafikknudepunkt og hjemsted for den tunge industri og slutteligt Vejle med den skønne natur ved fjorden og det rige udbud af kulturelle aktiviteter. Sammen udgør de et substantielt vækstområde med bred appel lige i hjertet af Danmark. Mere centralt bliver det ikke. 

 

I samarbejdets ånd

Som næsten uundgåeligt i ”forenings-Danmark” blev det industrielle vækstområde i 1990´erne indrullet i et formaliseret udvidet samarbejde med andre kommuner som Lunderskov, Vamdrup, Vejen, Middelfart og Børkop. Formål og fokus på erhvervsudvikling, international markedsføring, kultur og sport samt flere uddannelser. 

 

Aktuelt tæller samarbejdet i alt syv kommuner: Billund, Haderslev, Vejen, Middelfart, Vejle, Fredericia og Kolding. De i alt ca. 450.000 indbyggere, som resultat af et stigende befolkningstal udgør ryggen af ønsket om klog vækst og udvikling af området. På nærmest rekordtid er der opstået et iværksættermiljø med innovative start ups og teknologi som supplement til de velkendte ben af produktion, logistik og service.

 

Når maskinen står stille

Men nu udgør – og slet ikke i vores æra med faldende arbejdstid og mål om en 4-dages arbejdsuge – vækst, produktivitet og arbejdstimerne jo ikke hele livet. Fritidsmuligheder og -aktiviteter indtager en stadig vigtigere rolle, og her kan ”Trekantsområdet” bestemt også levere. Tænk bare på Danmarks største forlystelsesattraktion uden for København, Legoland i Billund. Millioner af gæster, heriblandt mange turister fra hele verden, valfarter årligt til den store park for fornøjelige familietimer. De kommer også fra de skønne feriehusområder i Haderslev Kommune, bl.a. Binderup Strand og Hejlsminde ud mod Lillebælt og det tillokkende fiskevand med fladfisk, havørred og torsk.

 

Plads til alle

Det geografiske område omkring Kolding Fjord, Vejle fjord og Lillebælt lægger jord til smuk natur, grønne områder med skov og plads til udendørs aktiviteter som vandreture, mountainbike og 18 hullers udfordring på den smukke og kuperede golfbane ved Vejle. ”Byrotterne” trives så ved flere historiske seværdigheder som Fredericia-volden fra 1600-tallet og det pulserende byliv i Vejle med skønne restauranter og moderne arkitektur som ”Bølgen” og Olafur Eliassons ”Fjordenhus”.

 

Med vinduer og veje ud mod alle verdenshjørner for bil og tog kan ”Trekantsområdet ” føle sig sikker på både interesse og udvikling også i de kommende årtier…

 

LÆS HER

LEGOLAND med spisesteder og forlystelser

Restauranter i Vejle

Jelling har kultur og historie