Plan B - Tapas, Vin & Cocktails i Vejle har udeservering.

Husker du PlanB – Tapas, Vin & Cocktails

Af Pernille Søborg,

 

PlanB – Tapas, Vin & Cocktails var navnet på en restaurant i det populære Midtpunktet i Nørregade i Vejle. Her var hyggelige omgivelser med gang i den. Der var både servering ude og inde. De lagde vægt på friske råvarer og hjemmelavet mad. René Kjærsgaard var manden bag restauranten.

 

Plan B var også stedet for gæster, der bare ville nyde en eller flere cocktails. Der var åbent onsdag til fredag fra kl. 17 og lørdag fra kl. 12 indtil lukningen.

 

PlanB lukkede den 19. april 2025.

 

Maden

Menukortet var overskueligt. Fra frokosttid og fremefter kunne man bestille salater, burger, moules frites, pariserbøf eller et stjerneskud a la Plan B. Salaterne og burgerne blev lavet fra bunden. Der var tre forskellige salater at vælge mellem. Alle kom med grønt, feta, saltede mandler og olie. Derudover skulle man vælge laks, kylling eller vegetar. Burgerne var enten med kylling eller oksekød og blev serveret med en spand fritter og en dip.

 

Tapas

Nok er tapas spansk, men hos Plan B var det nordisk tapas, de lavede til frokost om lørdagen. Her valgte gæsterne minimum tre retter. Det kunne være laks med creme verte, nordiske pølser med tapenade og oliven eller lun frikadelle med hjemmesyltede spidskål. Men der var flere muligheder på det varierede menukort.

 

Aftenretter

Til aften var der også nordisk tapas på menuen. Syv serveringer med kolde og varme retter samt sødt. Ellers var der steak, moules frites, seafood eller en vegetarret. Disse retter blev altid tilberedt med omhu og præsenteret smukt for gæsterne.

 

3-retters menu

Ønskede man en aften, hvor man kunne læne sig tilbage og ikke skulle forholde sig til, hvad der skulle på tallerkenen, så kunne man gå efter en 3-retters menu. Retterne skiftede løbende efter sæson og køkkenets inspiration, og der kunne købes vinmenu til menuen. Det var et populært valg blandt både lokale stamgæster og besøgende udefra.

 

Særligt til børnene

Børnene kunne sætte gaflen eller fingrene i en burger, kylling eller hakkebøf. Alle med fritter ved siden af. Plan B sørgede altid for at tilbyde børnevenlige retter, så hele familien kunne nyde et besøg hos restauranten.

 

Vin og cocktails

Der var et fint udvalg af hvid-, rose- og rødvine samt bobler på glas og flaske. Drak man ikke hele flasken med vin, kunne man tage den med hjem. Hos Plan B slog de sig op på deres cocktails, og der var også noget for enhver smag. Bartenderne var erfarne og gode til at mikse klassiske og innovative cocktails. Var man mere til en kold øl, en sodavand eller en kop kaffe, klarede PlanB også det.

 

Atmosfæren hos PlanB

Det var hyggeligt i det rustikke lokale hos Plan B. Der var smarte møbler, betonborde og lysekroner. I dagtimerne skabte de store vinduer et godt lys, der gav lokalet en varm og indbydende stemning. Når solen var fremme, tog mange gæster plads foran restauranten og nød mad, drikke og stemningen i det gode vejr. Terrassen var særligt populær i sommerhalvåret, hvor den ofte var fyldt til randen. Betjeningen var venlig og imødekommende, og de fik gæsterne til at føle sig hjemme hos Plan B. Personalet var altid klar med anbefalinger og god service.

 

Selskaber

Søgte man efter et sted at afholde et arrangement, var Plan B behjælpelig med lokaler. De kunne betjene op til 45 personer, og bookede man hele restauranten, skulle der minimum være 30 personer. Plan B åbnede gerne op udenfor de normale åbningstider for at imødekomme gæsternes behov. Skulle festen holdes privat, havde Plan B kokke at sende hjem til kunderne. Det gjorde restauranten til et populært valg for mindre selskaber, firmaarrangementer og familiesammenkomster.

 

Prisniveau

Det var ikke billigt at spise her. Til gengæld fik man gode råvarer og veltilberedt mad. Så kvalitet og pris hang egentlig meget godt sammen. Man fik god mad for pengene. Til den nordiske tapas-frokost skulle man minimum vælge tre retter, men ellers valgte man bare efter sult og pengepung. Mange værdsatte kvaliteten og var villige til at betale lidt ekstra for den gode oplevelse, Plan B leverede.

 

LÆS OGSÅ:

MadRick: Et måltid i Vejles hjerte

1401 – Tapas & Burgers på Rådhustorvet laver hjemmelavede retter af gode råvarer