Restaurant Remouladen
Åbningstider
- Lukket •Åbent 11:30 - 21:00
- Fredag• 11:30 - 22:00
- Lørdag• 11:30 - 22:00
- Søndag• 11:30 - 21:00
- Mandag• 11:30 - 21:00
- Tirsdag• 11:30 - 21:00
- Onsdag• 11:30 - 21:00
Restaurant Remouladen er en institution i Vejle. Det har den været i en del år efterhånden. Remouladen, som restauranten hedder i daglig tale, startede i 2009 og har siden været en af de toneangivende restauranter i Vejle.
Økologi og dyrevelfærd er i højsædet her, og de bruger, så vidt det er muligt, danske råvarer og gerne fra lokalområdet. Det er gourmetmad på den gode måde, man får her.
Remouladen er åben hver dag fra kl. 11.30. Køkkenet er lukket 15-17.30 alle dage.
Frokosten
Smørrebrødet er signaturen her. Også selvom Restaurant Remouladen er meget andet og mere end smørrebrød. Men deres smørrebrødsseddel er ganske enkelt i sin egen kategori.
Deres frokost byder også på østers, stjerneskud, rørt tatar, pariserbøf eller en ribeye med fritter og bearnaisesauce.
Der er altid en grøn ret på menukortet. Det kan eksempelvis være grillet spidskål med pocheret æg, hummus og belugalinser. Serveret med økologisk surdejsbrød.
Til aften
På menukortet finder man til aften både menuer og a la carte. Menuerne skifter jævnligt alt efter, hvad der er af råvarer. Der er både en tre- og en fireretters menu.
Hvis man går a la carte, så kan der nævnes østers, stenbiderrogn, hamachi tatar med lime, rørt oksetatar, stegt pighvar, hjemmelavet pasta med svampe, tomater, palmekål og vintertrøffel. Der er altid krogmodnet ribeye med fritter og bearnaisesauce.
Desserter er der typisk tre – fire stykker at vælge imellem. En osteservering med udvalgte danske oste finder man altid på kortet. Ostene skifter jævnligt, og udvalget er i den pæne ende af skalaen.
Atmosfæren hos Restaurant Remouladen
Der er noget maritimt over Remouladen. Det siger lidt sig selv med en placering på lystbådehavnen. Udsigten, man har på Remouladen, er ganske enkelt storslået. Vejle Fjord, Vejlefjordbroen, de store skove, lystbådene – og hvis du vender dig lidt, kan du også se den arkitektoniske bygning “Bølgen”, som er tegnet af Henning Larsen. Det er en kulisse, som man bliver glad i øverste etage af. Der er udsigt både inde og ude på den store terrasse.
Prisniveau
Det er fair og skal ses i lyset af, at vi er i Jylland og uden for Aarhus. Hvis mad på det her niveau skulle købes i København eller Aarhus, var prisen nok 25% højere eller mere. Især deres frokost og smørrebrød er god value for money. Generelt er stykkerne eller portionerne store, og man bliver fint mæt. Priserne skal ses i det lys. Det er ikke petit-mad, man får her, selvom restauranten er blandt de bedste i Jylland.
Betjening
Gode og nærværende tjenere er noget, vi alle gerne vil have, når vi går ud og spiser. Det ved de godt på Remouladen, og har lige siden de åbnede haft fokus på deres personale og ikke mindst betjeningen. Her møder man ofte de samme tjenere, som har været der i en del år. Det skaber tryghed, at personalet er glade for at være der, og de har let ved at finde de gode tjenere.
Betjeningen på Remouladen praler ikke og fortæller ikke endeløse historier om maden, vinen og hvor gode de er. Her er diskretion på den gode måde. De er jordnære på den måde og er også gode til at skabe en god stemning.
Vin og øl
Vinkortet på Remouladen er pænt stort. Det er klassiske vine, vi ser, og det er gennemtænkt. Heldigvis køber de vine fra flere forskellige vinfirmaer, hvilket trækker op på udvalget, men også prisniveauet. De ved noget om vin her og sætter en ære i at finde den rette vin til maden. Det er ikke svært, når man har et så stort vinkort, som tilfældet er her.
Øl og snaps er der også. Det er de pænt stærke i. Det skal man også være, når man laver smørrebrød på højeste niveau. Her er både flaskeøl og fadøl.
Selskaber
Noget af det, som Remouladen også gør i, er forretningsmøder og selskaber. Placeringen er skabt til arrangementer og fester. Der er selvstændige lokaler til større selskaber, og ved mindre selskaber kan nogle af rummene deles. Man behøver ikke at vælge mad fra menukortet. De laver stort set den mad, man ønsker til sit selskab. Drikkevarerne kan både købes enkeltvis eller som en ad libitum-løsning.
LÆS OGSÅ: