Madanmeldelse: Fra ravioli til pivmør kalv – Bistecca rammer plet i Torvehallerne
Læs madanmeldelsen
Italienske restauranter er efterhånden blevet hvermandseje. Alt for mange nøjes med kedelig pasta, ligegyldig pizza, middelmådig antipasti og en indretning hentet fra et discountkatalog.
Under det imponerende høje glastag i Torvehallernes multihus går Bistecca i MegaLounge en anden vej. De rammer noget, andre kun forsøger: en gennemført aften, hvor maden og atmosfære trækker i samme retning.
Vi lagde vejen forbi for at prøve Bisteccas 3-retters menu, og fik bekræftet, at det er en restaurant, der ved, hvad den vil.
Betjeningen var jordnær
Tjenernes afslappede stil og venlighed satte fra starten en jordnær tone. Ingen tilknappet fornemhed her. Det forfriskende nærvær og den åbenlyse professionalisme gav det klare indtryk, at nogen rent faktisk brød sig om, at vi var kommet. Der var styr på både mad og vin, og opmærksomheden fejlede intet gennem hele middagen.
En god betjening betyder meget for en restaurantoplevelse.
Her kan man se maden
Da tallerkenen med Ravioli al Tonno blev sat foran os, var der ingen tvivl om, at Bistecca ikke led af tidens tendens til mikro-portioner, som ofte plager restauranter med ambitioner. Her var en pænt stor portion, der gjorde det klart, at Bistecca gerne vil have, at gæsterne bliver mætte uden at overdrive.
Ravioli al Tonno.
Raviolien med håndlavet pasta var som den skulle være. Den rette modstand i biddet og med et fyldigt indhold af ricotta og spinat. Den store stjerne var hummercrèmen, der med sin cremede konsistens og perfekte saltbalance næsten fik os til at glemme vores bordmanerer. Den lynstegte tun var mør som smør og fungerede som et friskt og elegant modspil.
Weingut Burg Ravensburg Riesling 2023, som blev foreslået af betjeningen, passede fint med sin friskhed og elegance som modspil til den cremede sauce.
Weingut Burg Ravensburg Riesling 2023.
Enkel anretning med dansk kalv
Hovedretten var med tre saftige stykker rosastegt dansk kalv på en lys tallerken. Den enkle anretning fik kødet til at stå tydeligere frem og signalerede selvtillid. Her var ingen æstetiske krumspring for at distrahere fra kødet.
Det absolut mest imponerende var det møre kød.
Tilbehøret blev serveret i farverige skåle. En af dem delte vandene ved bordet. Spinat- og avocadosalaten med pinjekerner og en sojasauce-agtig dressing var enten innovativ eller mærkelig, afhængigt af smagsløgene. Bearnaisesaucen var klassisk og tyk, hjemmelavet og klamrede sig til de store fritter, præcis som den skulle. Tjeneren lovede, at fritterne ville være de bedste nogensinde, og selvom det var en overdrivelse, var de gode. Pebersaucen spillede også godt sammen med kødet.
Salat, fritter og to gange sauce til den danske kalv.
Vinen var en Chalk Hill Pinot Noir fra Sonoma Coast 2022. En frugtfuld rødvin med bløde tanniner, der passede fint til kalven.
Dessert-trilogien: En ujævn afslutning
Aftenens dessert var en trilogi af crème brûlée, cheesecake og hindbærsorbet. Den viste både køkkenets styrker og svagheder. Vi bestilte kaffe til desserten.
Dessert-trilogi med Crème brûlée, hindbærsorbet og cheesecake.
Crème brûlée’en havde det rigtige forhold mellem den sprøde karamelliserede overflade og den cremede vanilje-base. Hindbærsorbeten afsluttede måltidet med en syrlig friskhed. Midt imellem de to faldt cheesecaken igennem med sin lidt kedelige konsistens og mangel på smag.
Cocktails med karakter
Efter maden var det oplagt at udforske husets imponerende GIN•BAR med dens mere end 100 forskellige slags gin. Vi valgte en klassisk Tom Collins og stedets egen Kris Collins. Begge cocktails vidnede om en bartender med sans for balance. Syrlig friskhed og sødme i perfekt harmoni med ginens noter. For ginentusiaster er det et must, og selv for den almindelige gæst tilføjer baren en ekstra dimension til aftenen, der rækker ud over det gastronomiske.
Ginbaren laver velsmagende drinks.
Loungestemning med international flair
I MegaLounge er der en behagelige summen af danske og internationale gæster på vej til GIN•BAR, loungeområdet eller andre restauranter i bygningen.
Dæmpet belysning og hygge om aftenen i MegaLounge.
De massive borde af vestafrikansk Azobétræ, hvor det længste strakte sig otte meter med plads til 30 gæster, gav sammen med de komfortabelt polstrede stole lokalet både karakter og varme. De store gardiner mellem sektionerne virkede ikke tilfældige, men som en raffineret løsning, der både inddelte rummet og fastholdt akustikken på et niveau, hvor samtale forblev en fornøjelse. DJ’en fyldte hen på aftenen rummet med loungetoner, og var medvirkende til en komplet aften.
- Bistecca laver velkomponeret mad, der smager af noget. De har styr på tilberedningen og sammensætningerne i køkkenet, og der er tænkt over råvarerne.
- Ravioli al Tonno som forret imponerede med håndlavet pasta, perfekt balance, god smag og en generøs portion. Hovedretten med rosastegt dansk kalv var så mør, at steakknivene virkede overflødige.
- Betjeningen udmærkede sig med jordnær professionalisme, venlighed og opmærksomhed gennem middagen.
- Restauranten er en del af Torvehallerne, og der er en livlig stemning. Med gennemtænkt designvalg i MegaLounge er der en hyggelig og varm stemning.
- GinBar med over 100 forskellige gins er en integreret del af oplevelsen.
- Pris og kvalitet hænger ganske fint sammen. Der er velsmag for pengene, men det er ikke billigt.
- Crème brûlée og hindbærsorbet i dessert-trilogien var fine, men ikke exceptionelle.
- Cheesecaken i dessert-trilogien sad ikke i skabet med kedelig konsistens og mangel på smag.
Her er rart at være
Bistecca forsøgte ikke at være rendyrket italiensk, men lånte i stedet det bedste fra støvlelandets madtraditioner. De leverede en oprigtig og velsmagende oplevelse med forretten og hovedretten som absolutte højdepunkter. Betjeningen var imødekommende, omgivelserne gennemførte og cheesecaken… tja, den kan vi bare springe over næste gang. For der bliver en næste gang, snart.
Stemningsfuldt og gerne mange mennesker i MegaLounge.
En enkel og uformel borddækning.
Vinkortet er bredt.
LÆS OGSÅ