Af Pernille Søborg,

 

Hos Folmers Mikrobageri er der siddepladser inde og ude.

 

Andreas Folmer Jensen har skabt et lille univers af kvalitet og autenticitet med Folmers Mikrobageri i Rådhuspassagen. Her er alt håndlavet, og det kan smages. 

 

Med duften af friskbagt brød i næsen og synet af Andreas i baggrunden, der arbejder med dejen og baristaen, der i den anden ende af caféen laver kaffe, mærker man straks ved ankomsten stedets sjæl.

Folmers Mikrobageri har dejlige lokaler med en duft af nybagt brød og kager.

Folmers Mikrobageri har været under ombygning og sikke en hyggelig stemning, der møder gæsterne.

 

En sand fornøjelse 

Vi besluttede os for at sætte Folmers søde kreationer på prøve og smagte på fire forskellige kager samt kaffe. Lad os sige med det samme, vi blev bestemt ikke skuffede! Hver bid bekræftede, at Andreas Folmer Jensens passion for håndværk og smag også skinnede igennem.

De fire kager vi prøvede hos Folmers Mikrobageri.

De fire kager vi prøvede.

 

Bestil i eget tempo

Selvbetjening er en del af konceptet. Du vælger selv dine kager og scanner dem på en iPad, hvilket giver en fornemmelse af tillid og frihed. Personalet var altid klar til at hjælpe og svare på spørgsmål.

Der er selvbetjening hos Folmers Mikrobageri. Det fungerer!

Vælg og pak selv dit brød og kager, og betal på iPad´en. 

 

 

Kanelsnurren sad i skabet

Folmers version af den svenske klassiker er ikke bare en traditionel snurre med kanel. Den er fyldt med en rig, hjemmelavet marcipanremonce. Remoncen karamelliserer let under bagningen og kombinerer på magisk vis sødme med en på samme tid sprød og svampet bolle. Der var tilført et godt lag hjemmelavet sukkersirup, og den var toppet med kardemommesukker. Kompleks, fløjlsblød og let krydret. 

Kanelsnurrer er en favorit hos Folmers Mikrobager

Den kanelsnurre ramte plet hos os.

 

Perfekt balance 

Folmers croissant levede fuldt ud op til forventningerne. Dejen var knasende sprød yderst, og smørret fordelte sig elegant mellem de mange lag. Med et godt crunch og let brændt afbagning på toppen får man den sprøde tekstur, der smager, som en croissant skal. Også selvom den ender med at sprede sig ud over bordet.

Folmers Mikrobager har gode croissanter

En croissant uden dikkedarer, bare ægte godt bagværk.

 

Luftig og smørmættet 

Monkeybread er croissantdej vendt i kardemommesukker. Smagen mindede om kanelsnurren, men i en lidt lettere form. Dejen var luftig, smørmættet og havde en sprød top. 

Monkeybread minder i smagen om kanelsnurren men er lettere hos Folmers Mikrobager

Monkeybread: Simpelt og godt.

 

Dagens vinder 

En kombination af marcipan, sprøde mandelflager, chokolade og med flormelis på toppen var mandel croissanten en af de rigtig gode oplevelser. Den kombinerede den smørholdige sprødhed fra croissantdejen med den søde fyldige smag af marcipan og chokolade. 

Pain au chocolat med marcipan, mandelflager og chokolade hos Folmers Mikrobageri i Vejle.

Mandel croissanten var en vinder på alle fronter.

 

Også kaffen var perfekt

Vi ledsagede vores kagefest med en cappuccino lavet på Espresso Blend fra Coffee Collective. Hos Folmers står baristaen i den ene ende af bageriet. 

Baristaen laver kaffen hos Folmers Mikrobageri

Baristaen har stor passion for kaffe og vejleder gerne derom.

 

Kaffen havde en fin balance mellem sødme og syrlighed med noter af solbær og sort te. Årstidsmælken fra Arla Unika bidrog med en blid flødesmag, og kaffen sad lige i skabet, når man ønsker mælk i sin kaffe. 

En perfekt kop kaffe hos Folmers Mikrobageri.

En god cappuccino hos Folmers Mikrobageri.

 

En varm velkomst 

Folmers Mikrobageri er lige så meget en oplevelse som et bageri. Med både indendørs og udendørs siddepladser er der rig mulighed for at nyde atmosfæren. Indenfor kan man følge med i bagerprocessen i det åbne bageri, mens dej bliver til brød, og kaffebønner bliver til kaffe. Andreas’ passion og viden skinnede igennem, når han delte ud af sin ekspertise med smil og entusiasme.

Dejlig lys café hos Folmers Mikrobageri. Der er god stemning.

Det er uformelt og hyggeligt hos Folmers Mikrobageri.

 

Vores vurdering
  • Fra surdejsbrød til de uimodståelige kager produceres alt i små portioner med omhu og respekt for råvarerne, der er så lokale og bæredygtige som muligt. Melet kommer fra Samsø og Odder, og bageriet går op i økologi og god smag.
  • Alt er håndlavet og friskbagt hver morgen og smager derefter.
  • Der er god stemning hos Folmers. Man kan sidde inde og følge med i bageriet. Det er uformelt og nede på jorden. Er vejret til det tager mange plads udenfor i passagen, hvor der er en særlig stemning.
  • Helt fair priser, når kvaliteten er så høj.
  • Selvbetjeningen fungerer upåklageligt, og selv om man ikke møder en betjening, føler man sig set og godt tilpas, da der er stor opmærksomhed fra personalet.
  • Man kan blive afhængig 🙂

 

En gemt hule der skal besøges!

Folmers Mikrobageri er en sand perle i Vejle. Andreas Folmer Jensens passion for godt håndværk og lokale råvarer skinnede igennem i alt, hvad bageriet leverede. Kvaliteten af både brød og kager er uovertruffen. Uanset om man er til sprøde croissanter, svampede snurrer eller en friskbrygget kaffe, formår Folmers at levere varen med en ægthed og charme, der er sjælden at finde. Her er det enkelt, velsmagende og uden dikkedarer. Vi er uden tvivl blevet fans!

 

Der er en særlig stemning hos Folmers Mikrobageri med selvbetjening og gæster i caféen.

 

Udvalget er pænt stort hos Folmers Mikrobageri.

 

Siddepladserne udenfor i Passagen er hyggelig.

 

Menukortet hos Folmers Mikrobageri

 

Der er fint med plads hos Folmers Mikrobageri i Vejle.

 


Folmers Mikrobageri

  Et højskoleophold i 2021 og et skelsættende møde med kendt iværksætter og madentusiast skabte ideen og grundlaget for den lokale nu 25-årige Andreas Folmer Jensens forretningseventyr i Vejle. Det relativt nye mikrobageri, Folmers Mikrobageri, hvor arbejdsprocesserne er håndholdte og brødet prod…
Senest opdateret: 16/10/2024 05:10