Habesha
Åbningstider
- Lukket •Åbent 10:00 - 00:00
- Lørdag• 10:00 - 00:00
- Søndag• 13:00 - 22:00
- Mandag• 10:00 - 22:30
- Tirsdag• 10:00 - 22:30
- Onsdag• 10:00 - 22:30
- Torsdag• 10:00 - 22:30
Habesha er en afrikansk restaurant i Vestergade. Den slags restauranter er der ikke mange af i og omkring Vejle, så det er et spændende alternativ til de mange andre restauranter. Her serverer de etiopiske og eritreiske retter. Hos Habesha kan man spise i restauranten, få takeaway eller catering.
Bag restauranten står Tesfiamichael Tesfadel og sin hustru. Begge har stor erfaring i det ethio-eritreiske køkken. Der er åbent alle ugens dage til frokost og aften. Fredag og lørdag er der åbent til 24.
Maden
De etiopiske og eritreiske retter er enten med lam, oksekød eller kylling. Der er Hvid Tibsi, som er en mild sauté af mørt oksekød eller lam, tomat, rosmarin, hvidløg og løg serveret med Injera, Zhla der er med råt oksekød serveret med enjera, sennep og berbere sous eller Kitfo som er finhakket oksekød blandet med krydret smør serveret med Enjera, hytteost, sennep og en krydret sauce. Der er også retter med pasta og spaghetti.
Grøntsagsretter
Der er også retter kun med grønt. Her kan nævnes Kike, som er delte gule bønner, lidt krydderi, olie, løg og hvidløg serveret med injera eller Alicho som er kombinationskål, kartofler gulerødder, løg, hvidløgsolie, forskellige krydderier og rosmarin.
Dessert
Til dessert er der den mere velkendte tiramisu, en isdessert eller dagens kage.
Drikkevarer
Udvalget er ikke stort, men der er lidt af hvert. Der er øl – både dansk, eritreisk og etiopisk øl, vin, sodavand, juice samt traditionel drink Mes/ Teji. Af varme drikke er der kaffe, cappuccino, kaffe latte, te, eritreansk traditionel kaffe og eritreansk traditionel kaffe med hmbasha.
Atmosfæren hos Habesha
Udefra set er restauranten pyntet med farverige billeder og menukortet. Så snart du træder ind ad døren rammer en særlig stemning. Klædet over stolene er det samme som dugene. Der er knap 30 siddepladser.
Imødekommende og venlig betjening møder gæsterne. De tager sig tid til gæsterne og vejleder gerne omkring maden.
Udenfor er der opstillet et par små caféborde, hvor gæsterne kan tage plads, når vejret er til det.
Prisniveau
Maden er lavet fra bunden og har meget smag. Det er lave til moderate priser. Hovedretterne koster mellem 80 og 150 kr.. Pastaretterne er billigst og ellers grøntsagsretterne. Mosob specialret er dyrest.
LÆS OGSÅ
African Kitchen: Nordafrikanske retter i Paladspassagen