Vejle Smørrebrød

Husker du Vejle Smørrebrød på Vardevej?

 

Vejle Smørrebrød havde siden 1965 serveret smørrebrød til vejlenserne på Vardevej. Stedet er i dag lukket permanent. I nyere tid var det Louise From Retz, der var forpagter af Vejle Smørrebrød. Det var klassisk smørrebrød af god kvalitet og i størrelser, der passede til enhver sult. Gennem årene blev Vejle Smørrebrød kendt for deres dedikation til tradition og kvalitet.

 

Smørrebrødet blev lavet frisk, og fyldtes løbende op i glasdisken, hvor gæsterne kunne blive inspireret til dagens frokost. Ved større bestillinger kunne man ringe i forvejen, hvilket mange faste kunder satte pris på.

 

Der var åbent mandag til fredag fra kl. 6 til 14 og lørdag fra kl. 9 til 13. Søndag holdt de lukket. Disse åbningstider gjorde det muligt for både morgenfriske og dem, der nød en langsommere start på dagen, at få deres smørrebrød.

 

Maden

Hos Vejle Smørrebrød værnede de om det klassiske og traditionelle danske køkken, hvilket var essentielt, når det handlede om noget så dansk som smørrebrød. Det var en hyldest til de traditionelle danske madvaner, og det kunne smages i hver eneste bid.

 

Smørrebrød

Der blev ikke gået på kompromis med kvaliteten. Der blev anvendt ægte smør og mayonnaise, remoulade og dressingerne var hjemmelavede. De hjemmesyltede selv rødbederne, og løgene var hjemmeristede. De fleste stykker smørrebrød lå på et salatblad og var pyntet med grønt, hvilket gav et frisk og indbydende udseende.

 

Klassisk og luksus

Der var hele 20 forskellige stykker smørrebrød. De kom i tre forskellige størrelser, der gik under navnet klassisk, luksus og gourmet. De velkendte stykker omfattede blandt andet roastbeef med remoulade og peberrod, fiskefilet med remoulade, kamsteg med rødkål og surt, dyrlægens natmad samt en med æg og rejer. Der var også de mere grønne smørrebrød med avocado og æg eller kartoffel med grønne asparges. Der var også håndmadder og ikke mindst et madpakketilbud, der var populært blandt folk, der ønskede en hurtig og nærende frokost.

 

Gourmet

I den lidt dyrere ende var der stykker med mørbrad og bløde løg, ål med æggestand, mørbrad a la creme eller den japanske tonkatsu. Disse gourmetstykker tiltrak smørrebrødselskere, der ønskede noget ud over det sædvanlige.

 

Andre retter

Det handlede ikke kun om smørrebrød. Udvalget bestod også af stjerneskud, sandwich, frikadeller med kartoffelsalat, pariserbøf eller fiskefilet med pommes frites. Disse retter tiltrak et bredt publikum og gjorde, at der var noget for enhver smag.

 

Drikkevarer

Der var sodavand på køl som Fanta, Coca Cola og Faxe Kondi. Der var også Cocio, Monster og Booster samt vand. Dette udvalg sikrede, at der var noget for enhver smag, hvad enten man ønskede noget sødt, noget med koffein eller blot en forfriskende vand.

 

Atmosfæren hos Vejle Smørrebrød

Der var en rolig og uformel stemning i det lyse lokale hos Vejle Smørrebrød. Mange kom og hentede maden som takeaway, men det var muligt at tage plads ved et af bordene. Der var omkring 12 siddepladser indenfor, og atmosfæren var altid hyggelig og afslappet. Der var også opstillet et par caféborde ude foran butikken, hvor man kunne tage plads, når vejret var godt.

 

Selskaber og frokostordninger

Vejle Smørrebrød kunne også stå for større eller mindre selskaber, ligesom de gerne stod for frokostordninger og firmafester. De leverede i Vejle og omegn, hvilket gjorde dem til en betroet leverandør for mange lokale virksomheder og private arrangementer.

 

Prisniveau

Det var hjemmelavet mad af god kvalitet, og her hang kvalitet og mængde fint sammen. Et stykke klassisk smørrebrød kostede 39 kr.. Luksusudgaven stod til 49 kr., og gourmetstykket kostede 59 kr.. Gik man efter pariserbøf, kostede den 79 kr., mens et stjerneskud stod til 99 kr.. Priserne afspejlede kvaliteten af råvarerne og det håndværk, der blev lagt i hver ret.

 

Vejle Smørrebrøds ry

Vejle Smørrebrød havde opbygget et solidt ry gennem årtier. De var kendt for deres kvalitet, venlige service og evne til at levere konsistent gode oplevelser. Deres dedikation til traditioner og kvalitet gjorde dem til et elsket sted blandt vejlenserne, og mange havde faste rutiner med at besøge Vejle Smørrebrød for at få deres smørrebrødsfix.

Gennem tiden havde Vejle Smørrebrød formået at holde fast i de traditionelle værdier, samtidig med at de havde tilpasset sig nutidens smagspræferencer og behov. Denne balance mellem tradition og fornyelse sikrede, at de forblev relevante og populære i mange år.