Konditoriet og fransk bistro ligger på gågaden i Vejle.

Ny fransk bistro bliver en del af et allerede etableret restaurantunivers i Vejle

Af Pernille Søborg,

 

Vejle får et nyt gastronomisk indslag, når en klassisk fransk bistro slår dørene op fredag den 21. februar. Bistroen bliver en del af et allerede etableret restaurantunivers i byen, hvor gæster i forvejen kan besøge Conrads, No. 14 Vinbar og Konditoriet.

 

Den nye bistro får ikke egne lokaler, men bliver integreret i Konditoriet, hvilket giver en mere fleksibel udnyttelse af stedet. Beslutningen er truffet i samarbejde med udlejeren Kirk & Thorsen, og ambitionen er at skabe en autentisk fransk spiseoplevelse i Vejles gamle købmandsgård.

 

Franske klassikere på menuen

Bistroen vil byde på et fast menukort med to forskellige menuer. En fem-retters og en otte-retters. Den sammensættes af køkkenet og er skiftende fra uge til uge. Her kan gæster blandt andet glæde sig til gratinerede kammuslinger med svampe og hvidvinssauce, grillede kejserhatte i svampebouillon samt grillede kalvenyretapper med trøffelsauce. Til dessert byder bistroen fx på klassikere som flamberede pandekager.

 

Vin spiller også en central rolle i konceptet, hvor en vinmenu vil være tilgængelig som supplement til maden, men man kan også selv vælge drikkevarer. Som en fast tradition serveres et glas bobler som velkomstdrink.

 

Åbningstider og fremtidsperspektiver

I første omgang vil den franske bistro have åbent fredag og lørdag aften fra klokken 18. På sigt kan åbningstiderne blive udvidet afhængigt af efterspørgslen.

 

Selvom bistroen starter sit liv i Konditoriets rammer, vil den få sit eget navn, hvilket understreger stedets ambition om at tilbyde en fuldendt fransk oplevelse midt i Vejle.

 

Med den nyeste tilføjelse styrker Den Smidtske Gård sin position som en spændende gastronomisk destination i Vejle. Nu med et strejf af Frankrig!