Den indiske restaurant Satya’s Restaurant og Cafe i Vejle

Husker du Satya’s Indian Restaurant og Cafe

Af Pernille Søborg,

 

Restauranten Satya’s Indian Restaurant og Cafe lå på Dæmningen i Vejle i de lokaler, der tidligere husede thai‑restauranten Kruathai. Her blev der serveret ægte indisk mad med traditionelle nordindiske tandoori‑ og karryretter. Med klassiske retter som Butter Chicken, Daal, Tikka Masala og forskellige veganerretter var der noget for enhver. 

 

Satya’s Indian Restaurant og Cafe lukkede i april 2025.

 

Satya Kaushik stod bag restauranten og har stadig restauranter i Esbjerg og Herning. Satya’s Indian Restaurant og Cafe havde åbent alle ugens dage fra kl. 11 til 21.

 

Maden hos Satya’s

Hos Satya’s Indian Restaurant & Cafe blev tandoori‑retter fremstillet i tandoor (lerovn), og menukortet bød på forskellige tikkas, kebabs og naanbrød. I køkkenet arbejdede en indisk kok, som beherskede krydderierne og smagene i den indiske mad.

 

Spicy eller ej?

Menukortet var stort, så gæsterne kunne vælge mellem flere muligheder. Ved bestilling skulle man beslutte, om retten skulle være mild, medium, stærk eller “Indien stærk”. Sidstnævnte svarede til de øverste spicy niveauer.

 

Frokost

Satya’s havde sammensat frokostmenuer som eksempelvis chicken samosa chaat, chicken soup, cheese naan og gulab jamun. Der var også flere vegetarmenuer.

 

Aftenretter

Om aftenen blev forretterne for eksempel masala papadum, samosaer eller rejer. Hovedretterne bestod af forskellige typer Masala/karry såsom Tikka Masala, Butter Masala, Kadhai Masala, Korma Masala og Curry Masala, hvor man kunne vælge mellem lam, kylling, rejer, paneer eller tofu. Ris og naan skulle bestilles ved siden af.

 

Børnemenuer

Til familiens yngste tilbød man særlige menuer med nuggets og pommes frites eller mild butter chicken. Desserterne omfattede forskellige isvarianter.

 

Vin og drikke

Der var et mindre udvalg af hvidvine, rosé og rødvine samt lidt bobler, der passede fint til maden. Derudover kunne man vælge den indiske øl Kingfisher og øl fra Albani og Anarkist. Cocktails fra Nohrlund som Mojito og Passion var også på kortet. Af sodavand blev Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Mirinda samt hyldeblomstsaft serveret, og som varme drikke var der forskellige slags kaffe og varm kakao.

 

Atmosfæren hos Satya’s Indian Restaurant og Cafe

Her var et stort familiespisested på 400 kvadratmeter med plads til 100 gæster. Der var godt naturligt lys fra vinduer hele vejen rundt, og i baggården kunne gæsterne sidde i et lille, aflukket område, når vejret tillod det. Betjeningen tog imod gæsterne i døren og var venlig og smilende.

 

Prisniveau

Priserne var moderate, og portionerne store, så man blev godt mæt af en hovedret, men man kunne altid tilføje forretter, desserter eller ekstra tilbehør efter lyst. En Butter Masala med kylling kostede fx.  119 kr., og Tikka Masala med lam stod til 129 kr..