
Husker du PA Brød Vinding
Den familieejede bager-koncern PA Brød havde på et tidspunkt ni butikker i Trekantsområdet og hørte dermed til en af Danmarks største. Dette bageri blev kaldt Kringleriet og lå i Vindinggård-centret med adskillige dagligvare- og specialbutikker ca. seks kilometer sydøst for Vejle by, nær Mølholm og politiskolen. Butiksbestyrer var Heidi Skovgaard Madsen.
Det driftige centermiljø tilbød gæsterne god plads og flere hundrede gratis P-pladser, som blev fyldt med kunder, der bl.a. blev ledt frem via motorvej E45 og hovedvej 28.
Bageriet lukkede den 28. februar 2025.
Maden
Med tanke på den lange forretningshistorie forekom det logisk, at PA Brød arbejdede ud fra devisen ”tradition og nytænkning”. I produktionsdelen udmøntede det sig i et bredt udvalg af både traditionelle bagervarer og fokus på f.eks. gluten- og laktosefrit brød fra egen samarbejdspartner eller surdej baseret på brødrasp for fylde og smag.
Brødene fandtes i udgaverne lys, mørk, med kerner og uden kerner samt i kategorierne brød, rugbrød, rundstykker og boller. Alt blev bagt i sten- eller varmluftsovn for en saftig krumme og sprød skorpe. Den farvestrålende sektion af kager, tærter og specialkager til f.eks. bryllup og fødselsdag rummede mange smage og former, så klassikere som hindbærsnitte og Othellolagkagen blev løbende nyfortolket.
Frokost
En ganske særlig plads i produktsortimentet havde det brede udvalg af frokostretter som salater, skyr og chiagrød, smørrebrød, en pålægsplatte, pølsebord og sandwich, der blev serveret med hjemmerørt spread. Tunmoussen var hjemmerørt, flæskestegen stegte de selv, og brødet var naturligvis altid friskbagt. Smørrebrød og pålægsplader kunne også fås ud af huset. Større bestillinger skulle ske et par dage i forvejen.
Atmosfæren hos PA Brød Vindinggaard
Den røde murstensbygning i center-miljøet lå umiddelbart ved parkeringspladser og lagde fortov til flere udendørs siddepladser inkl. borde, hvor kunderne kunne hvile benene og spise lidt brød og en kage fra bageriet og konditoriet. Selve salgslokalerne var holdt i afdæmpede rød-brune toner med fint oplyst og overskuelig varepræsentation. Her var også et par borde at tage plads ved.
Betjening
Forretningen havde åbningstider, der flugtede ganske logisk med tilbud om morgenmad og frokost: Mandag til fredag 06.30 til 17.00, lørdag og søndag samt helligdage 06.30 til 16.00. Udover køb i selve butikken kunne kunder bestille online og afhente den efterfølgende dag efter kl. 07.00.
Prisniveau
1 rugbrød kostede 35-40 kr., toscatærten stod til 74 kr., tørkager til 20 kr. stk. og snegle til 18 kr. Det gav en placering i moderat prisniveau.
LÆS OGSÅ
Palles Bageri: Friskbagt brød og dedikation til det gode håndværk