Treetop
Åbningstider
- Lukket •Åbent 17:00 - 22:00
- Søndag• Lukket
- Mandag• Lukket
- Tirsdag• Lukket
- Onsdag• 17:00 - 22:00
- Torsdag• 17:00 - 22:00
- Fredag• 17:00 - 22:00
Treetop eller Treetop Gourmetrestaurant, som stedet også hedder, er blandt de bedste restauranter i Vejle. Vi er lidt udenfor Vejle, nærmere bestemt på Munkebjerg Hotel. Det er med andre ord på sydsiden af Vejle Fjord, vi er. Vi er højt blandt trætoppene i Munkebjergs bøgeskov. Her ligger Treetop med en helt formidabel udsigt.
Treetop har fokus på lokale, danske råvarer i sæson. Udover det så henter de det bedste fra udlandet med fokus på det bæredygtige med økologiske råvarer.
Maden
Det er gourmet eller fine dining, vi finder her. Konceptet er rendyrket. Den store menu kalder de “Helheden”, og den består af 16 servering plus kaffe og sødt. Hvis man er til noget mindre, er der den lille menu., “Indblik” hedder den, og er på 8 serveringer.
Der er intet a la carte og udelukkende to menuer at vælge imellem. Det er på mange måder også befriende, at menuen er bestemt på forhånd. Hvad, der er på menuen, afhænger af sæsonen. Men generelt er råvarerne i den dyre ende af skalaen. Det kan være caviar, dansk sorthummer, jomfruhummer, pighvar, østers, helleflynder, rødtunger, foie gras, lammeryg, rådyr, vildsvin mv.. Grøntsagerne er så lokale som muligt, og her er der også noget at komme efter. Generelt er det kun de bedste af slagsen, som finder vej til gæsternes tallerkener.
Vinkælderen
Treetop, som er en del af Munkebjerg, har i mange år været kendt for deres vinkort og vinkælder. Det er den navnkundige sommelier, og tidligere restaurantchef på Treetop, Orla Farmann, som startede i 1985 med at bygge en vinkælder, som senere skulle blive en af landets mest interessante. Farmann stoppede på Treetop i 2009, men vinkælderen er der stadigvæk, og er med tiden blevet større og endnu mere spændende.
Der er passende vinmenuer til maden, men hvis man ønsker det, så kan man gå op opdagelse i vinkortet. Her er alle de store og klassiske vine, hvoraf en del har en alder, som er svær eller umulig at opdrive andre steder.
Betjeningen
Den er god, og nogle vil nok kalde den lidt old school. På en måde distanceret, men også personlig og nede på jorden. Tjenerne er nærværende og elsker at fortælle om retternes tilblivelse, de valgte vine og den omtanke de har for naturen. Nogle gange kan det blive for meget, men det er de gode til at spotte, og holder igen med fortællingerne.
Vi er på et pænt højt niveau, og på restauranter i den her liga, bliver retterne serveret på stort set samme tid til hele bordet. Det er i sig selv smukt, og kræver et hold, der kan arbejde sammen.
Atmosfæren hos Tree Top
Udsigten er helt forrygende god. Den er svær at slå. Der er et restaurantlokale, hvor de fleste gæster har udsigt enten til skoven eller ud over fjorden. Man sidder med god afstand til de andre borde. Stolene er bløde og af den slags, man kan sidde i, i rigtig mange timer og stadigvæk have det godt. Det er en stilfuld restaurant. Det ser man i samme øjeblik, man træder ind ad døren.
Prisniveau
Det er ikke billigt her. Og dog. Mad og vin på det her niveau er svært at prissætte, da det i sig selv er en oplevelse og en rejse værd. Det er mad og drikke i toppen af ligaen, og det koster selvsagt. Hvis man sammenligner med andre restauranter på samme niveau i de store byer, så er det faktisk ganske god value for money hos Treetop. Den største menu med 16 serveringer koster 1.500 kr.. Hvis den samme menu skulle købes på en lignende restaurant i København, ville prisen være i omegnen af 2.500 kr..
En af verdens bedste kokke startede her
Rasmus Munk fra den 2-stjernede Alchemist i København var den første, som satte Treetop på landkortet kort efter sin ansættelse i 2013. Ingen tvivl om det. Han stoppede i 2015, og efterfølgende har der været køkkenchefer i den bedste liga ansat. Bryan Francisco overtog efter Munk og fulgte det høje niveau. Det samme gjorde Nicolaj Møller. De to sidstnævnte havde gerne set, restauranten fik en michelinstjerne, men den er indtil videre udeblevet. Hvorfor ved kun dækguiden. Niveauet til en stjerne har været der lige siden 2013. I dag er det Bjarke Jeppesen, som er køkkenchef, og hans opgave er at løfte køkkenet op på et endnu højere niveau.
LÆS OGSÅ: