Kjærstrup var en lille café med fokus på håndlavede chokolade.

Husker du Kjærstrup

Af Pernille Søborg,

 

Kjærstrup i Vejle, der blev grundlagt i 1999 af Birgitte Kjær og Peter Bræstrup i Snogebæk på Bornholm, har siden sin begyndelse været en bastion for håndværk og kvalitet inden for chokoladeproduktion. 

 

I den charmerende Paladspassage i Vejle var Kjærstrup et uimodståeligt stop for enhver chokoladeentusiast, indtil den lukkede. I dag kører Kjærstrup videre online, så vejlenserne stadig kan købe deres varer.. 

 

Hvad var det for et sted?

Hovedparten af deres varer blev lavet fra bunden og i hånden, hvilket afspejlede deres engagement i at levere produkter af højeste standard.

 

En vigtig del af Kjærstrups filosofi var deres engagement i bæredygtighed og social ansvarlighed. De sikrede, at deres kakaobønner blev dyrket bæredygtigt, og at kakaofrugten blev udnyttet maksimalt. For dem var det ikke bare chokolade – det var en historie om passion, kvalitet og ansvar. Og den passion blev afspejlet i alt, hvad de gjorde.

 

Chokoladen

Kjærstrup gik ikke på kompromis med kvaliteten af deres råvarer. De samarbejdede med producenter, der delte deres fokus på kvalitet og håndværksmæssig omhu. Det sikrede, at hver bid af deres chokolade var en oplevelse af ren nydelse og ekspertise.

 

Kjærstrup tilbød et imponerende udvalg af chokolade og andre søde sager. Deres flødeboller havde et cremet skum og en sprød kiksebund og var overtrukket med chokolade. Der var også belgiske vafler med is eller gammeldags isvafler. Et hit var deres flødebollesoftice, der fandtes i seks varianter. Til påske havde de nok byens største udvalg af påskeæg i butikken.

 

Drikkevarer

Når det kom til drikkevarer, havde Kjærstrup varm chokolade og håndbrygget kaffe i forskellige udgaver, som var en perfekt ledsager til deres chokolader.

 

Atmosfæren hos Kjærstrup

Atmosfæren i butikken emmede af en varm velkomst og en passion for det gode håndværk. Der var to borde indenfor, hvor man kunne tage plads og spise sin is eller chokolade. De fleste tog dog chokolade og drikke med på farten. Når vejret var godt, var der tre små borde udenfor, hvor man kunne tage plads.

 

Prisniveau

Prisniveauet hos Kjærstrup afspejlede deres fokus på kvalitet og håndværk. Mens produkterne måske ikke var de billigste på markedet, var de bestemt værd at investere i for den gode smagsoplevelse og det engagement i bæredygtighed, som de repræsenterede.