Kartoffelprisen 2025 fandt sin vinder i søndags
Fotograf Søren Gammelmark.
Souschefen fra Treetop Restauranten og assistent Cecilie Gade løftede årets trofæ efter en intens finaledag hos Culinary Institute by Vejle Erhverv søndag aften.
Vinderne er kåret
Et stærkt felt af unge toptalenter gav kartoflen fuld stjernestatus i Vejle, og efter timer med knivskarpt håndværk og præcision kunne Lucas Juhl Nielsen og Cecilie Gade tage imod hyldesten som vindere af Kartoffelprisen 2025. Publikum fyldte salen i Food Innovation House, hvor konkurrencen traditionelt afvikles.

Fotograf Søren Gammelmark.
Vindermenuen kort fortalt
Lucas og Cecilies tre serveringer holdt kartoflen i absolut centrum fra første bid til sidste ske.
Forret
Porceret Red Bullet kartoffel med urtecreme.
Tærte med Beluga Linser, caviar og marineret agurke noisetter.
Kartoffel gala pakke med selleri, fennikel og revet hasselnød.

Fotograf Søren Gammelmark.
Hovedret
Cronos Dumpling med porrer/løg glace.
Flødekartofler lavet på Red Bullet kartoffel.
Friteret Darling kartoffel med grønne linser og pomme puré.
Stegt jomfruhummer og pocheret sandart.

Fotograf Søren Gammelmark.
Dessert
Kartoffelskrælds panna cotta med vanilje.
Kartoffel-pærekage med mørk chokoladeganache.
Creme fraiche-is med pærekaramelsauce.

Fotograf Søren Gammelmark.
Sølv og bronze
Andenpladsen gik til Mikkel Klintmann fra Marsk Camp med assistent Viktor Smidt. På tredjepladsen kom Simon Bech Jensen fra Scheelsminde med assistent Rey Eliasen. Begge teams leverede menuer, der viste kartoflens spændvidde fra det ultraklassiske til det legende moderne.
Sådan afgøres titlen
Kartoffelprisen samler nogle af landets skarpeste kokketalenter til en tre retters dyst, hvor kartoflen skal være hovedingrediens. Feltet bedømmes af en fagjury, der bl.a. fokuserer på smag, teknik, præsentation og service. Årets finaledag fandt sted i Food Innovation House, Lysholt Allé 3 i Vejle. Dommerpanelet omfattede bl.a. Daniel McBurnie fra Restaurant Lyst, Bettina Buhl fra Det Grønne Museum, Umut Sakarya og Per Mandrup.

Fotograf Søren Gammelmark.
Tak til Kartoffelprisen 2025
Arrangører, dommere, gæster og samarbejdspartnere skabte igen i år en levende kulisse om kartoflen som dansk råvareikon. Og med årets vinderretter har kartoflen endnu engang vist, at den kan bære både forret, hovedret og dessert på elite-niveau.
LÆS OGSÅ OM