Kartoffelprisen 2024: Oplev de seks finalister live
I morgen, søndag den 20. oktober, går det løs, når Kartoffelprisen 2024 løber af stablen hos Culinary Institute by VejleErhverv. Klokken 12.00 åbner dørene for gæsterne.
Kartoflen er stjernen
Seks talentfulde kokke står klar til at vise deres håndværk, kreativitet og tekniske kunnen frem i en konkurrence, der sætter kartoflen i centrum som den alsidige, lokale og kulinariske skat, som den er. Danske kartofler er blandt verdens bedste!
3-retters menu
Finalisterne har 5,5 timer til at imponere dommerpanelet med en 3-retters menu, hvor kartoflen spiller hovedrollen i en forret, hovedret og dessert.
De seks finalister
Det er i år nogle af landets dygtigste kokke, som skal kæmpe om titlen.
- Mikkel Klintmann: Souschef på Hotel Sixtus, Middelfart
- Sophia Rosa Antorini: Kok på Michelin-restauranten Restaurant Domæne i Herning
- Nikolaj Wilhardt: Kok hos Selfinvest – Selected Car Collection i Middelfart
- Tulle Pedersen: Kok på Haraldskær Sinatur Hotel i Vejle
- Jakob Sørensen: Kok på Restaurant ET i Aarhus
- Lucas Juhl Nielsen: Souschef på Treetop Restauranten, Munkebjerg Hotel i Vejle
Kriterierne
Finalisterne bliver bedømt ud fra blandt andet præsentation, smag, tekniske færdigheder, service og hygiejne, og til slut vil én kok kunne hæve trofæet som vinder af Kartoffelprisen 2024.
Topkokke skal bedømme
Dommerne, der skal afgøre konkurrencen, er et imponerende hold af brancheeksperter.
- Nicolaj Møller, AYA Dining
- Nicolas Min Jørgensen: Michelin-restauranten Restaurant Tri i Agger
- Anita Klemensen: Studenterkilden i Dyrehaven
- Bettina Buhl: Madhistoriker og forfatter
- Umut Sakarya: Madekspert og influencer
- Daniel McBurnie: Michelin-restauranten Restaurant Lyst
Kig forbi, og oplev de spændende retter, når de bliver præsenteret søndag den 20. oktober 2024 hos Culinary Institute by VejleErhverv, Lysholt Allé 3.
Programmet for Kartoffelprisen 2024
9.30 Deltagerne starter i køkkenet
12.00 Dørene åbner for gæster og presse
13.00 Første forret serveres
13.45 Første hovedret serveres
14.30 Første dessert serveres
16.00 Præmieoverrækkelse (livestreames)