Kartoffelret med nye danske kartofler

Kartoffelprisen 2024: Oplev de seks finalister live 

 

I morgen, søndag den 20. oktober, går det løs, når Kartoffelprisen 2024 løber af stablen hos Culinary Institute by VejleErhverv. Klokken 12.00 åbner dørene for gæsterne. 

 

Kartoflen er stjernen 

Seks talentfulde kokke står klar til at vise deres håndværk, kreativitet og tekniske kunnen frem i en konkurrence, der sætter kartoflen i centrum som den alsidige, lokale og kulinariske skat, som den er. Danske kartofler er blandt verdens bedste!

 

3-retters menu

Finalisterne har 5,5 timer til at imponere dommerpanelet med en 3-retters menu, hvor kartoflen spiller hovedrollen i en forret, hovedret og dessert.

 

De seks finalister

Det er i år nogle af landets dygtigste kokke, som skal kæmpe om titlen.

  • Mikkel Klintmann: Souschef på Hotel Sixtus, Middelfart
  • Sophia Rosa Antorini: Kok på Michelin-restauranten Restaurant Domæne i Herning
  • Nikolaj Wilhardt: Kok hos Selfinvest – Selected Car Collection i Middelfart
  • Tulle Pedersen: Kok på Haraldskær Sinatur Hotel i Vejle
  • Jakob Sørensen: Kok på Restaurant ET i Aarhus
  • Lucas Juhl Nielsen: Souschef på Treetop Restauranten, Munkebjerg Hotel i Vejle

 

Kriterierne

Finalisterne bliver bedømt ud fra blandt andet præsentation, smag, tekniske færdigheder, service og hygiejne, og til slut vil én kok kunne hæve trofæet som vinder af Kartoffelprisen 2024.

 

Topkokke skal bedømme

Dommerne, der skal afgøre konkurrencen, er et imponerende hold af brancheeksperter.

  • Nicolaj Møller, AYA Dining
  • Nicolas Min Jørgensen: Michelin-restauranten Restaurant Tri i Agger
  • Anita Klemensen: Studenterkilden i Dyrehaven
  • Bettina Buhl: Madhistoriker og forfatter
  • Umut Sakarya: Madekspert og influencer
  • Daniel McBurnie: Michelin-restauranten Restaurant Lyst

 

Kig forbi, og oplev de spændende retter, når de bliver præsenteret søndag den 20. oktober 2024 hos Culinary Institute by VejleErhverv, Lysholt Allé 3.

 

Programmet for Kartoffelprisen 2024

9.30 Deltagerne starter i køkkenet

12.00 Dørene åbner for gæster og presse

13.00 Første forret serveres

13.45 Første hovedret serveres

14.30 Første dessert serveres

16.00 Præmieoverrækkelse (livestreames)