Hviids Vinstue har rundet de 50: Et halvt århundrede med god mad, flambering og traditioner
Torsdag den 24. oktober var det præcis 50 år siden, Restaurant Hviids Vinstue første gang bød gæster velkommen. Den populære restaurant, som siden er blevet en institution i byen, blev etableret i 1974 af værtsparret Bitten og Eddi Hviid. Dengang lå restauranten i en tidligere radioforretning på Fredericiagade med plads til omkring 60 gæster.
Flambering ved bordet
Gennem årene har Hviids Vinstue sat sit præg som et steakhouse med klassikere som den hjemmelavede bearnaisesauce og ikke mindst flambering af steak ved bordet, som er blevet en signatur. Det er der ikke mange restauranter, der praktiserer i dag, hvilket blot gør de gamle tjenerhåndværk på Hviids Vinstue endnu mere unik.
Fra Fredericiagade til Gormsgade
Hviids Vinstue har siden skiftet adresse to gange i sine leveår. Først i 1987 til større lokaler på modsatte side af gaden, og for ti år siden rykkede restauranten til Gormsgade, hvor den fortsat har sin base.
Traditionerne videreføres
I dag er det sønnen René Hviid, der viderefører traditionerne og styrer slagets gang. Også når der skal flamberes foran gæsterne. Så mon ikke familien tager 50 år mere hos Hviids Vinstue! Det håber vi her på Spiseguiden Vejle.