Husker du Italian Kitchen by Sergii?
Husker du Italian Kitchen by Sergii, som kortvarigt lå i den charmerende Paladspassagen i Vejle? Det var et spisested, der hyldede det autentiske italienske køkken. Stedet blev drevet af Sergii, en passioneret kok med mange års erfaring fra forskellige krydstogtskibe. Sergii’s kærlighed til det italienske køkken skinnede tydeligt igennem i både menu og atmosfære, og hans engagement i at bringe den italienske madkultur til Danmark var beundringsværdigt.
Det lille italienske køkken fulgte åbningstiderne hos Paladspassagen, der var alle ugens dage fra kl. 11.30 til 21.
Maden
Menuen bød på en række klassiske italienske retter. Pizzaerne spændte fra den traditionelle Margherita til det, de kaldte gourmetpizza, som fx bresaola. Der var i alt 8 pizzaer at vælge mellem. Pastaen var hjemmelavet og havde velkendte navne som carbonara og bolognese, men også Pasta Mediterranean. Lasagnen var en favorit blandt mange gæster, lag på lag af pasta, kød og cremet bechamelsauce, der smeltede sammen.
En caprese-salat med friske tomater, mozzarella og basilikum var den perfekte forret eller lette ret, der bragte mindre om sommerdage i Italien. Til dessert kunne man tage en italiensk gelato, der fandtes i forskellige smagsvarianter.
Drikkevarer
Drikkevarer hos Italian Kitchen by Sergii var der ikke mange af. Her var italiensk San Pellegrino eller vand. Hvis man ønskede et større udvalg af drikkevarer, var der mulighed for at besøge Skuden, som stadig ligger i Paladspassagen. Skuden tilbyder et bredt sortiment af både alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer, herunder øl, vin, cocktails, sodavand samt kaffe og te.
Atmosfæren
Atmosfæren omkring Italian Kitchen by Sergii var præget af det livlige miljø i Paladspassagen. Der var siddepladser lige omkring det italienske køkken, men gæsterne kunne tage deres mad med og finde en plads i de fælles siddeområder, hvor de kunne spise deres mad omgivet af den samlede aktivitet og charme, som kendetegnede stedet.
Prisniveau
Hos Italian Kitchen by Sergii var prisniveauet fair. En pizza eller en pastaret lå typisk i prisklassen 99 til 160 kr., mens børneretter og desserter var lidt billigere.