Historien om cæsarsalaten
Den originale opskrift på cæsarsalat går knap 100 år tilbage. Salaten blev angiveligt skabt på Hotel Caesar i Tijuana i 1924 af den italiensk-mexicanske kok Caesare Cardini, som kom til USA under Første Verdenskrig. Dengang var det en enkel, men smagfuld kombination af romainesalat, croutoner, parmesanost og en særlig cæsardressing, der gav salaten sit karakteristiske præg. Og altså ingen kylling, som ellers findes i de fleste cæsarsalater i Vejle i dag.
Ingredienserne i en cæsarsalat
I dag foretrækker de fleste den traditionelle cæsarsalat sammensat af frisk romainesalat (hjertesalat), sprøde croutoner, revet parmesanost, bacon, toppet med grillede kyllingestykker, hanekylling eller perlehøne og en rig cæsardressing. Ansjosfileter kan også ses. Den hemmelige ingrediens i dressingen er ansjos, der skaber den karakteristiske smag. Men der er også andre udgaver heriblandt den vegetariske version med saftige cherrytomater og avocadoskiver – mulighederne er mange.
Populær af gode grunde
Den store smag i salaten, men også lethed og sundhed, gør cæsarsalaten populær på caféerne i Vejle. Kombinationen af smagsnuancerne har gjort cæsarsalaten til en favorit blandt lokalbefolkningen og besøgende.
Uanset om du foretrækker den klassiske version eller en anderledes og mere moderne udgave af salaten, er cæsarsalaten i Vejle uden tvivl en oplevelse værd.
LÆS OGSÅ